| Autor |
Zpráva |
|
david 136
|
 brzdy favorit
prosim o radu, chystam se vymenit brzdove kotouce a zajima me jak sundat brzdovy trmen, tusim ze je na 2 sroubech, je pri vymene kotoucu nutne vymenit taky brzdove desticky???, jestli ano tak jak na to, nikdy sem nic takoveho nedelal tak prosim poradte
|
| 3.12.07, 18:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Neex
|
Vzadu jsou dva šrouby (teď nevím velikost) které drží držák třmenu na náboji... obvykle jdu špatně povolit já na ně musel nabouchat o číslo menší ořech. Až se to povede tak zavěsit třmen za provázek na pružinu ať nevisí na hadici a povolit šroub který drží kotouč ...až ho sundáš tak očisti náboj respektive dosedací plochu kotouče a dej nový (nový je lepší očistit lihem nebo technickým benzínem). A co se týká destiček... lepší to je ale nutnost to není... někdo dělá to že na sklo dá šmrigl a srovná obložení do roviny pro rychlejší zajetí destiček.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 3.12.07, 19:06 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
každopádně měnit destičky s kotoučema, leda že by jsi měl destičky daný před 500km to je pak jen srovnat na něčem rovným a kusu šmirglu ale jinak vždy nový. Jinak sundáš kolo, povolíš přímo na třmenu spodní šroub M8 na 13ku klíč. Poznáš ho že je na něm taková malá manžetka, vyklopíš třmen směrem nahoru, nejspíš to pujde trošku těžko ale půjde třeba velkým šroubovákem, od tej chvíle nesmí nikdo šlapat na brzdu. Vyhoď destičky ze držáku třmenu, a povol dva zadní šrouby myslím že na 17ku klíč, sundej to dolu, povol kotouč, asi na křížák ale nejspíš ti nepujde vem dulčík nasaď ho na kraj šroubu a klepni na to ve směru povolování, sundej kotouč hoď novej,držák třmenu sundej z toho pístku stačí ho jen stáhnout z horního čepu (na tom spodním jsi povoloval tu 13ku) hoď držák do svěráku a ty plochy po kterejch chodí destička pořádně očisti, šábrem nebo pilníkem, hoď držák třmenu na auto pořádně utáhni, mázni něčím horní čep třmenu a nasaď to zpět do držáku třmenu, loupni tam destičky, zaklapni třmen dolu a zase utáhni tu 13ku. no a v podstatě to je. Jinak pokud budeš mít vyklopenej třmen tak můžeš pod manžetu pístku stříknout nějaký WD nebo něco no, ono sice by to tam nemělo asi zase bejt ale předpokládám že doma nemáš spešl mazadlo, takže to WD a ten spodní čep na třmenu můžeš taky vytáhnout a máznout.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 3.12.07, 19:08 |
|
 |
|
Kristensen
|
jo k těm šroubům toho držáku třmenu, nesnaž se to povolit plochým klíčem. Nejlíp ořechem nebo v nejhorším prstínkem ale hlavně vždy pořádně nasadit klíč.
|
| 3.12.07, 19:10 |
|
 |
|
Neex
|
Kristensen píše: můžeš pod manžetu pístku stříknout nějaký WD nebo něco no, ono sice by to tam nemělo asi zase bejt ale předpokládám že doma nemáš spešl mazadlo, takže to WD a ten spodní čep na třmenu můžeš taky vytáhnout a máznout.
WD? Minerální mazadlo na pryžovou manžetu? To už je stokrát lepší silikonový olej... 
|
| 3.12.07, 19:10 |
|
 |
|
Kristensen
|
Neex píše: Kristensen píše: můžeš pod manžetu pístku stříknout nějaký WD nebo něco no, ono sice by to tam nemělo asi zase bejt ale předpokládám že doma nemáš spešl mazadlo, takže to WD a ten spodní čep na třmenu můžeš taky vytáhnout a máznout. WD? Minerální mazadlo na pryžovou manžetu? To už je stokrát lepší silikonový olej... 
neboj se s tou to nic neudělá.
|
| 3.12.07, 19:14 |
|
 |
|
Šemik
|
Já tam dávám pár kapek obyčejného motorového oleje, manžety jsou v pohodě :wink.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 3.12.07, 19:16 |
|
 |
|
Neex
|
Kristensen píše: Neex píše: Kristensen píše: můžeš pod manžetu pístku stříknout nějaký WD nebo něco no, ono sice by to tam nemělo asi zase bejt ale předpokládám že doma nemáš spešl mazadlo, takže to WD a ten spodní čep na třmenu můžeš taky vytáhnout a máznout. WD? Minerální mazadlo na pryžovou manžetu? To už je stokrát lepší silikonový olej...  neboj se s tou to nic neudělá.
ale ano udělá... postříkej manžetu WD (nebo jiným minerálním olejem) a pak se na ní za nějaký čas podívej... pod manžetu jedině Breox Fluid 
|
| 3.12.07, 19:17 |
|
 |
|
Kristensen
|
Já breox mám ale on určitě doma ne. A jak řikám nic to s ní neudělá, do žigulika nebudu cpát drahej breox, to mám pro zákazníky, takže WD a žádnej problem a jinak na svejch autech to dělám pokaždý a manžety jsou pořád jak nový. A ze kušeností vím že WD má dneska doma kde kdo ale Breox kolikrát nemá ani autorizovaná Škodovka.
|
| 3.12.07, 19:22 |
|
 |
|
Neex
|
Kristensen píše: Já breox mám ale on určitě doma ne. A jak řikám nic to s ní neudělá, do žigulika nebudu cpát drahej breox, to mám pro zákazníky, takže WD a žádnej problem a jinak na svejch autech to dělám pokaždý a manžety jsou pořád jak nový. A ze kušeností vím že WD má dneska doma kde kdo ale Breox kolikrát nemá ani autorizovaná Škodovka.
ale zase jo to máš pravdu... já Breox sehnal celkem za levno asi 2 dcl... ale přece jen bych tam radši dal aspoň ten silikon protože pryž a minerální oleje se moc nemusejí.
|
| 3.12.07, 19:24 |
|
 |
|
Kristensen
|
může tam cáknout cokoliv co trochu maže, tam jde o to aby netlačil pístek zpět nasucho proti tomu stíracímu kroužku, a i když tam stříkneš agresivní WD tak 3x silnějc zabrzdíš a WD je pryč, breox je přímo konstruovanej na ochranu manžet a stíracího kroužku ale zabrzdíš 5x a je taky fuč.
|
| 3.12.07, 19:28 |
|
 |
|
Kristensen
|
jinak co to je dobrá cenovka za breox?
|
| 3.12.07, 19:31 |
|
 |
|
Neex
|
Kristensen píše: může tam cáknout cokoliv co trochu maže, tam jde o to aby netlačil pístek zpět nasucho proti tomu stíracímu kroužku, a i když tam stříkneš agresivní WD tak 3x silnějc zabrzdíš a WD je pryč, breox je přímo konstruovanej na ochranu manžet a stíracího kroužku ale zabrzdíš 5x a je taky fuč.
Tam jde hlavně o to že kroužek a manžeta při použití WD ztvrdnou a pístek se přestane vracet protože jak víme pístek se vrací jen díky pružnosti kroužku a manžety... takže můj názor aspoň když už tak jedině silikonový olej.
|
| 3.12.07, 19:32 |
|
 |
|
Neex
|
Kristensen píše: jinak co to je dobrá cenovka za breox?
150 Kč za 2 dcl 
|
| 3.12.07, 19:32 |
|
 |
|
Kristensen
|
Neex píše: Kristensen píše: jinak co to je dobrá cenovka za breox? 150 Kč za 2 dcl 
no tak to je hodně dobrý
|
| 3.12.07, 19:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|