| Autor |
Zpráva |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
 Zadírání předních brzd
Zdar, dělali sme na fáčku brzdy, zadek OK, ale předek....na pravym kole byl zarezlej pístek, dali sme jinej třmen (starší, ale OK) no a to kolo porád brzdilo, tak sme tam šoupli novej HVB a ovzdušnili, je to lepší, ale stejně to trošku brzdí...dávám to sem spíš jako zkušenost, až se to někomu stane, než abyste mi poradili, ještě obrousim desky, ještě jednou pořádně obrousim a namažu ty plošky na desky a uvidim (už sem to dělal 2x, ale ještě sen nezabrousil účinnou plochu destičky)...ale stejně, nevíte co to může bejt ?? třmen novej, HVB taky ale porád to kolo brzdí
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 20.11.07, 22:54 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
A má ten novostarý třmen dobře pohyblivé pístky? Nejsou zatuhlé?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 20.11.07, 22:57 |
|
 |
|
Ondras83
|
Šemik píše: A má ten novostarý třmen dobře pohyblivé pístky? Nejsou zatuhlé?
právě že ne...ale jestli nepomůžou ty desky, tak se udělá repase třmenu a hotovo, nemám náladu na nějaký laborování, ale zase nemám čas na generálku brzd....tenhle vim, že byl dobrej, ale ležel asi 5 let na půdě, tak je možný, že zatuh....ale de lehce, ale je starej, takže možný je všechno..... 
|
| 20.11.07, 23:01 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Normálně to dej dohromady, odvzdušni a pak tak pětkrát zasebou zašlápni pedál tak nějak na tvrdo (řikám tak nějak protože nevím jaký máš trubky aby jsis to neprošlápl) pak vyzkoč ven z auta a zkus pootočit kolem pokud to pujde těžko jako do teď tak rychle povol odvzdušňovák tak aby si jako maličko ukápnul a pak ho zatáhni a zkus zatočit, pokud se to jasně zlepšilo tam máš na ho**o brzdovou hadici, je uvnitř už rozsypaná.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 20.11.07, 23:02 |
|
 |
|
Šemik
|
Ondras83 píše: Šemik píše: A má ten novostarý třmen dobře pohyblivé pístky? Nejsou zatuhlé? právě že ne...ale jestli nepomůžou ty desky, tak se udělá repase třmenu a hotovo, nemám náladu na nějaký laborování, ale zase nemám čas na generálku brzd....tenhle vim, že byl dobrej, ale ležel asi 5 let na půdě, tak je možný, že zatuh....ale de lehce, ale je starej, takže možný je všechno..... 
Tak je rozhejbej když budou desky venku, trochu brzdovky pod manžetu a zajezdíme si s pístkem..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 20.11.07, 23:07 |
|
 |
|
Ondras83
|
hadice je nová, auto zejtra odjížídí...ale zase přijede, takže až zákaznice zase přijede tak se na to vyseru, udělám repasi a bude to...potřebuje jezdit, tak sme jí to normálně udělali, že přijede o výkendu.....
|
| 21.11.07, 00:15 |
|
 |
|
Ondras83
|
vyřešeno...dneska sme rozdělali ten pístek...byl OK, takže šel z5, ale dali sme jiný desky a už to funguje...teda nechápu proč, ale je to tak....nakonec sme to prohlíželi a je to asi proto, že ty desky co tam byli, nemaj zapuštěnej nejtek co drží pružinku a vo to to asi zadrhávalo a zůstávali vyset...takže už tam jsou jiný a je to OK, takže kdyby ste to někdo dělali, mrkněte jestli sou zapuštěný nejty  , osobně sem se s tímhle problémem setkal poprvé  a doufám že naposled....zlatý feroda nebo remsy.....ne nějaký polský šity....
|
| 21.11.07, 23:34 |
|
 |
|
Kristensen
|
Ondras83 píše: vyřešeno...dneska sme rozdělali ten pístek...byl OK, takže šel z5, ale dali sme jiný desky a už to funguje...teda nechápu proč, ale je to tak....nakonec sme to prohlíželi a je to asi proto, že ty desky co tam byli, nemaj zapuštěnej nejtek co drží pružinku a vo to to asi zadrhávalo a zůstávali vyset...takže už tam jsou jiný a je to OK, takže kdyby ste to někdo dělali, mrkněte jestli sou zapuštěný nejty  , osobně sem se s tímhle problémem setkal poprvé  a doufám že naposled....zlatý feroda nebo remsy.....ne nějaký polský šity....
čím mažete desky než je dáte do třmenu? já jedu na hliníkovou a ta docela drží a ještě jak jsou nějak nastříkaný ty nový desky tak ty plochy po kterejch choděj ve třmenech tak z nich tu barvu slíznu aby tam šli pěkně volně.
|
| 21.11.07, 23:45 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Ondras83 píše: vyřešeno...dneska sme rozdělali ten pístek...byl OK, takže šel z5, ale dali sme jiný desky a už to funguje...teda nechápu proč, ale je to tak....nakonec sme to prohlíželi a je to asi proto, že ty desky co tam byli, nemaj zapuštěnej nejtek co drží pružinku a vo to to asi zadrhávalo a zůstávali vyset...takže už tam jsou jiný a je to OK, takže kdyby ste to někdo dělali, mrkněte jestli sou zapuštěný nejty  , osobně sem se s tímhle problémem setkal poprvé  a doufám že naposled....zlatý feroda nebo remsy.....ne nějaký polský šity.... čím mažete desky než je dáte do třmenu? já jedu na hliníkovou a ta docela drží a ještě jak jsou nějak nastříkaný ty nový desky tak ty plochy po kterejch choděj ve třmenech tak z nich tu barvu slíznu aby tam šli pěkně volně.
já takové problémy nemám pokud mám třmen dole stříknu pod prachovku mazací sprej vodítka maži grafitkou držák třmenu kde chodí deska ojedu dlátkem a pokud deska nejde volne tak ji obrousím tu stačnou plochu do kulata a zkusím ji tam dát obráceně kov ke kotouči jestli jde volně a pak to psokládám a pořád OK miloš
|
| 22.11.07, 16:42 |
|
 |
|
Ondras83
|
slovacek.milos píše: Kristensen píše: Ondras83 píše: vyřešeno...dneska sme rozdělali ten pístek...byl OK, takže šel z5, ale dali sme jiný desky a už to funguje...teda nechápu proč, ale je to tak....nakonec sme to prohlíželi a je to asi proto, že ty desky co tam byli, nemaj zapuštěnej nejtek co drží pružinku a vo to to asi zadrhávalo a zůstávali vyset...takže už tam jsou jiný a je to OK, takže kdyby ste to někdo dělali, mrkněte jestli sou zapuštěný nejty  , osobně sem se s tímhle problémem setkal poprvé  a doufám že naposled....zlatý feroda nebo remsy.....ne nějaký polský šity.... čím mažete desky než je dáte do třmenu? já jedu na hliníkovou a ta docela drží a ještě jak jsou nějak nastříkaný ty nový desky tak ty plochy po kterejch choděj ve třmenech tak z nich tu barvu slíznu aby tam šli pěkně volně. já takové problémy nemám pokud mám třmen dole stříknu pod prachovku mazací sprej vodítka maži grafitkou držák třmenu kde chodí deska ojedu dlátkem a pokud deska nejde volne tak ji obrousím tu stačnou plochu do kulata a zkusím ji tam dát obráceně kov ke kotouči jestli jde volně a pak to psokládám a pořád OK miloš
no, tak ty brzdy sme nedělali my, takže nevim jak to ďáli, ale namažem to takovym stříbrnym sprejem, fotr to nosí z práce, obrousim barvu z těch desek, kde to jezdí ve třemu, třmen vemu dlátem nebo pilníkem, namažu tim sprejem, namažu čepy (normální vazelínou) prohlídnu, dám zpět a taky OK, ale tohle auto sme předtim nedělali my, takže neim no.....teď už to chodí.... jo a dřív když nebyl ten sprej, tak sem to mazal normální vazelínou.... jo a pístek mažem takovym spešl olejem na pístky od Lucas....v takový malý olejničce to dávaj...
|
| 22.11.07, 20:51 |
|
 |
|
mechanik.peta
|
 Re: Zadírání předních brzd
Ondras83 píše: Zdar, dělali sme na fáčku brzdy, zadek OK, ale předek....na pravym kole byl zarezlej pístek, dali sme jinej třmen (starší, ale OK) no a to kolo porád brzdilo, tak sme tam šoupli novej HVB a ovzdušnili, je to lepší, ale stejně to trošku brzdí...dávám to sem spíš jako zkušenost, až se to někomu stane, než abyste mi poradili, ještě obrousim desky, ještě jednou pořádně obrousim a namažu ty plošky na desky a uvidim (už sem to dělal 2x, ale ještě sen nezabrousil účinnou plochu destičky)...ale stejně, nevíte co to může bejt ?? třmen novej, HVB taky ale porád to kolo brzdí
snad HBV stane se!!:-D
|
| 27.11.07, 17:28 |
|
 |
|
Kristensen
|
Ondras83 píše: jo a pístek mažem takovym spešl olejem na pístky od Lucas....v takový malý olejničce to dávaj...
jj, taková mr*ka Breox se to jmenuje a je to docela za kačky
|
| 27.11.07, 19:40 |
|
 |
|
Ondras83
|
Kristensen píše: Ondras83 píše: jo a pístek mažem takovym spešl olejem na pístky od Lucas....v takový malý olejničce to dávaj... jj, taková mr*ka Breox se to jmenuje a je to docela za kačky
tak to neim, já akorát vim, že to fotřik má 
|
| 27.11.07, 19:47 |
|
 |
|
doctor
|
mam s 120, po chvili jizdy zacnou predni brzdy piskat, kdyz pribrzdim nebo zabrzdim tak to prestane. asi se desticky nevraci zpet. pomuze alespon kratkodobe po vyjmuti desticek (jdou hodne blbe ven, temer vubec) caknot trochu wd40 na pistky? 
|
| 7.2.08, 18:17 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Doktore, vem pilnik a kdyz jsou desky venku tak ocisti brzdove trmeny v mistech kde drhnou desky (tj. nahore a dole, ne pistek nebo kotouc!)  Oni tam jsou stelovaci sroubci, ale po tech letech nepremavaji 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 7.2.08, 18:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |