| Autor |
Zpráva |
|
FerdikF
|
utia píše: Obecne neni dobre startovat na LPG, jezto plyn je narocnejsi na system jako celek, potrebuje vyssi zapalnou teplotu, v zimne hrozi zamrznuti reduktoru. Lepsi je napumpovat si AC benzin a startovat tak. Pri startech LPG je zvysene opotrebovani motoru, plyn je suchy, motor studeny, plyn se snadneji dostava do oleje a rychleji ho znehodnocuje (proto jsou zkracene intervaly vymeny oleje u aut na LPG), je silne kysely a v neposledni rade se u studeneho motoru spaluje jen castecne - hodne vyleti vyfukem ven, takze vcelku spotrebujete vic plynu a zaplatite mozna i vic nez pri startech na benzin. Mimochodem, pro me je to treba dobra prilezitost promazat membrany atd, protoze jinak na benzin temer nejezdim a obcas se to delat musi.l 
S tím zvýšením opotřebením motoru nesouhlasím, podle mě lpg nesmívá narozdíl od benzínu ze stěn válců olejový film. Jinak taky raději startuju na benzín. Nevím proč, mašina na plyn v pohodě chytne, ale pak nějakou dobu chcípe, což je hlavně ve městě nepříjemný. Když nastartuju na benzín a hned přepnu, tak je to v pohodě.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 1.12.07, 22:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
utia
|
Samozrejme ze benzin smyva ze sten valcu olej, ale presto je plyn mnohem horsi. Dokud neni motor dostatecne teply (voda cca 40st) tak se castecne spalena LPG dostava snadno kolem pistnich krouzku do oleje ktery rychle znehodnocuje... A je mnohem agresivnejsi nez benzi. Take mazaci schopnosti plynu jsou nulove, je suchy, kysely...
PS proc maji moderni auta se systemem automatickeho prepinani startovani starty vzdy na benzin a teprve po malem prohrati se prepne na plyn? Vyrobce vi co dela..
_________________ VAZ 2109
|
| 2.12.07, 23:03 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
ja teda startuju na na benzin..nevim, ze mate problem zvednout prdel a jit dozadu napumpovat karbec kdyz vite, ze pojedete zase druhej den rano..... staci par set metru pred ukoncenim jizdy prepnout z LPG na benzin a je to.. dojedu na benzin, karbec neni suchej (neoxiduje) a rano prijdu, drcnu starterem a jedu... jinak stratovani na LPG delam tak, ze nesmi byt prodleva mezi zapnutim zapalovani a startem..pokud je tam uz 1s cas, aut. sytic mi to uchlasta... a to jak u teplyho motoru, tak i u studenyho ( par hodin po zastaveni..)
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 3.12.07, 16:23 |
|
 |
|
kdoasi
Registrován: 11.1.06, 19:35 Příspěvky: 212 Bydliště: Praha, Ostrava
|
Mi to kupodivu lepe startuje na LPG. Od te doby, co to mam prestavene, to studene na benzin chyta hodne spatne. Na plyn skoro hned, na benzin tak 4 starty. Nehlede na to, ze studeny motor na benzin ma silu komara, kdezto na plyn se s tim da jet hned.
|
| 3.12.07, 18:22 |
|
 |
|
utia
|
kdoasi píše: Mi to kupodivu lepe startuje na LPG. Od te doby, co to mam prestavene, to studene na benzin chyta hodne spatne. Na plyn skoro hned, na benzin tak 4 starty. Nehlede na to, ze studeny motor na benzin ma silu komara, kdezto na plyn se s tim da jet hned.
Me taky  Ale abych nemel spatne svedomi, tak se rozjedu a hned prepinam na benzin dokud se motor trochu nezahreje. A je dobre ze na benzin tak netahne, clovek alespon nema pokuseni auto hned hnat kdyz je studeny motor, u plynu si to clovek ani neuvedomi a hned chce vykon... podle toho ty motory dopadaji 
_________________ VAZ 2109
|
| 4.12.07, 14:56 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
utia píše: kdoasi píše: Mi to kupodivu lepe startuje na LPG. Od te doby, co to mam prestavene, to studene na benzin chyta hodne spatne. Na plyn skoro hned, na benzin tak 4 starty. Nehlede na to, ze studeny motor na benzin ma silu komara, kdezto na plyn se s tim da jet hned. Me taky  Ale abych nemel spatne svedomi, tak se rozjedu a hned prepinam na benzin dokud se motor trochu nezahreje. A je dobre ze na benzin tak netahne, clovek alespon nema pokuseni auto hned hnat kdyz je studeny motor, u plynu si to clovek ani neuvedomi a hned chce vykon... podle toho ty motory dopadaji 
ja pokiaľ mám LPG v nádrži tak všetko na LPG, štart, zahrievanie, aj jazda, keď ešte nie je motor teplý tak mi bije do očí červená kontrolka test a jazdím light, inak k tomu zdochýnaniu na LPG po štarte, je dôležité mať dobre nastavený aut. sytič, potom to nezdochne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 4.12.07, 20:06 |
|
 |
|
18michal
|
Mam skodu favorit a system BRC, pokud je motor trochu zahřátý tak při startování na LPG sešlápnu plynový pedál a chytne to. Jednou jsem to nechal na LPG přes noc a rano jsem nemohl nastartovat (při startovani jsem sešlápl plynový pedál tak na 50%). Poradíte mi, jak bych měl správně startovat, aby to chytlo? Diky za odpověď.
|
| 9.12.07, 21:56 |
|
 |
|
FerdikF
|
18michal píše: Mam skodu favorit a system BRC, pokud je motor trochu zahřátý tak při startování na LPG sešlápnu plynový pedál a chytne to. Jednou jsem to nechal na LPG přes noc a rano jsem nemohl nastartovat (při startovani jsem sešlápl plynový pedál tak na 50%). Poradíte mi, jak bych měl správně startovat, aby to chytlo? Diky za odpověď.
Každý auto se chová jinak. Já bych před startem sešlápnul pedál, aby se zapnul sytič, pak nacucat a startovat bez plynu.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 9.12.07, 22:03 |
|
 |
|
Martin
|
18michal píše: Poradíte mi, jak bych měl správně startovat, aby to chytlo? Diky za odpověď.
To ti nikdo neporadí, to musíš vyzkoušet. Já startuji vždy s plným plynem a sytím tomu podle potřeby, sytič na benzín musím mít vypnutý.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 9.12.07, 22:07 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
18michal píše: Mam skodu favorit a system BRC, pokud je motor trochu zahřátý tak při startování na LPG sešlápnu plynový pedál a chytne to. Jednou jsem to nechal na LPG přes noc a rano jsem nemohl nastartovat (při startovani jsem sešlápl plynový pedál tak na 50%). Poradíte mi, jak bych měl správně startovat, aby to chytlo? Diky za odpověď.
presne tak, každý motor je iný, ja štartujem bez plynu, teplý aj studený, základ je mať dobre nastavený sytič (automatickú vzduchovú príveru), keď je zima tak obohacovač (nútené otvorenie LPG membrány), stlačím cca 0,5 sek, ak je pod 0 tal cca 1 sek...mne to na LPG to vždy chytí na 2krát, už som skúšal všeličo, a už to beriem ako prirodzenú vlastnosť...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 10.12.07, 20:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|