Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 22:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Co dělat, když přejedete zvíře? 
Autor Zpráva
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<

Příspěvek Co dělat, když přejedete zvíře?
Zdravím! Trochu morbidity, ale asi aktuální. Víte někdo, co dělat, když srazíte nedej bože zvíře? Jako co v danou chvíli dělat? Ujet, když je ještě polomrtvé, to je srabárna. Ale zase ostatně ne každý má na to, aby ho dobil (já osobně bych to zvířeti neudělal). Přejet ho znovu? To je jak z hororu... Volat na policajty? A co jim říct? "Mám tu polomrtvého zajíce, nechcete ho přijet zastřelit?" No nevím. Záchranka asi padá. Hasiči asi taky. Teď jsem u zajíce. Ale co když složíte dvoumetrákovýho jelena? Nebo koně? Slona? Žirafu? Víte někdo?

Obrázek

5.11.07, 01:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
když zabiješ zajíce, a trefíš ho šikovně, aby nebyl na kaši, tak ho klepni, a hurá s ním domů, je z něj báječná svíčková, cokoliv většího ti spolehlivě rozseká předek, a budeš rád, když si nebudeš volat záchranku pro sebe (to hlavně u svině)... srnce zlomíš nohu, ona si doleze někam chcípnout... budeš rád, když ti zůstane pojízdná kára na silnici a dostaneš se domů, na nějakou lesní havěť si ani nevzpomeneš

5.11.07, 02:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
když zabiješ zajíce, a trefíš ho šikovně, aby nebyl na kaši, tak ho klepni, a hurá s ním domů, je z něj báječná svíčková, cokoliv většího ti spolehlivě rozseká předek, a budeš rád, když si nebudeš volat záchranku pro sebe (to hlavně u svině)... srnce zlomíš nohu, ona si doleze někam chcípnout... budeš rád, když ti zůstane pojízdná kára na silnici a dostaneš se domů, na nějakou lesní havěť si ani nevzpomeneš

Přesně podobnou reakci jsem tušil a zapomněl jsem ji zahrnout do svých "odůvonění".
1) takový zvíře bych nejedl. Co jsem tak slyšel, tak žádnej med. Hlavně zajíci maj teď hodně nemocí a tak. Povidal myslivec, tak nevim :roll:
2) Jednou kámoš srazil zajíce a já žel jel s ním. Rozdrtil mu pánev a on se chudák trápil. Ještě teď jsem z toho špatnej. Ani si nepřej vědět to martyrium, než byl usmrcenej. Já bych ho nezabil a kámoš taky ne. No byl to horor. Ještě teď mám husí kůži...
3) Auto je jen stroj. Pár plechů. Naproti tomu živá bytost je něco dokonalýho. Nedá se to rovnat. Ať je to myš, nebo slon :wink:

Obrázek

5.11.07, 02:49
Hluchoň

Příspěvek 
Serifus píše:
Vít Široký píše:

Přesně podobnou reakci jsem tušil a zapomněl jsem ji zahrnout do svých "odůvonění".
1) takový zvíře bych nejedl. Co jsem tak slyšel, tak žádnej med. Hlavně zajíci maj teď hodně nemocí a tak. Povidal myslivec, tak nevim :roll:
2) Jednou kámoš srazil zajíce a já žel jel s ním. Rozdrtil mu pánev a on se chudák trápil. Ještě teď jsem z toho špatnej. Ani si nepřej vědět to martyrium, než byl usmrcenej. Já bych ho nezabil a kámoš taky ne. No byl to horor. Ještě teď mám husí kůži...
3) Auto je jen stroj. Pár plechů. Naproti tomu živá bytost je něco dokonalýho. Nedá se to rovnat. Ať je to myš, nebo slon :wink:

1) proženeš ho teplem trouby a je to OK, bakterie nemá šanci
2)Holt jsi citlivka, to se nedá nic dělat, když na to nemáš, tak ho nezabiješ, to už je v povaze každého jedince.
3)Někdo má citový vztah zase k autu... zejména, když mu věnuješ veškerý volný čas a úspory. Zvíře mě je přitom úplně ukradený, a když bych si o něj rozbil auto (nebo i sebe), je to v háji. Na jiný nemám a opravovaný není už jaksi ono. Proto se té havěti vyhýbám, tuhle mě vyběhla svině, v pravý zatáčce, najednou tam byla, přímo před autem. Abych ji netrefil, musel jsem točit doleva, až do protisměru. Smyk a příkop, prostě pravou zatáčku s koly v levým rejdu projet neumím. Naštěstí bez poškození čehokoli, jen se to sklouzlo. Myslíš, že jsem to dělal kvůli zvířeti? Ani nápad, nechtěl jsem mít na klíně motor zatížený prasetem.

5.11.07, 03:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
Serifus píše:
Vít Široký píše:

1) proženeš ho teplem trouby a je to OK, bakterie nemá šanci
2)Holt jsi citlivka, to se nedá nic dělat, když na to nemáš, tak ho nezabiješ, to už je v povaze každého jedince.
3)Někdo má citový vztah zase k autu... zejména, když mu věnuješ veškerý volný čas a úspory. Zvíře mě je přitom úplně ukradený, a když bych si o něj rozbil auto (nebo i sebe), je to v háji. Na jiný nemám a opravovaný není už jaksi ono. Proto se té havěti vyhýbám, tuhle mě vyběhla svině, v pravý zatáčce, najednou tam byla, přímo před autem. Abych ji netrefil, musel jsem točit doleva, až do protisměru. Smyk a příkop, prostě pravou zatáčku s koly v levým rejdu projet neumím. Naštěstí bez poškození čehokoli, jen se to sklouzlo. Myslíš, že jsem to dělal kvůli zvířeti? Ani nápad, nechtěl jsem mít na klíně motor zatížený prasetem.

Hele, a neni to náhodou pytláctví? :D A přiznej se, že ty jezdíš sbírat ty mtvoly u silnic a pak si děláš doma divočinu, že jo? Kdyžtak bych ti mohl dávat echa, kde co je... :lol: :lol: :lol: Pak to ale můžeš dotáhnout i na tohle...: "... je mi to líto, pane soudce, ale já prostě musel přejet to dítě, protože tam byl ještě sloup a ten by mi to auto poničil víc..." :wink: :lol: Neber to každopádně nijak zle! Citlivka jsem. Na zvířata každopádně. Otázka stále platí. Pokud někdo ví, ať odpoví 8)

Obrázek

5.11.07, 04:22
Hluchoň

Příspěvek 
pytláctví... já ti ani nevim, ale když ona se ta havět zabije sama o moje auto...

dítě nebo sloup je zajímavá myšlenka, ale nezdá se mi rozumné přivádět dítě do podobné pozice jako zvěř vybíhající v lese.....
ale musím říct, že mám ze zranění člověka největší hrůzu, a nebyl jsem, a doufám, že ani nebudu v situaci, kdy bude třeba řešit tohle dilema, jestli zabít sebe a posádku auta, nebo někoho, kdo mě třeba vyběhl před auto, raději se tak nějak vtěsnat někam do meziprosotru :)

jinak přímo já při řízení žádnou havět nikdy nesebral a ani neporazil, prostě jsem tolik "štěstí" neměl, vždy jsem se pořídil vyhnout, abych si nerozbil auto, ale viděl jsem docela dobře, co dovede obyčejná srnka, rozseká světlo, blatník, nárazník, masku na octavii... blbej králík umí poškodit systém klimatizace na passatu nebo rozlámat nárazník na fabii, prase zruší celej předek auta

5.11.07, 08:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jsem se zase po ránu upřímně zasmál.

Naštěstí jsem ještě žádné netrefil, jen kličkuji mezi ježky, kočkami, zajíci atd. které smetl někdo přede mnou.
Moc si to bereš, však zvíře není člověk! Určitě nejsem pro týrání zvířat, ale všechno se musí brát s mírou. Třeba nedovedu pochopit, proč se dělají operace např. psa x hodin y odborníků a stojí to strašně moc peněz. Zatímco na jiných částech země lidé umírají na úplně banální nemoci a poranění a my se tu vrtáme ve psech. Ještě bych to pochopil u vzácných zvířat, ale takto uměle udržovat při životě starého psa mi přijde nelogické, navíc když je plný útulek nechtěných zdravých zvířat.
Co bych dělal, kdybych někoho trefil nevím, pokud by to byl nějaký pěkný kousek, tak bych ho vzal asi domů, pokud bych ho úplně rozmastil, tak bych se snažil alespoň uklidit silnici, pokud by byl polomrtvý, tak bych ho alespoň odnesl do struhy, možná bych měl i odvahu ho praštit klackem.

5.11.07, 08:58
Hluchoň

Příspěvek 
Martin píše:

Naštěstí jsem ještě žádné netrefil, jen kličkuji mezi ježky, kočkami, zajíci atd. které smetl někdo přede mnou.
Moc si to bereš, však zvíře není člověk! Určitě nejsem pro týrání zvířat, ale všechno se musí brát s mírou. Třeba nedovedu pochopit, proč se dělají operace např. psa x hodin y odborníků a stojí to strašně moc peněz. Zatímco na jiných částech země lidé umírají na úplně banální nemoci a poranění a my se tu vrtáme ve psech. Ještě bych to pochopil u vzácných zvířat, ale takto uměle udržovat při životě starého psa mi přijde nelogické, navíc když je plný útulek nechtěných zdravých zvířat.
Co bych dělal, kdybych někoho trefil nevím, pokud by to byl nějaký pěkný kousek, tak bych ho vzal asi domů, pokud bych ho úplně rozmastil, tak bych se snažil alespoň uklidit silnici, pokud by byl polomrtvý, tak bych ho alespoň odnesl do struhy, možná bych měl i odvahu ho praštit klackem.
pod to bych se podepsal.... máš pravdu

5.11.07, 09:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Martin píše:

Neviem, ale za pravdu ti nedám, my máme krásneho hafana, ktorý nie je ničím vzácny ani výnimočný, ale jednoducho je náš už, od malička sme ho vychovali a jednoducho nám prirástol k srdcu. hafo mal nejaké problémy po očkovaní s pečienkou, bol na infúzkach, mal diétu a poviem ti nacpali sme do neho kopu peňazí a neľutujem toho, keď prídem domov a to malé ušaté skáče po mne vrtí chvostom je radosť na nezaplatenie...

K príspevku už som sundal dve mačky jedna to nerozchodila, dokonca mi rozbila puklicu na kolese, ešte niekoľko dní tam bola a prejazdom z nej vodiči robili väčší a väčší fľak :shock: , tá druhá mi podbehla pod auto, bol počiť buchot od predu do zadu a v zrkadle som videl ako mačka utiekla niekam do záhrady :? , raz som sundal holuba to preletel iba kúdol peria a potom som zistil prevalenú prednú masku, a raz pri malackách som sa dosť intenzívnym brzdením a vyhýbacím manévrom vyhol srnke, inak jeden poľovník mi poradil že ak na ceste zbadáš nejakú vysokú tak najlepšie je prepnúť na tlmené, to ju tak neoslňuje a je menšia pravdepodobnosť že ti skočí do skla, keď vidia svetlo oni sa ho ževraj snažia preskočiť.

Naposledy upravil michalkatka dne 5.11.07, 09:31, celkově upraveno 1

5.11.07, 09:29

Příspěvek 
najlepšie dopadol kolega, zajac sa stretol s Fabkou a škoda za nejakých 18tácov...

5.11.07, 09:31
Hluchoň

Příspěvek 
michalkatka píše:
najlepšie dopadol kolega, zajac sa stretol s Fabkou a škoda za nejakých 18tácov...
Jak se taková škoda povedla?

5.11.07, 10:58
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
zrovna v patek na me zautocili v tandemu 2 zajici... jeden uskocil,ale ten druhej dostal ve 100km/h facku mlhovkou a blatnikem .kdyz sem tam projizdel v nedeli, zadnej flek,takze asi prezil..jinak loni sem trefil stredem SPZky bazanta a pro toho sem se zastavil...na SPZce bylo cerveny kolecko, taxem si rikal, bude nekde okolo, kdyz 110km/h dostane do hlavy,ale v okruhu 100 kroku od auta nikde nebyl,takze zviratka podle me chodej na skoleni, jak se nechat srazit aby prezily...a pokud bys Serifusi tefil srnu tvym autem,tak myslim ze podle tvych drivejsich prispevku je jasny ze by Ti sedela na hlave a fakt bys neresil jesli dejcha nebo ne... :)

http://kachnis.techsajt.cz

5.11.07, 11:16
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
no já sem vždycky stačil zabrzdit nebo to zůstalo stát tam kde to nehrozilo můj vůz. Ale svině dokáže tak rozšmelcovat auto...na R56 z Ostravy sem viděl oktávku rozházenou na 100 metrech. Předek uplně na kaši....všude se válely plasty, hadice.... No a když strejda srazil novou 307-ičkou zajíce tak taky platil v servisu 23000,- ulomil mu cosi na spodku motoru a pohnul olejovou vanu. Kdybych já trefil nějakou havěť tak ji mám 100% rovnou v kufru nebo i vevnitř

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

5.11.07, 12:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
michalkatka píše:
Jak se taková škoda povedla?

svetlo c čudu - nové
nárazník prasknutý - oprava, lak
blatník pokrivený - oprava, lak
po...ný snímač airbagu - výmena

naštastie airbag nevystrelil.

5.11.07, 12:04
Moderátor

Příspěvek 
Moc si to bereš, však zvíře není člověk! Určitě nejsem pro týrání zvířat, ale všechno se musí brát s mírou. Třeba nedovedu pochopit, proč se dělají operace např. psa x hodin y odborníků a stojí to strašně moc peněz. Zatímco na jiných částech země lidé umírají na úplně banální nemoci a poranění a my se tu vrtáme ve psech.

martine, pokud premyslis takhle, nesmel bys chodit ani k doktoru ani do kauflandu..to taky v jinejch castech Zeme nemaj..vetsinou sou zeme na tom tak blbe kvuli nabozenstvi a podobnejm kokotinam..tam kde se lidi nemlatej,tak tam se da nejak zit..tim nechci rozpoutavat diskuzi o zivotni urovni planety ani o uloze psa v rodine, ale kdybys mel psa, urcite bys mluvil jinak... peace :)

http://kachnis.techsajt.cz

5.11.07, 12:11
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další