Autor |
Zpráva |
tommas
|
Jakou vazelínu?
Ahoj ,poradí někdo co dát do zadních ložisek na š120, LA 2 nebo LV2-3...díky moc.
|
24.11.07, 16:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
120L, klasická kyvka? Tam žádná vazelína nepřijde, je to mazané převodovým olejem.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
24.11.07, 16:58 |
|
|
tommas
|
Šemik píše: 120L, klasická kyvka? Tam žádná vazelína nepřijde, je to mazané převodovým olejem. Ano stará kyvka. opravdu ?
|
24.11.07, 17:01 |
|
|
Šemik
|
Samozřejmě
|
24.11.07, 17:02 |
|
|
tommas
|
Šemik píše: Samozřejmě já mám takovej pocit že sme je na praxi mazali vazelínou ale nejsem si jistej .fakt. Jo a jek se to dostane za ten simering na polose ?? jen se ptám..
|
24.11.07, 17:06 |
|
|
CROWACK
|
tommas píše: Šemik píše: 120L, klasická kyvka? Tam žádná vazelína nepřijde, je to mazané převodovým olejem. Ano stará kyvka. opravdu ?
Tak pozor. Mezi prostorem v poloose, kde je skutečně olej a ložiskem kola je těsnící kroužek. Andrt píše "otáčením vratidla přípravku se nalisuje tukem promazané kuličkové ložisko na hřídel polonápravy"( str.142, kap. 5,3-smontování polonápravy). Ovšem nikde neuvádí, jaký tuk lze použít. Volil bych tedy obyčejnou ložiskovou vazelínu LV-2 nebo 3
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.11.07, 17:14 |
|
|
Šemik
|
Ty jo, tedka jsem si kvůli tomu otevřel KND a fakt, gufera tam jsou dvě
A já měl za to že je tam jen jedno mezi ložiskem a bubnem, tudíž ložisko je trvale v oleji
Tak to se omlouvám.
|
24.11.07, 17:19 |
|
|
tommas
|
a ví teda někdo, co dát do zadních ložisek na š120, LA 2 nebo LV2-3...díky moc.
|
24.11.07, 18:12 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
tommas píše: a vý teda někdo, co dát do zadních ložisek na š120, LA 2 nebo LV2-3...díky moc.
LV2-3 sem daval do tech samejch lozisek na vlecce
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
24.11.07, 18:17 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jednoznačně LV ale číslo ti neřeknu a na 100% se maže na praxi sme to taky dělali
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.11.07, 21:42 |
|
|
CROWACK
|
LV-2 má pracovní teplotu cca do 100°C a LV-3 do 150ti...jinak by se od sebe podle mě neměly lišit, ale nevim, kdyžtak mě opravte...ale zajímavý je že v předních ložiskách mám NH-2....Andrt o tom zarytě mlčí...každopádně myslím, že prakticky nemůžeš šlápnout vedle, teda pokud tam nenacpeš táhavou A00 nebo grafitku ...nepanujou tam nijak extrémní podmínky a bordel ani voda se tam nemá kudy dostat...
|
25.11.07, 00:06 |
|
|
Šemik
|
CROWACK píše: LV-2 má pracovní teplotu cca do 100°C a LV-3 do 150ti...jinak by se od sebe podle mě neměly lišit, ale nevim, kdyžtak mě opravte...ale zajímavý je že v předních ložiskách mám NH-2....Andrt o tom zarytě mlčí...každopádně myslím, že prakticky nemůžeš šlápnout vedle, teda pokud tam nenacpeš táhavou A00 nebo grafitku ...nepanujou tam nijak extrémní podmínky a bordel ani voda se tam nemá kudy dostat...
Jakto? Otevři andrta na straně 342/343 a tam to je (jmenuje se ta kapitola doporučená maziva - tuky)
|
25.11.07, 00:09 |
|
|
CROWACK
|
Šemik píše: Jakto? Otevři andrta na straně 342/343 a tam to je (jmenuje se ta kapitola doporučená maziva - tuky)
Jasně, tam jsem se díval...ale najdi mi tam přímo pasáž o ložiscích v zadní nápravě nebo aspoň větu, která uvádí co do nich patří...pravda,je tam určitej popis co je jaká vazelína zač, ale nikde není psaný, která patří do ložiska zadního kola.
do ložisek vodního čerpadla, ložisek předních kol a na konzolu řazení patří NH2
do pohybových mechanismů dveří a oken a závěsů a uzávěrů dveří a vík LV2
do lanovodů ( ) a na klouby táhla stíračů LV3
rejdové čepy přední nápravy A00 ("táhavá")
a na ložisko vysouvací objímky spojky, ložisko klikové hřídele ( ) a převodovku stírače suše konstatuje "tuky zahraniční produkce"....o náplni ložiska v zadní poloose nikde nic.
klidně ti tu dvojstranu vyfotím, mám šesté vydání z roku 1989, SNTL...
|
25.11.07, 00:51 |
|
|
Šemik
|
Nene, fotit nemusíš, andrtů mám hodně
Tak se tam znovu koukám, já odpovídal na přední ložiska a NH2 co píšeš v předchozích příspěvku, no zřejmě jsem to z toho textu blbě pochopil, měl jsem za to že se ptáš na přední ložiska.
O zadních ložiskách Andrt vskutku mlčí
|
25.11.07, 03:51 |
|
|
CROWACK
|
Tak mi to nedalo a kouknul jsem na oleje.cz, zjistit, co je co zač...no moc tam toho není, ale snad aspoň to pomůže
NH 2: Víceúčelové mazivo pro ložiska vystavená vysokým tlakům, pro součásti el. zařízení apod. Teplotní rozsah je od -30°C do +140°C, krátkodobě do +160°C. Při kontinuálním domazavání až +180°C.
LV 2-3: Pro mazání valivých (zejména dlouhodobé náplně) i kluzných ložisek, případně dalších pohyblivých dílů; produkt univerzálního charakteru pro široký rozsah aplikačních podmínek.
btw ani sem nevěděl, že LV 2 a LV 3 se "spojily" na LV 2-3...
|
25.11.07, 12:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|