Automatické rozsvěcení světel
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
pustil jsem si to znova... a ono jo, akorát je to hrozně blbě vidět, tak nevím jeslti ti to tak málo svítí, nebo jeslti to je jen záznamem, ale je to vidět opravdu špatně, omlouvám se za nepozornost
|
11.11.07, 22:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít Široký píše: pustil jsem si to znova... a ono jo, akorát je to hrozně blbě vidět, tak nevím jeslti ti to tak málo svítí, nebo jeslti to je jen záznamem, ale je to vidět opravdu špatně, omlouvám se za nepozornost
naozaj je to zle vidno, ale su podsvietene ako knofliky, tak aj pristrojak
je to fotakom
edit: ked si vsimnes ked tocim zboku ten panel so spinacmi tak ta strieborna lista sa akoby leskne, tak to je sposobene ziarovkou vnutri spinaca
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
11.11.07, 22:55 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
všiml jsem si jen červeného pole na otáčkoměru
|
11.11.07, 23:06 |
|
|
michalkatka
|
Re: Automatické rozsvěcení světel
takže som si to zostrojil podľa tohoto:
http://sweb.cz/MESAX/sch-m.gif
jediná zmena je namiesto R 2,7kOhm je R2,0Ohm a trimer je 200kOhm a to relé mám zapojené úplne inak, funguje to dobre a vyzerá to asi takto:
http://michalkatka.szm.com//229.jpg
http://michalkatka.szm.com//230.jpg
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.11.07, 20:21 |
|
|
Kristensen
|
Pokud to máte správně vymyšlený tak zkuste na místě za chodu motoru odpojit nějakým bezpečným způsobem hlavní VN kabel aby motor zdechnul. Jestli světla po zdechnutí budou dál svítit, tak je to dobrý, pokud zhasnou tak by to chtělo upravit tak aby to nezhaslo, protože když pojedete v noci někde mimo obce třeba 100km/h tak ve chvíli kdy zdechne motor a zároveň díky tomu zhasnou světla ujedete dost metrů na to aby jste si stihly rozbít hubu dřív než si uvědomíte co se vůbec děje.
Já nejsem moc vynalézavej typ takže takovouhle krabičku kupuju od výrobce za 500,- a montuju případným zájemcům, neaktivuje se ani dobíjením ani kontrolkou mazání a pokud motor zdechne tak dokud se nevypne klíček tak světla svítí, kdykoliv je tato krabička vypnutelná vypínačem a světla se dají používat ručně.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
20.11.07, 20:29 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: Pokud to máte správně vymyšlený tak zkuste na místě za chodu motoru odpojit nějakým bezpečným způsobem hlavní VN kabel aby motor zdechnul. Jestli světla po zdechnutí budou dál svítit, tak je to dobrý, pokud zhasnou tak by to chtělo upravit tak aby to nezhaslo, protože když pojedete v noci někde mimo obce třeba 100km/h tak ve chvíli kdy zdechne motor a zároveň díky tomu zhasnou světla ujedete dost metrů na to aby jste si stihly rozbít hubu dřív než si uvědomíte co se vůbec děje.
Nezhasnou, tyristor se nevypne jak ho jednou zapnes
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.11.07, 20:34 |
|
|
michalkatka
|
Kristensen píše: Pokud to máte správně vymyšlený tak zkuste na místě za chodu motoru odpojit nějakým bezpečným způsobem hlavní VN kabel aby motor zdechnul. Jestli světla po zdechnutí budou dál svítit, tak je to dobrý, pokud zhasnou tak by to chtělo upravit tak aby to nezhaslo, protože když pojedete v noci někde mimo obce třeba 100km/h tak ve chvíli kdy zdechne motor a zároveň díky tomu zhasnou světla ujedete dost metrů na to aby jste si stihly rozbít hubu dřív než si uvědomíte co se vůbec děje.
Já nejsem moc vynalézavej typ takže takovouhle krabičku kupuju od výrobce za 500,- a montuju případným zájemcům, neaktivuje se ani dobíjením ani kontrolkou mazání a pokud motor zdechne tak dokud se nevypne klíček tak světla svítí, kdykoliv je tato krabička vypnutelná vypínačem a světla se dají používat ručně.
však presne tak som to chcel aj to tak mám....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.11.07, 20:35 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: Nezhasnou, tyristor se nevypne jak ho jednou zapnes
V tom případě je to dobrá věc.
|
20.11.07, 20:37 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: Matthes píše: Nezhasnou, tyristor se nevypne jak ho jednou zapnes V tom případě je to dobrá věc.
Jasny, to by bylo o drzku, ale ja to stejne mam jen na SPDS
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.11.07, 20:39 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: Kristensen píše: Matthes píše: Nezhasnou, tyristor se nevypne jak ho jednou zapnes V tom případě je to dobrá věc. Jasny, to by bylo o drzku, ale ja to stejne mam jen na SPDS
No ještě mě řekni co že to je SPDS ať můžu jít v klidu spát.
|
20.11.07, 20:43 |
|
|
Šemik
|
Světla Pro Denní Svícení
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
20.11.07, 20:44 |
|
|
Kristensen
|
|
20.11.07, 20:48 |
|
|
Drak
|
Kristensen píše: ...neaktivuje se ani dobíjením ani kontrolkou mazání...
A od čeho je to ovládaný?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
20.11.07, 20:53 |
|
|
Kristensen
|
Drak píše: Kristensen píše: ...neaktivuje se ani dobíjením ani kontrolkou mazání... A od čeho je to ovládaný?
Pouze klíčkem a čas pro spuštění se aktivuje polohou START, takže když to chytne a pak chcípne a klíček necháš v poloze s rozsvícenejma kontrolkama tak se to rozsvítí, pokud ho vypneš do nuly zhasne to, zapneš klíček nic nesvítí a ve chvíli kdy s ním zase otočíš do polohy START tak naběhne nějakej 10ti nebo 15ti vteřinovej limit po kterým se světla rozsvítěj.
|
20.11.07, 20:58 |
|
|
Drak
|
Tak tady ten model neznám, osobně bych radši dal přednost tomu kontrolkovýmu, protože čekat někde 15s, než se mi rožnou světla by se mi moc nechtělo, ale nijak mě to netrápí, mám SPDS. Ono se to nezdá, ale 15s je hodně dlouhá doba a kolikrát potřebuju rychle odněkud vypadnout.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
20.11.07, 21:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|