Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 11:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 tlučení při zatáčení do leva 
Autor Zpráva

Příspěvek tlučení při zatáčení do leva
Mam jeden zajimavej problem. Predem rikam ze pod auto jsem nekoukal. Ale začíná mi čím dál tím častěji něco tloukat když zatáčím do leva (nekdy i slabe kdyz jedu rovně,kdyz zatacim do prava tak vubec). Zajimavy je i to, ze jsou to pravidelné zvuky, i když změním rychlost (jedno jestli 20 nebo 80m/h). Nevíte nekdo kde by mohla byt zrada?

A jeden další malej probém-dá se nějak jednoduše "seřídit volant" aby byl vyrovnaný? (rovný volant=směr rovně) mam to posunutý jenom o kousek,tak se chci zeptat jestli to nejde vyřešit nejakym seřízením pod autem (geometrie apod.) nebo jestli musim vysadit volant (což mi moc nejde,drží jak přilepenej)

6.11.07, 20:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: tlučení při zatáčení do leva
v.kalandra píše:
Mam jeden zajimavej problem. Predem rikam ze pod auto jsem nekoukal. Ale začíná mi čím dál tím častěji něco tloukat když zatáčím do leva (nekdy i slabe kdyz jedu rovně,kdyz zatacim do prava tak vubec). Zajimavy je i to, ze jsou to pravidelné zvuky, i když změním rychlost (jedno jestli 20 nebo 80m/h). Nevíte nekdo kde by mohla byt zrada?

A jeden další malej probém-dá se nějak jednoduše "seřídit volant" aby byl vyrovnaný? (rovný volant=směr rovně) mam to posunutý jenom o kousek,tak se chci zeptat jestli to nejde vyřešit nejakym seřízením pod autem (geometrie apod.) nebo jestli musim vysadit volant (což mi moc nejde,drží jak přilepenej)

Jeste bych rad doplnil, že jsem před měsícem nechával zvařit dírku ve svodech výfuku. tak jestli to nemuze byt ono! Ale je potom divný že to reeaguje na zatáčení

6.11.07, 20:46

Příspěvek 
Nejdriv musis napsat o jake auto jde!!!!!! Pokud to je predohrab (favorit, felicie ...) tak by to mohla delat poloosa, ale pokud mas skodarnu tak asi neco s napravou. Volat se da sundat tak ze matku povolis ale nechas ji na par poslednich zavitech. Pak si tam sednes, poradne se nohama zapres a zkousis tahat a korutit. Pokud stale nepujde tak si musis sehant pomocnika, ten si vezme kladivo a nejakou mekou kulatinu (mosaz, bronz ...) a pres tu kulatinu prasti po te matce kdyz ty tahas volant k sobe :wink:

6.11.07, 22:11

Příspěvek 
DRYVER píše:
Nejdriv musis napsat o jake auto jde!!!!!! Pokud to je predohrab (favorit, felicie ...) tak by to mohla delat poloosa, ale pokud mas skodarnu tak asi neco s napravou. Volat se da sundat tak ze matku povolis ale nechas ji na par poslednich zavitech. Pak si tam sednes, poradne se nohama zapres a zkousis tahat a korutit. Pokud stale nepujde tak si musis sehant pomocnika, ten si vezme kladivo a nejakou mekou kulatinu (mosaz, bronz ...) a pres tu kulatinu prasti po te matce kdyz ty tahas volant k sobe :wink:

Na to jsem zapoměl, jde o favorita 1993, BMM 40kW
Co se týká volantu, budu si muset vzít teda nakeho bronzového pomocníka :-)
Jeste jedna věc, na kolik by přišla taková oprava? Prošel bych STK?

7.11.07, 03:11

Příspěvek 
Tak pokud to klepani neni zpusobeno volnymi cepy, tak by to na stk nemuselo vadit. Jeste trochu lip popis to "tluceni" Je to zvuk zavislej na rychlosti, zatizeni, natocneni kol... ???? Z ktere strany se to ozyva vic?? Zkus na parkovistu vytocit kola do plneho rejdu a rozjet se. Pokud to bude klepat nebo nejak rachotit u kola, tak to bude nejspis kloub u kola na poloose. Ale taky to nemusi byt pravda. Tak napis toho vic :wink:

7.11.07, 21:52

Příspěvek 
Tak momentalne mi to klepe kdy chce :-) uz je mu jedno jestli zatacim nebo jedu rovne, proste se nekdy ozve. Ale všiml jsem si, že když auto stojí, kola rovně, tak když volantem otočím asi o 90°doprava, tak se ozve lupnutí, dost připomínající to pravidelné klepání při jízdě (jen je slabší). když točim volantem do leva, tak je v pořádku. To už by mohlo být přesnější :-)

8.11.07, 20:47

Příspěvek 
Mas moznost si predek auta zvednout?? Jestli ano tak vyzkousej vsechny cepy (spodni na rameni a ty na rizeni), pak kdyz bude auto zvdednut zkus otacet za kolo aby se pohybovalo rizeni. Pokud se bude z toho neco neobvykleho ozyvat tak by chyba mohla byt tam - ale spis ne. Pak se koukni na ty poloosy kdyz budes uz pod tim lezet - zkontroluj manzety, jestli nejsou roztrzene a jestli nejsou mastne od vazeliny, pokud ne tak si jednou rukou pridrz kolo a zkus pootacet poloosou a uvidis jak velkou mas vuli v tom kloubu.

8.11.07, 22:12

Příspěvek 
Tak známímu sem přesně říkal.... Na feldě... Tak tady sou eště manžety poloos... tak jedte v klidu na STK.... za to vás nevyhoděj a příští týden je uděláme..... A prd vážení přátelé!!!! Prasklá manžeta je důvod aby vozidlo neprošlo STK... Páč je tam vazelína kerou bys znečištoval životní prastředí!!!! I když už stejnak vylítala předtim....

8.11.07, 22:30

Příspěvek 
Dneska pojedu do servisu kde mi to zvednou. počítám s tím že na opravu mít nebudu takze od nich budu chtít jenom cenu za kterou by mi to opravily-pokud teda zjistí co to je. Jsou to mladí kluci kteří fáčka nezažily :-D

9.11.07, 07:57
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]