Co s sebou na dááálekou cestu?
| Autor |
Zpráva |
|
Šemik
|
 Co s sebou na dááálekou cestu?
Zdravim, o prazdninách bysme chtěli jet na dovolenou, až za hranice naší vlasti. Třebaže Škodovkám věřím více než sobě, rapidovi je přeci už jen 19 let  a je tudíž nutno počítat s jistým opotřebením. Proto by mě zajímalo co byste si s sebou vzali za ND kromě toho co je níže uvedenou v seznamu (to mám s sebou za zadníma sedačkama neustále). Díky za rady
-klínový řemen
-hadice co propojuje půlky nadrže
-hadice od nádrže k Ac pumpě a ke karburátoru
-hadice k topení ¨
-hadice od expanzky k termostatu
-hadice tlustá k termostatu
-hadice ostřikovačů
-struna plynu
-zapalovací cívka
-držák alternátoru
-napínák alternátoru
-držák rozdělovače (takový ten "komínek")
-kolečka olejového čerpadla
-kolečko vačky co pohání rozdělovač a mazání
-zdvihací tyčka
-vahadlo ( oba druhy )
-pružina mezi vahadla
-ocelové držáky (krajní) kozlíků a hliníkové
-pružina redukčního ventilu mazání
-těsnění: pod hlavu válců, odkalovače
olejového čerpadla, držáku rozdělovače
víka karburátoru, mezi karbec a sací potrubí,
olejové vany, víka ventilů + svorníků, sacího
a výfukového potrubí, "prsíček motoru", brdzového
potrubí, výpustního šroubu oleje a šroubů chl. kapal.,
termostatu a pod.
-různé gumové "O" kroužky
-zapalovací svíčka
-provázek,různá lepidla
-baroskop oleje
-pružinky do převodovky
-různé vodiče, různé čokolády, různé fastony, očka,
vypínač s připájenými vodiči, relátka, bužírka, izolačka
-brzdové destičky
-výpustní šroub oleje
- spínač brzd. světel
- regulační relé
-všemožné stahovací sponky
-zapalovací kabel k 4. válci a od cívky, koncovky
- termostat
-nýtky čalounění
-ucpávka vodního čerpadla
-všechny brzdové hadičky
-všechny gumičky do brzd
-ložiska předního kola obě
-ložiska alternátoru obě
-ložiska vodní pumpy obě
-matice kolové
-uhlíky startéru
-těleso sytiče
-plovák karburátoru
-spojovací materiál M7 a normálních rozměrů
-pružiny zadních brzd ( krátká, dlouhá)
-kondenzátor
-hlavice, palec, kontakty(2x) rozdělovače
-drobné díly rozdělovače
-trysky, vzdušníky, regulační šrouby, pružinky a pod. do karburátoru
-membrána AC pumpy
-membrána akcelerační pumpičky
-samozřejmě různé nářadí
-elektromagnet odpojující volnoběh
To je asi tak vše,ale na něco jsem jistě zapoměl, protože jsem to psal z hlavy
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
Naposledy upravil Šemik dne 1.7.06, 11:06, celkově upraveno 2
|
| 30.6.06, 10:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kybergreg
|
Hmm, tak to je maso...
Kromě toho, cos psal, tak snad už jedině celý náhradní auto na laně za sebou...
Ne fakt, k tomuhle už mě nenapadá, co ještě připsat. Já s sebou ve škodovce nevozil ani desetinu toho, co Ty... a domů jsem se vždycky nějak doplazil. Zajímavý bylo, že při jakékoliv závadě bylo auto v podstatě vždycky schopný se nějak dostat domů.
No ale abych jen blbě nekecal, ještě bys mohl vzít tohle:
- náhradní výpustný šroub nádrže i s podložkou (když ti ukradnou benzín, tak ti šroub nenašroubujou zpátky, ale někam ho zahoděj)
- uhlíky alternátoru
- žárovky, pojistky plus prostě všechna povinná výbava (asi je zbytečný to psát, ale jeden nikdy neví, na co se zapomene)
- náhradní klíče (bude mít u sebe někdo jinej než Ty)
- vnitřek ventilku kola
- zámek dveří (v podstatě stačej ty umělohmotný spojky táhel, ty totiž rády praskají)
Jak se ti to tam dozadu všechno vejde? 
|
| 30.6.06, 10:25 |
|
 |
|
Šemik
|
Kybergreg píše: Hmm, tak to je maso...  Kromě toho, cos psal, tak snad už jedině celý náhradní auto na laně za sebou... Ne fakt, k tomuhle už mě nenapadá, co ještě připsat. Já s sebou ve škodovce nevozil ani desetinu toho, co Ty... a domů jsem se vždycky nějak doplazil. Zajímavý bylo, že při jakékoliv závadě bylo auto v podstatě vždycky schopný se nějak dostat domů. No ale abych jen blbě nekecal, ještě bys mohl vzít tohle: - náhradní výpustný šroub nádrže i s podložkou (když ti ukradnou benzín, tak ti šroub nenašroubujou zpátky, ale někam ho zahoděj) - uhlíky alternátoru - žárovky, pojistky plus prostě všechna povinná výbava (asi je zbytečný to psát, ale jeden nikdy neví, na co se zapomene) - náhradní klíče (bude mít u sebe někdo jinej než Ty) - vnitřek ventilku kola - zámek dveří (v podstatě stačej ty umělohmotný spojky táhel, ty totiž rády praskají) Jak se ti to tam dozadu všechno vejde? 
Vejde se mi to tam docela dobře, nazabírá to ani polovinu prostoru. Vnitřek ventilu kola mám, ten sem zapoměl napsat, povinnou výbavu taky mam. Jinak díky za tipy
|
| 30.6.06, 10:31 |
|
 |
|
Martin
|
Tak to teda čumím.  To je aspoň výbava. 
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 30.6.06, 10:41 |
|
 |
|
krf
|
klobouk dolu, to abys jel s přívesem  já bych si vzal palec, víčko, kabely, svíčky, uhlíky, řemen, indůčku a možná regulátor. Samo že rezervu a nářadí...
_________________ brouk pytlík-všechno znám, všechno vím, všude jsem byl
|
| 30.6.06, 12:02 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
šemiku - ty by si mohol robiť pojazdné autodiely, alebo servis...
ja jediné čo nosím sú peniaze..., ND na Favo stoja pár šupiek...
|
| 30.6.06, 12:14 |
|
 |
|
MAJO
Registrován: 25.2.06, 00:33 Příspěvky: 587 Bydliště: Piešťany-SK
|
Keď som išiel do Nemecka, tiež som viezol v náhradných dieloch ďalšieho pol auta a nakonec som nepoužil ani šroubovák. 
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
| 30.6.06, 12:18 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Ale kdybysis zadny nahradni dily nevzal tak se urcite neco stane, njn, zakon schvalnosti.
Este do toho seznamu bych pripsal nahradni poloosu  , ale nevim jesi by se vesla do Rapida.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 30.6.06, 13:29 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
záleží aj od stavu auta, ja som z Favoritom pobehal celé Česko až po Karlové Vary a bez poruchy..., inokedy - jediné čo mi kedy znemožnilo jazdu kúsok od domova bola elektronika zapaľovania a najlepšie že v sobotu poobede... takže zákon schválnosti funguje...
|
| 30.6.06, 14:00 |
|
 |
|
pepa
Registrován: 23.1.06, 18:24 Příspěvky: 82 Bydliště: Jižní Morava
|
Matthes píše: Ale kdybysis zadny nahradni dily nevzal tak se urcite neco stane, njn, zakon schvalnosti. Este do toho seznamu bych pripsal nahradni poloosu  , ale nevim jesi by se vesla do Rapida.
Poloosu jsem taky vozil,protože mě dvakrát upadla,mívala svoje místo u motoru v blatníku.
Proto jsem ji tam měl pořád,a už nikdy neupadla.
_________________ Felicia 1,6MPI/2000/bílá
|
| 30.6.06, 14:18 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
no, aspon vim komu mam volat, kdyby Rapid prestal poslouchat az vyrazim na dovolenou.
jak tady bylo psano - ja mam v aute par nahradnich hadic, svorek, inducku, palec, VN kabel, olej na doliti, prerusovac rozdelovace, klinak a povinnou vybavu. A kreditku sebou.
Tak at ti dovolena vyjde. S takovou vybavou asi nemusis mit strach
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 30.6.06, 14:37 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
|
| 30.6.06, 17:07 |
|
 |
|
Šemik
|
Tak všem mockrát děkuji za uznání, jinak jsem přikoupil ten výpustní šroub nádrže i s těsněním, uhlíky to altíku a ty silonový blbce na táhlo dveří. Po té poloose se poohlédnu. Díky moc za radu. Jo, různé oleje, brzdovku, chladící směs na dolití s sebou mám taky ( ale ne za zadníma sedačkama, ale v bočních kapsách u motoru)
|
| 1.7.06, 09:23 |
|
 |
|
michalkatka
|
Šemik píše: Tak všem mockrát děkuji za uznání, jinak jsem přikoupil ten výpustní šroub nádrže i s těsněním, uhlíky to altíku a ty silonový blbce na táhlo dveří. Po té poloose se poohlédnu. Díky moc za radu. Jo, různé oleje, brzdovku, chladící směs na dolití s sebou mám taky ( ale ne za zadníma sedačkama, ale v bočních kapsách u motoru)
ale poznáš zákon schválnosti, určite sa ti pokazí niečo čo nemáš... ale prajem aby to bolo bez poruchy...
|
| 1.7.06, 14:58 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Unika mi ako chces tu poloosu vymenit. Chcelo by to aj stahovak brzdovych bubnov, nejake stahovaky na loziska. Dalej v zozname postradam hlavu valca, nahradne ventily, ventilove pruziny, ojnicu, jeden piest (radsej 4) aj s piestnymi kruzkami, je tam toho este viac, ale toto su veci, bez ktorych sa jednoducho neda. A este prerusovac blinkrov. Pre pripad, ze nejake tesnenie v zozname chyba silikon, teflonovu pasku, konope (koudel), hasak, kladivo, sekeru, autogen a/alebo co2 zvaracku. Folia na nahradenie rozbiteho okna a nejaka izolepa by sa tiez zisli.
Naposledy upravil Peter50kw dne 2.7.06, 11:36, celkově upraveno 3
|
| 2.7.06, 09:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|