Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 01:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Kdo je kdo, co kdo dělá a v čem jezdí-drobný průzkum 
Autor Zpráva
Příspěvek 
Tak já bych taky přispěl...20 let, student ekonomie, bílá Škoda Felicia + obrovský množství gumoasfaltu na podvozku...jak skončí zkouškový, tak ošetřím pátý dveře a jsem v pohodě :D

7.6.06, 21:50
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Zajímavý téma, i příspěvky. Taky se přidám.

20 let, vyučený elektrikář pro silnoproud a 14 dní mám už druhý výučák - automechanik. Momentálně si dělám papíry na velký auto, pak chci jezdit na kamionu.
Teď pracuju jako řidič - rozvoz novin a píšu nějaký články do Světa motorů. Jezdím Formanem 94, pár úprav (větší vstřikovač, jiná ECU, jiné budíky, atd.), jako první auto jsem měl Š105L (sportovní filtr, tříbodový svíčky, tvrdší kotouče, drobný estetický vylepšení, ...), pak mi rukama prošel ještě jeden Favorit a Forman Solitaire. :D

11.6.06, 22:48
Příspěvek 
Chlapy já nemám vejšku ani maturu i když jsem od ní utekl.A pořád mne to nutí jít někam do výzkumáku.Jsem absolutní Škodovkář,znám pár lidí od závodů a to nejen Škodovkáře.Viz pan Krejbich např.Ale to že jezdil s Žigulem vrchy a vydupal z něj až 200ks neznamená,že nechtěl jezdit se Škodovkou.Jsem vyučen jako Automechanik a dělám v Servisu Škoda.Nejsem ale takovej ten výměnář,kterejch je tam asi 7-8 z desíti. Tento rok mi bude 30.let.Narodil jsem se V Mladý Boleslavi,byl pražákem a teďka už snad naposledy Brandejsákem.Od mých pěti let,co jsem začal chápat jakžtakž dost věcí kolem sebe např. ročník Rallye Škoda,jsem nejen čučel z okna baráku,jak se řadili vozy na parkovišti u stadionu a projíždeli startovací rampou,v tý době a v rozmezí několika let dalších se proháněli továrníLRy jen tak v provozu?!.Stylem raket,páč asi jeli vždycky z fabriky někám nevim kam a policajti je samo že tolerovali,ale né při takovym voroštování.Měli tu převozku na nárazníku a rachot neuvěřitelnej,až mrazilo v zádech.Chci upozornit,že žádnej tunning ale čistokrevnej závoďák.A v tom dělám rozdíl.!!!On tam je totiž mimořádný.Tak že vůni ricínu mám už od těchto let v krvi.Mám na starosti cca 4 Fáva.Z toho tři série,druhá s upr,hlavou jen tak co by bruskou zaškobrt,třetí tatíkovo tam to zaškobrtnutí je velké na hlavě,vačka Krejbych 260 a 195 za bezvětří ale žádnej super stroj no a to jedno dělám s neuvěřitelným spožděním asi už 5 let,páč dostavuju garáž a pořád něco,ale na podzim bych chtěl dát lak.Kompletně jsem ho vyvařil vystužil a udělal si podvozek podle soutěžáků až na ty bubny v zadu.Mám kotouče připravený,ale policie je nekompromisní.Motor chci neuvěřitelnej na ty bavoráky,jak se tady o nich zmiňuju,ale ten první bude takovej šolicháčskej do 100-120 ořu abych udělal stk.Pak snad si splním sen a udělám i to OHC (né tím,že vyjmu motor např.z 1,4 16v.To je hřích!A né úprava).Ale sny jsou někdy nedosažitelný páč ve všem je trocha peněz bez kterých to nejde a zase přes mrtvoly nejdu,tak že to nechám na čase,jak mě v tomto přání vyhoví.Jsem tu na stránkách asi týden a už mne nebavilo jen přihlížet. Odpovím o čem vím,ale úpravy motoru se neventilují(O přeplňování přemýšlím už od devátý třídy,ale jsem jen maximální teoretik)a to ani mezi závodníky.Stojí to moc úsilí a práce,a nic za to není,jen ta radost a svezení.A chlapi mezi sebou byli jsou a budou stále soupeřivý.Na druho stranu ty škodověnky jsou tu už tak dlouho,že se o nich vlastně vyventilovalo dost,tak že když budete dosti přesní v tom,co ti konstruktéři pro vás napsali,ten výsledek je zaručený.A hlavně pamatujte,že každá větší uprava je horší než-li ta předešlá.Ale když někdo bude chtít poradit,pokusím se mu lehce ale srozumitelně naznačit jak na to.Jako ostatně lidé tu na Webu.Nejsem příznivcem ani spojlerů a všech těch křídel.(jen decentních).Není to k ničemu,akorát hrnete před sebou vzduch jek buldozer zeminu.Je to těžké a má to velkou plochu na barvu.Stojí to peníze a učel kromě jakžtakž okrasy vůbec žádný.To samý obvod a šířka kol.Úprava motoru je veselejší,jen stojí víc peněz páč né že by se pokazil,ale benzín tam zrovná páru nedělá jako v sérii.Doslova tam někdy teče.Ale zase jak která úprava.Vačka chce vždy víc benzínu,je to tim,že to nedokonale spaluje a letí to ještě dost bohatý vejfukem ven no a proto si ti každý musí promyslet.Ale to asi většina z vás ví.....
.....Tak zatím a jste skvělý,pokud nekradete a baví vás automobily jako mne,kterým ve fabrice značky Škoda vdechly život pro nás kteří je rádi vlastníme.

24.6.06, 15:05
Příspěvek 
No jak to tu pročítám samí studenti.Já jsem Radek Otmar je mi 28 let.V 19 jsem začal jezdit nejdřív z Wartburgem byl dobrý leč letitý a vyžadoval pozornost,pak jsem si koupil favo ls 92.po 2 letech jsem šel do light tuningu něco málo jako podvozek atd.byl prostě užasný.rozuměli jsme si a moc po mě nechtěl.za další 3 roky jsem čekal s přítelkyní mimčo a tak jsme zjistily že je favo na nás malé.koupil jsem tedy octavii kombi 1.9 TDi 81 kw v plné palbě.je to r.v.2000.jsem spokojený víc než dost.mám škodovky rád a kdyby jsme měli kupovat někdy zase auto tak zase škodovku jsem škodovkář.Mrzí mě ale že tuningové vozy se těžce prodávají a tak už do toho s mou oktavii nejdu jen lehké doplnky.Má oktávia je bílá tak jí doplnuji lehce o chromové doplnky tedy detaily tot vše zdravím všchny škodovkáře a zase někdy ahoj.

26.6.06, 17:01

Příspěvek 
hmm... mam 28 rokov, som vyuceny elektrikar - slaboprud - cislicova technika. FA mam dva roky, najazdenych ma 152000km ( z toho 40000 je mojich ) je to dovoz z nemecka a co sa tyka motora slape dobre. Kasna ako vzdy "kvitne" ale v lete sa do toho pustim. Menene boli len predne tlmice a spojka.
Predtym som jazdil na otcovom zigulaku (kombi - miesta jak v obyvacke - ako sa vyjadril kamos ked som ho viezol :)

27.6.06, 08:31

Příspěvek 
Také přispěji svou troškou do mlýna.Je mi 22 let,jsem vyučen automechanikem,v r. 2004 sem úspěšně odmaturoval (nástavba SOUz Štěrboholy) Před maturou sem od tety dostal své první auto-120L zelené barvy,r.v.1981.Zanedbané,korozí prolezlé auto,ale jak bylo prorezlý,tak bylo spolehlivý(lil jsem pouze benzín,olej a vodu),chytala vždy na první pokus i v -12 s baterkou,která měla prozkratovaný 1 článek.Tu jsem po čase věnoval dědovi,kterému se rozpadla jeho Š100 a z rodinných zdrojů jsem získal červenýho Favorita 135L rv.1990(teď už někde mezi L a LS) a též spokojenost,leju tam jen benzín.Nový prahy,př.blatníky,zadní lemy.Mírná koroze,teče mi do kufru a za spolujezdce. Jen pro zajímavost uvedu vozy mého otce-1000MB(1969) 100L, 100, 120L(1985)hnědá,kouřoví skla(žádný fólie), Felicia1999 modrá metal. Nikdy neměl ojetý auto.První strýc-modrá 120L ,druhý dříve 105L,nyní Forman 135 Le z němec. Děda stará octavia(myslim,nebo něco na ten způsob), 2x š100(jednu nějak naboural či co,ta druhá byla koupená kastle),no a pak má bývalá 120L. Co dodat-ŠKODA FOREWER

10.7.06, 22:56

Příspěvek 
Tak já se taky podělim. Je mi 19, mam za sebou gympl. V rodině jsme měli modrou 120L s novejma prahama, ale tu otec prodal, když mi bylo 16 (taky mohl počkat, až bnudu mít řidičák). Měsíc po 18. tých narozeninách sem držel v ruce ještě horkej řidičák. Máti mi pučovala felinu. Žádnej problém s ní nebyl (až na výměnu škrtící klapky). A v půlce prosince 2005 jsem si koupil červenou 120 LS. A to za 1500,- :-) Ale stejně byla drahá na to, jak vypadala. Má prorezlý prahy, blatníky. Dycky se mi na ní něco podělá. Několikrát karbec, teď zrovna hlavní spojkovej válec. Až budu mít prachy, tak si nechám udělat ty prahy a blatníky. Další na tahu bude výměna 2-pístů za 4-písty a 4q za 125tkovej 5q. Novej lak a sedačky třeba z feliny.

11.7.06, 11:13
Profil ICQ

Příspěvek 
tak já se taky přidám :D .
Je mi 31 mám za sebou SPŠ strojní v Teplicích a pracuju u jedné strojírenské firmy jako kvalitář.
Moje první auto byla Š120/78, potom Š120L/88 a teď mám Š120L/87 (najeto 116 000) a Fáčko 135LXi/93 (najeto 68 000).
Veškeré moje zásahy spočívají spíš ve zpohodlnění (např. přídavná světla, teploměry..) či běžných opravách.
Sice někdy mám pocit, že věčný kolotoč oprav neskončí, ale na Škodovku nedám dopustit a jiný auto ani nechci.

12.7.06, 14:00
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Tak já též ...
Je mi 25 let, VŠ (jen bakalář), v Praze žijící a pracující v oblasti účetnictví (takže to mám jak na to tady tak koukám k autům nejdále :wink: ) a již pět let hrdý vlastník Š120L - i když na ní všechno dodělává a desetkrát jsem si říkal, že jí někde hodím ze skály, tak prostě víkendové vrtání se v autě je docela prima hobby :)
Navíc manželka má služební, takže tím jsem se zbavil významného tlaku na změnu auta :D

19.7.06, 08:45
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Šemik píše:
Studuju obor mechanik silnoproudých zařízení v Plzni - Škvrňanech, je mi zatim jen 16 let, čili s autem jezdí táta ale je moje. Je to Rapid 130 z roku 1987. Je poměrně dobře zachovalý, lehká koroze (lemy zadních blatníků, prahy) Barva bílá, ale jednou přestříkávaná, na začátku let devadesátých bohužel dostal silnou ránu na pravej předek. Najeto 80 000 km, motor vynikající. Plány jsou takové že půjde do červena a do originálu

tak to sme na tom skoro stejně a neříkej že si na louce za městem nesjedeš :!:

21.7.06, 10:31
Profil ICQ

Příspěvek 
Ale jo, to se i projedu, ale nepovažuju to za normální jízdu.

21.7.06, 10:34
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
to ne no ale lepší než chodit pěšky

21.7.06, 10:35
Profil ICQ

Příspěvek 
To je fakt

21.7.06, 10:38

Příspěvek 
27 let jezdim ve felicii 1,6 MPI 12/1996, motor s octavie a pracuju v oboru hornictví bohuzel manualne

21.7.06, 13:44
Profil ICQ

Příspěvek 
V cervnu mi bylo 23 let. Jsem vyucenej tiskar na polygrafickych strojich, od matury jsem utekl(nesmyslny "byflovani" pro znamky, to je jako "udelej pac - hooodnej!" :) ) a ted delam na pozici knihar mistr.
Pred trema mesicema jsem si koupil za 10tis moje prvni auto, jimz je tmave cervenej Favorit ´90 46kW. Je to mazel! Kastli ma jen lehce chycenou(pres prahy jeste na heveru auto zvednu), musel jsem osetrit krapet dvere a vzadu blatnik, mista schovany pod dverma byly skrz(10x5 cm). Auto bylo skvelou koupi, strasne se na nem ucim (vymena zamku, ventilatoru, brzdovych desticek, oprava plovaku nadrze)..uz zacina vypadat slusne a to teprve zacinam!:) Nevim jak to popsat..i kdyz me stoji zatim spoustu casu, tak jej miluju!

23.7.06, 20:46
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další