Autor |
Zpráva |
Martin
|
Koupě auta
Dnes mám jet se známým koupit auto, můžete mi někdo prosím napsat, co si mám nachystat a jak by se mělo postupovat, abych se nenechal nějak napálit? Předpokládám, že by se měla asi sepsat nějaká kupní smlouva, potom by mě zajímalo, které doklady si mám vzít a které musím nechat půvofnímu majitely kvůli odhlášení?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
19.11.07, 08:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Samozřejmě 2x kupní smlouvu. On vám musí dát malý TP a pojistku abyste mohli odjet domů, prodávající si nechá jednu smlouvu a VTP. Příští den si zruší pojistku, vy si uděláte svoji, a zajedete na evidenčku. Prodávají mezotím dá auto do polopřevodu a předá vám VTP. S ním, kupní smlouvou a evidenčkou zajdete na magistrát a dopřevedete to na sebe
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
19.11.07, 17:21 |
|
|
Kristensen
|
Šemik píše: Samozřejmě 2x kupní smlouvu. On vám musí dát malý TP a pojistku abyste mohli odjet domů, prodávající si nechá jednu smlouvu a VTP. Příští den si zruší pojistku, vy si uděláte svoji, a zajedete na evidenčku. Prodávají mezotím dá auto do polopřevodu a předá vám VTP. S ním, kupní smlouvou a evidenčkou zajdete na magistrát a dopřevedete to na sebe
Njedřív majitel musí hodit auto do polopřevodu, dát jim ty papíry a pak teprev můžou na evidenčku a přihlásit. Bez velkýho TP ti evidenčku neudělají a dělá se na jméno toho kdo přihlašuje ale musí to být na něj už odhlášený.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
19.11.07, 17:28 |
|
|
Drak
|
Jedinej doklad, kterej ti může dát je kupní smlouva, emisák a pojištění, malej a velkej TP potřebuje pro přepis, teprv až je auto v polopřevodu, tak malýmu buď ustřihnou rožek, nebo procviknou klešťama a pak ti teprv může dát oboje TP. Většina policajtů při kontrole toleruje jako náhradu malýho TP kupní smlouvu, ale nespolýhal bych se na to.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
19.11.07, 17:57 |
|
|
Šemik
|
Tak to je pro mě celkem novinka
Když jsme prodávali Leonida, dali jsme k němu malý TP a pojistku, druhý den zrušili pojistku a dali auto do polopřevodu, MTP nechtěli. A VTP a tak poslali poštou. následující den..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
19.11.07, 18:02 |
|
|
Kaliban123
|
Taky když jsem kupoval svoje fáčko tak jsem si přímo řekl o malý tp a pojistku a pak mi borec poslal velký tp a vše bez problému je teda pravda že už je to rok a ted když jsem se potřeboval zbavit jedněch papírů tak jsem měl všechno u sebe takže nevím
|
19.11.07, 18:30 |
|
|
Drak
|
Na jaře sem přehlašoval 2 auta, bez malýho TP ani ranu, jestli se to liší od úřadu, tak to nevím, ale tím cvaknutím, nebo střižením TP se jistí, aby auto nezůstalo v polopřevodu a novej majitel vesele jezdil na cizí doklad, tak mi to bylo řečeno.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
19.11.07, 18:44 |
|
|
Martin
|
Díky, za rady, ale musel jsem si poradit i bez nich. Auto už jsme koupili, malý techničák máme my, pokud ho bude potřebovat, tak mu ho ještě pošleme.
Jinak to auto je opravdu jedinečné, nikde ani známka rezi, všechno krásně čisté, jako nové, v zimě nejeté, je to 125L z roku 89, prostě úplná lahůdka jako z muzea, nemohl jsem se vynadívat, kdyby mělo LPG, tak bych možná i zatlačil slzu a vyměnil za červenou, takto ho bude mít strýc s rodinou a já jim ho budu servisovat.
Může mi někdo napsat, jak na to auto co nejjednodušeji namontovat kouli (z hlediska legislativy)?
|
19.11.07, 20:04 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
http://skoda.autodoplnky.cz/skoda-120/t ... ne-s251425 Sehnat se to da, nevim jesi maj konkretne zde na sklade ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.11.07, 20:20 |
|
|
Kristensen
|
Neeeee, malej techničák ti daj a ty ho pak při přihlašování odevzdáš.
|
19.11.07, 20:40 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: http://skoda.autodoplnky.cz/skoda-120/tazne-zarizeni-s-120-odnimatelne-s251425 Sehnat se to da, nevim jesi maj konkretne zde na sklade ...
No to je přesně ten závěs o kterým jsem tady někde psal že sice je odnímatelný, ale z hlediska bezpečnosti toho závěsu ho lajk (běžný řidič) odnímat nemůže protože tam je šroubový spoj který by měl být dotažený na určitý utahovací moment.
|
19.11.07, 20:45 |
|
|
Martin
|
Ale já nový závěs nechci, mám na půdě takovou tu trubku až kamsi pod převodovku, ale pochybuji, že to má nějaký číslo, tak nevím, jak docílit toho, abych to měl zapsané v TP.
Stačí to jen namontovat a na evidenčce na to upozornit a už mi to zapíšou, nebo se někde budou pídit po původu a číslu, nebo jak, já nevím?
|
19.11.07, 21:04 |
|
|
Kristensen
|
Martin píše: Ale já nový závěs nechci, mám na půdě takovou tu trubku až kamsi pod převodovku, ale pochybuji, že to má nějaký číslo, tak nevím, jak docílit toho, abych to měl zapsané v TP.
Stačí to jen namontovat a na evidenčce na to upozornit a už mi to zapíšou, nebo se někde budou pídit po původu a číslu, nebo jak, já nevím?
Hlavně se musíš dopídit po původním TP z auta na kterým to bylo namontovaný.
|
19.11.07, 21:18 |
|
|
Martin
|
Ten bych snad našel a jak by to mělo jako probíhat? To mám normálně teď dát na auto a jít na úřad s oběma techničáky?
|
20.11.07, 07:48 |
|
|
Kristensen
|
V podstatě by to mělo bejt tak že ho hodíš na auto zapojíš el, zajedeš s obouma TP na TK kde ti provedou kontrolu závěsu řekneš jim že to je z tohohle auta a že jsi to dal na tamto, on to zkoukne dá ti papír pro zápios do velkýho TP a zase s oběma zajdeš na DI kde jim tam šopneš oba TP a ten papír z TK a vyplníš nějakej papír o zapsání změn nebo tak něco. Ale pro jistotu si to nejdřív obejdi a poptej se já to dělal před třema rokama.
|
20.11.07, 17:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|