| Autor |
Zpráva |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Martin píše: To bude kapacita kondenzátorů, jsou u toho většinou i zdířky na vložení. Je to tak, tadyhle fotka co mi Miloš poslal  
kondíky jsem do dnešního dne nijak měřit neuměl, mám tam z mazdy rozdělovač tak to zítra zkusím díky moc miloš
|
| 4.11.07, 22:22 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Sice to není přímo k tématu, ale lepší téma asi nenajdu...
Když se řešila otázka uzákonění denního svícení, mimo jiné se argumentovalo tímto:
- jasné rozlišení auta jedoucího od auta stojícího
- všechna auta svítící, takže nedojde k přehlédnutí nesvítícího auta
Teď jsem se dočetl, že při použití světel pro denní svícení nesmí být zapnutá zadní světla. Tímto oba argumenty minimálně ze zadní strany padají.
Není to pakárna?
|
| 5.11.07, 09:10 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
je to celé jedna velká komedie, např. v rakousku teď přišli na to, že denní svícení ničemu nepomáhá a zvýšením spotřeby paliva jim ještě zhoršuje životní prostředí, tak se tato povinnost ruší (možná už zrušila), podle mě je to věc dobrá, ale musí to svítit všecko, já se o auto a sebe bojím, bez světel jsem ještě nejel (automat) a jsem i proto, aby se tak jezdilo, ale když svítí půlka auta je to málo
|
| 5.11.07, 09:14 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
to mi povez jesli pres den poznas svitici zadni lampy od nesviticich... zadek a opodstatneni za tmy a v mlze,ale pres den ne..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 5.11.07, 12:01 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
tak to tedy poznám, když to není zrovna škodovka se zadním náhonem, tam jsou to hrozný bludičky, zvlášť když mají ta světla už zašlá. Většina dnes běžných aut má koncová světla viditelně svítící i za jasného slunce
|
| 5.11.07, 12:18 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Ja myslim ze ten zadek je zbytecny, protoze nepotrebujes napriklad na krizovatce videt bezpecne auto ktere se od tebe vzdaluje ... potrebujes naopak videt to co se blizi ... stejne tak pro ovce na prechodech, je ptoreba videt prijizdejici auto, kdyz odjizdi tak nebezpeci od nej nehrozi ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 5.11.07, 13:12 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
ale vezmi situaci, že se naopak blížíš k autu, to auto může jet velmi pomalu, může být tmavé v lese atd, a při předjíždění a zařazování do šňůry aut je užitečné ho spatřit co nejdříve, už pro odhad jeho rychlosti, zvláště, když více než 90%aut má ta koncová světla rozsvícena a pak jedno z nich ne... a nejdnou se divíš, že před tím kamionem něco jede a není tam mezera pro tebe
|
| 5.11.07, 13:29 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Ale zas sou vzadu odrazky a odrazi se tam svetlo auta o pozici dozadu ... je to tezke no 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 5.11.07, 13:43 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
odrazka ale není zdaleka tak dobře vidět jako rozsvícená 10W žárovka
|
| 5.11.07, 13:55 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vít Široký píše: odrazka ale není zdaleka tak dobře vidět jako rozsvícená 10W žárovka
jsou státy kde se nesvítí, lidi jezdí pod vlivem alkoholu a jezdí se, svítit na sebe za bílého dne to mohl vymyslet jedině debil a dávat přednost v noci neosvětlenému chodci na přechodě to vymylel korunovaný
|
| 5.11.07, 15:52 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
jsou státy kde se nesvítí, lidi jezdí pod vlivem alkoholu a jezdí se, svítit na sebe za bílého dne to mohl vymyslet jedině debil a dávat přednost v noci neosvětlenému chodci na přechodě to vymylel korunovaný[/quote]
na tom neco bude 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 5.11.07, 15:53 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
slovacek.milos píše: Vít Široký píše: odrazka ale není zdaleka tak dobře vidět jako rozsvícená 10W žárovka jsou státy kde se nesvítí, lidi jezdí pod vlivem alkoholu a jezdí se, svítit na sebe za bílého dne to mohl vymyslet jedině debil a dávat přednost v noci neosvětlenému chodci na přechodě to vymylel korunovaný
Na normální silnici ve dne za jasného počasí to možná blbost je, ale např. v lesních úsecích nebo v místech kde najíždíš do lesa je to podle mě lepší...celkově to považuju spíš za přínos - ale ne 2 55W žárovky v potkávačkách + x dalších ale bohatě by stačilo jenom dopředu 10W žárovky nebo LED diody. Mě osobně se příčí to že by ty denní světla měly svítit pořád bez možnosti vypnout je a jestli je budu montovat tak jedině s vypínačem (třeba aby nebyl vidět)
|
| 5.11.07, 15:57 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
takový vypínač je rozhodně třeba, už jen kvůli servisu, dělat něco na autě se zapnutým zapalováním a přitom svítit je blbost
|
| 5.11.07, 16:13 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Vít Široký píše: takový vypínač je rozhodně třeba, už jen kvůli servisu, dělat něco na autě se zapnutým zapalováním a přitom svítit je blbost
Tak ony by se ty světla by měly být spínané s naskočením motoru jak píše vyhláška....ale jsou situace kdy prostě potřebuješ od někud jet nebo někam přijet nepozorovaně....a tehdy by mohly být na škodu.
|
| 5.11.07, 16:18 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
Tak ony by se ty světla by měly být spínané s naskočením motoru jak píše vyhláška....ale jsou situace kdy prostě potřebuješ od někud jet nebo někam přijet nepozorovaně....a tehdy by mohly být na škodu.[/quote]
ze ty taky chodis tajne v noci na slunecnice.... 
|
| 5.11.07, 16:20 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |