Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 23:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Pískání z motorového prostoru-š octávia 1.8 
Autor Zpráva

Příspěvek Pískání z motorového prostoru-š octávia 1.8
Zdravím všechny nadšence aut, nejen značky škoda. Když nastaruji svouji š octávii 1.8, ozývá se při volnoběhu pískání z pod kapoty od motoru. Zřejmě nějaká kladka, že? Prostříkal jsem všechny kladky které tam jsou sprejem WD, ale je to k ničemu. Někdy když zvýším otáčky pískot přestane, ale jakmile otáčky klesnou zpět na volnoběžné, pískot zase začne. V létě v teplém počasí nepískalo nic, teď na podzim, když je vlhkost ve vzduchu, píská pokaždé. Po delší jízdě-až se motorový prostor důkladně prohřeje, pískot přestane. Nemohl by to pískat řemen od alternátoru nebo rozvoďák? Oba řemeny mají automatickou napínací kladku. Na rozvoďáku mi chybí kryt. Jak ho měnily zapoměli tam kryt vrátit. Kámoš mi říkal, že je to tím, že tam nemám ten kryt a líce mi tam prach do ložisek kladek. Já si myslím, že je to blbost.

Kdo má s tím nějakou zkušenost nebo zná dobrou radu, prosím napište.

Dík, Cayce 2.

10.11.07, 11:46
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zkus si sundat řemen, jestli to přestane a potom seber panimámě punčochu a zkus si jednotlivě spřahávat všechny řemenice s klikou a pak poznáš, která píská.
Jezdit bez krytu rozvodů je pěkná zhovadilost, stačí kamínek z cesty pod řemen a je po motoru, pak si asi budeš rvat vlasy, že ti chyběl kryt za 1000 a škoda na motoru jde do desetitisíců.

10.11.07, 11:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
musíš koupit nový řemen a kladku bez kladky to nemá význam, na řemenu i kladce musí být madeingermany, dělal jsem nedávno zadřená při 185.000 km a taky co baterka jestli je stará a po ránu žere jak kráva tak ti to nestíhá, preventivně to nikdo nemění protože řemen oboustranny 900 a kladka přes litr miloš

10.11.07, 18:29

Příspěvek 
Řemen mám nový-made in Germany, kladky všechny nové a baterka nová-Varta Blue dynamic-jedna z nejmodernějších baterek. Myslím, že se trochu pleteš, rozhodně na tvé rady nedám, protože radíš blbosti...

10.11.07, 18:53

Příspěvek 
Cayce 2 píše:
Řemen mám nový-made in Germany, kladky všechny nové a baterka nová-Varta Blue dynamic-jedna z nejmodernějších baterek. Myslím, že se trochu pleteš, rozhodně na tvé rady nedám, protože radíš blbosti...

to ti poradili automechanici ;) tak asi neradí blbosti. Jinak to že to máš kladky nové jsi nepsal. A to WD jsi stříkal na kladku? :shock:

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

10.11.07, 19:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Jak muze nekdo zapomenout vratit kryt na rozvodak....... to je prece videt kdyz otevru kapotu ne....no rozhodne bych ho tam vratil... a myslim ze kladky maji svoje gufera tak se tam tolik toho prachu asi nedostane ale ten kryt tam vrat je to hzlavne kvuli tomu aby na ty rozvody neco nespadlo a podobne..... kdyz se to pak potka to uz je pozde....

10.11.07, 19:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Cayce 2 píše:
...rozhodně na tvé rady nedám, protože radíš blbosti...

Myslím, že blbosti asi plantáš ty, miloše můžeš s klidem oslovovat PAN automechanik, ten ti rozhodně blbost neporadí, co se týče koncernových aut VW, tak tu není povolanější člověk a o tvojem vztahu k autu a technice všeobecně svědčí fakt, že si nezreklamuješ chybějící kryt na rozvodech, bez něhož je další provoz loterie, kdy se řemen roztrhne, nebo spadne, takže komu není rady... :roll:

10.11.07, 19:45
Hliník navždy.

Příspěvek 
Cayce 2: Hele mladej nejsi nejakej drzej? Bacha na pusu Drak i Miloš jsou na to prilis znali ... Obrázek Jak jinak chces prijit na to co piska nez abys prozkousel kazdou remenici zvlast.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

10.11.07, 20:28
Hluchoň

Příspěvek 
miloš a blbosti???? si snad děláš prdel ne? dvakrát jsem se na něj obrátil, dvakrát mě pomohl, povídám miloši, občas to jede, občas ne, copak s tím? podívej se na elektriku... mrkám, víčko zajebaný, vyčistím a jedu jak drak... podruhý mu povídám že mi to zlenivělo, miloš povidá mrkni na svíčky, jak jsou starý, povídám brisky s 15 tisícem, miloš povídá vyměnit, měním a jezdím zase jak drak. Pomáhá tady kdekokomu, a k výsledkům to vede, zadarmo a bez jakéhokoli osobního prospěchu nám tady pomáhá a ono to opravdu pomáhá a takové hovadiny jako odpověď si nezaslouží, fakt jako ne, i kdyby se spletl, ona ta diagnostika po internetu moc přesná být nemůže.

11.11.07, 12:51
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak pánové pískání je pryč. Bylo to hloupým drážkovým řemenem od alternátoru. Někteří mechoši ho mění spolu s rozvoďákem, no holt těmto to asi nezapálilo a ikdyž vyměnili rozvoďák, tenhle tam nechali. Zkrátka a jasně 99% pískání z motoru, když auto stojí na místě a při volnoběhu a při zvýšení otáček to přestane, je to řemen od altíku. A to mi někteří mechoši tvrdili, že to znají, to prý oktávy 1.8 to dělají, není to žádným řemenem, ale píská prý jakási škrtící klapka na sání. Houby s octem !!! Obyčejnej řemen od alternátoru. Milošovi se omlouvám za drzé řeči vůči jeho osobě.

S pozdravem Cayce 2

22.11.07, 16:45
Mistr mechanik

Příspěvek 
Cayce 2 píše:
Tak pánové pískání je pryč. Bylo to hloupým drážkovým řemenem od alternátoru. Někteří mechoši ho mění spolu s rozvoďákem, no holt těmto to asi nezapálilo a ikdyž vyměnili rozvoďák, tenhle tam nechali. Zkrátka a jasně 99% pískání z motoru, když auto stojí na místě a při volnoběhu a při zvýšení otáček to přestane, je to řemen od altíku. A to mi někteří mechoši tvrdili, že to znají, to prý oktávy 1.8 to dělají, není to žádným řemenem, ale píská prý jakási škrtící klapka na sání. Houby s octem !!! Obyčejnej řemen od alternátoru. Milošovi se omlouvám za drzé řeči vůči jeho osobě.

S pozdravem Cayce 2

mně se omlouvat nemusíš, ale sám si přečti cos tu napsal ve svém příspěvku pískání při startu, řemen mám nový made in germany, že se pletu že řemen nepíská , pak zas píšeš že to bylo řemenem, mně nic drzé nepřipadá v oboru opravy motorových vozidel jsem připraven na cokoliv, mi je akorát divné co řešíš jestli opravu koktávky nebo hospodské řeči miloš

22.11.07, 21:44

Příspěvek 
Jo, to jsem myslel nový rozvodový řemen made in germany. Na řemen od alternátoru mě tu nikdo neupozornil. To je fuk, kašlem na to. Něco jinýho je auto vidět a dedukovat poruchu a něco jinýho to tady popisovat a číst si odpovědi.

22.11.07, 22:12

Příspěvek 
jestli chceš dobrou radu tak se radši třikrát zeptej než nějak někoho osočíš, nebudeš vypadat za blbce to se neboj a o to víc se ti každej kdo bude vědět bude snažit podrobně poradit. Já ti do toho kecat nechci je to tvoje věc a nepotřebuju vidět že se někomu omlouváš jen se ti snažím vysvětlit že se tady nemusíš bát nějakejch posměšků atd. Tady prostě každej rád poradí každýmu pokud něco ví nebo něco poznal a postupným zkoušením a variantama se vždycky dohrabeš k výsledku. Já bych taky mohl říct: "Škodovky jsem se zbavil je to pekáč nechci to nikdy vidět teď mám renaulta a jsem někdo" to já nepotřebuju, já beru auto jako auto každej jezdí v tom co má a každej ví co a jak u svýho auta je potřeba a když neví tak se zeptá. Chápu že třeba nemáš rád promlouvání do duše no tak to třeba bude taková drobná rada pro ostatní.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

22.11.07, 22:45
Mistr mechanik

Příspěvek 
Cayce 2 píše:
Jo, to jsem myslel nový rozvodový řemen made in germany. Na řemen od alternátoru mě tu nikdo neupozornil. To je fuk, kašlem na to. Něco jinýho je auto vidět a dedukovat poruchu a něco jinýho to tady popisovat a číst si odpovědi.

si to přešti znova co píšeš rozvodový žemen made in germany to tu v minulosti nepopisuješ ten je ozubený a nepíská, píšeš to jsem si myslel já mám na to dobrou radu myslet znamená ho**o vědět, ale nemyslím to špatně nakonec japonec miloš

24.11.07, 21:50

Příspěvek Re: Pískání z motorového prostoru-š octávia 1.8
Dobrý večer, potreboval by som poradiť. Takže mám octaviu 1.9Tdi (81kW), asi pred dvoma týždňami mi spod kapoty začalo, pískanie, ako tu bolo spomenuté piskanie sa objavy pri štarte, ale problem nastáva, že mne to pískanie neprestane vôbec, ani za jazdy, a ozyva sa najmä pri jazde do kopca, z nižších otáčok na vyššie otáčky, a píska to na všetkých rýchlostných stupňoch, aj pri rozjazde, ak by niekto vedel čo to môže spôsobovať a a poradí mi, budem veľmi vďačný. Ďakujem.

4.12.15, 23:37
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další