Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 22:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Korektor sklonu světel 
Autor Zpráva

Příspěvek Korektor sklonu světel
Prosím o radu při opravě korektoru sklonu světel na Favoritu 136L. Jak lze opravit korektor sklonu světel svépomocí? Jak vlastně korektor sklonu funguje? Děkuji

8.2.06, 12:46
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Korektor sklonu světel
mates píše:
Prosím o radu při opravě korektoru sklonu světel na Favoritu 136L. Jak lze opravit korektor sklonu světel svépomocí? Jak vlastně korektor sklonu funguje? Děkuji

Ja si myslim, ze opravit sa neda, da sa len vymenit. Nie je drahy, v mototechne som ho kupil za cca 1000 Sk

8.2.06, 16:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Fungují na principu pístku.A co se týče opravy,tak jsme vyzkoušely vše co nás napadlo,ale výsledek - raději nové.
čus

8.2.06, 20:18
Oprava asi funguje takto:

1. Plamenom (zapalovac) trosku ohrejes poistny trn (kryt) - to co je na zadku piestu
2. Kliestami vytrhnes ten trn - trn ma zarezy na sebe, preto tam drzi.
3. Do striekacky das nemrnucu smes (z ostrekovaca) a pomocou tenkej hadicky cez otvor to tam nastriekas, sucasne ale treba tahat za valec (druhy clovek s kliestami)
4. Das naspat ten poistny trn a do najblizsieho STK to vydrzi ...

Ahoj

11.2.06, 12:37
Moderátor

mates píše:

Pouze výměna, jakákoli oprava je na dvě věci.

11.2.06, 12:40
Příspěvek Naklápění z Octavie někdo zkoušel?
Zatim jsem to viděl jen na obrázku. Cena motorků mě zatím nepřitahuje to vyzkoušet. Co je potřeba:

-ovladač z Octavie nebo Fabie

-držák ovladače

-2x servomotor nejlépe z Octavie
-něco málo kabeláže a konektorů

-2x šroub M4x25 s půlkulatou, čočkovou nebo ozdobnou hlavou

-práce cca 3 hodiny

Nářadí:

-kleště (na konektory nebo malé kombinačky)

-ostrý nůž

-vrtačka+vrták 3,2mm

-závitník M4

Postup:

Co nejjednodušeji se demontuje původní, (zejména nefunkční) kapalinové ovládání a co nejdále se odhodí. Vřele doporučuji, protože je to krásný pohled na 20-ti metrový let vzduchem na odreagování . Na obou světlech v místě původní hydrauliky se odřízne vnější kroužek aby se dal vsadit servomotor.

Výstupní hřídel serva je třeba prodloužit cca o 15mm, proto se do ní vytvoří závit a nastaví se šroubem.

Napájení se přivede z kabeláže na obrysová světla. +12V na levém světle je drát zelená/černá, na pravém světle zelená/červená, ukostření „31“ je na obou stranách hnědá barva. Třetí konektor označený na servu „G“ je signál od ovladače. Napájení ovladače se připojí na spínač obrysových světel +12V šedá/zelená, kostra hnědá. Stmívač osvětlení přístrojů se připojí na kabel šedá/zelená (číslo 3) na žluté svorkovnici na přístrojovce.

8.5.06, 10:25
Příspěvek 
oprava funguje asi takto:
vsechno pri pokusu o rozebrani rozstipes, zatky ulames a pak to cele dojdes koupit nove. pokousel jsem se o to nekolikrat, pokud je unikla napln, doplnit to pracne jde, ale vetsinou tece ten pistek, takze je to marne. kup nove, pokud to chces funkcni. podotykam, ze jsem to mel v aute vymontovane uplne a STK jsem prosel, technik rikal, ze nepamatuje facko, kde by to fungovalo. ted na favoritu to funguje pouze malinko a take jsem prosel.

10.5.06, 15:52

Příspěvek 
hydrokorektor sklonu svetiel mi na Favorite vydržal fungovať "2roky" čo je úspech, na poslednej STK mi to odpustil.
napadá mi, že či by to nečlo urobiť mechanicky, do tých trubiek natiahnuť lanko, príp. drôt... pri vodičovi je to jednoduché, tal sa pootáčaním regulačného kolieska posúva valček dopredu/dozadu, tam sa pohyb drôtu do tej trubky zabezpečiť dá, ale uvažujem ako to urobiť na svetlách? musím to rozobrať a preskúmať.

daľšou variantou je urobiť to elektricky z nejakého iného auta...

11.5.06, 20:01

Příspěvek 
ja mam Favorita uz sedmej rok , a korektor sklonu svetel chodi porad bezvadne.Asi mam stesti na nakej dobrej kus.

11.5.06, 23:05
Profil ICQ

Příspěvek 
hydrokorektor sklonu světel se dá opravit,pokud neuniká kapalina přes pist.
1.stahne se hadička od pistu (mírně nahřat zapalovčem)
2.vytáhne se koncovka od hadičky(nutno dělat obě strani zárověn
3.v pistu převtáme ručně dírku 4mn na 4.5 do hlůdky 14mn(koncovka má 4.4mn proto to praská)
4.osušíme odmastíme
5.koncovku vlepime (nejlepší je dvousloškové)[dbát na pruchod kapaliny]
tak opravime všechni koncovky a trny pokud je to prasklé
6.nutno mit mali přípravek aby udžel pístek vysunutí 10<12mn
7.regulátor nastavit až za dvojku (hadičku možno skratit o 4<3mn kvůli koncovce od pistu)
8.stříkačkou s kapalinou odvzdušníme hadičku s regulatorem(nasát vzduch vytlačít kapalinu do hadičky)
9.otočít regulator na 0 odvzdušníme i hadičku(cvrnkat do hadičky rozdrodí se buliny)
10.regulátor nastavit až za dvojku a znovu odvzdušníme (upnout konce do svěráku)
11.upravíme druhou stříkačku aby šla nasadit na koncovku pístu (mírně nahřat zapalovčem)
12.stříkačkou s kapalinou odvzdušníme píst přes koncovku až se vysune pist (opakovat)
13.zajistit vysunutý píst přípravkem bod 6(kapalina nevyteče)
14.nasadime píst na hladičku(na dorazíme na doras)
15.otočít regulator na 0 a sejmeme přípravek s pistu(obou)
16.regulátor nastavit až za dvojku ..pístek bude kousek zapadlí(to je dáno pružností hadičky)

1.8.06, 22:24

Příspěvek 
garga píše:
hydrokorektor sklonu světel se dá opravit,pokud neuniká kapalina přes pist.
1.stahne se hadička od pistu (mírně nahřat zapalovčem)
2.vytáhne se koncovka od hadičky(nutno dělat obě strani zárověn
3.v pistu převtáme ručně dírku 4mn na 4.5 do hlůdky 14mn(koncovka má 4.4mn proto to praská)
4.osušíme odmastíme
5.koncovku vlepime (nejlepší je dvousloškové)[dbát na pruchod kapaliny]
tak opravime všechni koncovky a trny pokud je to prasklé
6.nutno mit mali přípravek aby udžel pístek vysunutí 10<12mn
7.regulátor nastavit až za dvojku (hadičku možno skratit o 4<3mn kvůli koncovce od pistu)
8.stříkačkou s kapalinou odvzdušníme hadičku s regulatorem(nasát vzduch vytlačít kapalinu do hadičky)
9.otočít regulator na 0 odvzdušníme i hadičku(cvrnkat do hadičky rozdrodí se buliny)
10.regulátor nastavit až za dvojku a znovu odvzdušníme (upnout konce do svěráku)
11.upravíme druhou stříkačku aby šla nasadit na koncovku pístu (mírně nahřat zapalovčem)
12.stříkačkou s kapalinou odvzdušníme píst přes koncovku až se vysune pist (opakovat)
13.zajistit vysunutý píst přípravkem bod 6(kapalina nevyteče)
14.nasadime píst na hladičku(na dorazíme na doras)
15.otočít regulator na 0 a sejmeme přípravek s pistu(obou)
16.regulátor nastavit až za dvojku ..pístek bude kousek zapadlí(to je dáno pružností hadičky)

Vedel by si ten postup aj nafotit ?

2.8.06, 20:51

Příspěvek 
myslim si je mate jednodussi to vymenit nez to nejak opravovat. stejne to nebude na dlouho. a novy to stoji asi tak 400.

3.8.06, 18:41

Příspěvek 
kde to kupuješ?? tady to stojí od 700 do 1200 :shock: a na vrakaču 500

4.8.06, 16:06

Příspěvek 
No mely to u nas. V kostelci nad Orlici v autohoby ale je to tak 2 mesice. ted jsem to dlouho nekupoval

8.8.06, 17:52

Příspěvek 
Počkejte pánové moc mě nestrašte, to jako na STK mi můžou dělat problémy že mi to nefachčí :?:

8.8.06, 20:21
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další