| Autor |
Zpráva |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
 silničářu zas
musel sme se smát solící vůz sipal suchou silnici a to je t nad nulou ještě ktomu a byla to vedlejší silnice na které když je sníh tak ju sme tam projede obecní traktor a pluhem a ted když tu sníh není tak jsou najednou silničáři aktivní  to ne nepochopitelný co se v tadyktom státě děje... 
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
| 9.12.07, 11:30 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
utia
|
Nekde jsem cetl ze ted do konce roku musi utratit rozpocet ktery meli na letos naplanovany - treba je to v ramci toho... nebo to bylo cviceni - jestli jim to pak naostro bude fungovat 
_________________ VAZ 2109
|
| 9.12.07, 11:49 |
|
 |
|
Martin
|
U nás je to stejný, prostě se bojí, že kdyby jim zbyly peníze, tak by jim příště dali míň, tak to prostě valí furt pryč.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 9.12.07, 12:18 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
kreténi, kdyby spíš přes léto vopravovali díry a ne teď když je počásko jak na jaře aby solili...dementi....všude dir jak svině a voni posypávaj....to je fakt nářez....čuráci...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 9.12.07, 14:02 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Proc treba nekoupi radsi novy gumy na trambusa nez sypat sul zbytecne 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 9.12.07, 14:07 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
...nebo rovnou nový trambus. Aby jich to mohlo zaskočit o jednoho víc.
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 9.12.07, 14:08 |
|
 |
|
Ondras83
|
|
| 9.12.07, 15:08 |
|
 |
|
Dusche
Registrován: 27.1.06, 08:19 Příspěvky: 602 Bydliště: Praha-Zizkov
|
silnicari si nemuzou vybrat kdy solit a kdy ne. To rozhoduje TSK, na jeho pokyn se vyjizdi do akce. A aspon u nas (prazske sluzby) neplati ze se v zime soli v lete zadelavaj diry to jsou uplne jine penize z jineho mesce. Kdyby novinari a jine Trubky neporadaly stvanice na silnicare typu "silnicari opet zaspali" a nebo "az po 4 hodinach co sem zapadl tudy projel pluh" nemeli by hlavouni stazenej zadek z verejneho pranyrovani a nesolilo by se pri teplotach 1 C nad nulou (pro jistotu). Ale ani nesolenim se moc neusetri, pac technika je k zasahu pripravena celou zimu ( v praze od 1.10. do 31.3.) a soferi co stim jezdej rovnez. Napr na silnice co jsou osetrovane v 1a poradi ( vetsinou kudy jezdi MHD) se musi vyjet do 30 minut od zahlaseni z TSK, takze kluci lezej na satne a cekaj az neco spadne. Na likvidaci nasledku snezeni jsou pak 4 hodiny ( doba do kdy musi bejt vydet jen mokrej asfalt) , musis pocitat tak jen hodiny 3 pac 1 hodinu ti trva nez se sul rozjezdi.
|
| 9.12.07, 18:27 |
|
 |
|
Martin
|
To je každou chvíli v televizi, borec na letních gumách stojí v kopci a nadává na silničáře. Nebo paní na dálnici napasovaná do auta před sebou všude mlha že by člověk jel krokem a ona řekne: no, já jsem jela pomalu, jen 80km/h, najednou přede mnou auto, tak jsem šlápla na brzdy, ale silnice byla namrzlá, tak jsem to neubrzdila a zase nadává silničářům. Takže lidi si stěžují, ale mě přijde, že silničáři dělají dost. V těchto dnech až moc. A tady na Vysočině nesmí člověka jezdícího v zimě překvapit 10cm čerstvého sněhu na silnici.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 9.12.07, 21:42 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
a umí tady někdo rozumně vysvětlit situaci, kdy chumelí, po silnici jede auto silničářů, na zemí 10cm sněhu a pluh má 30 cm nad zemí? Chápu, že do toho nesype sůl, ale proč to neshrne, když už jede?
|
| 9.12.07, 22:23 |
|
 |
|
Ondras83
|
Vít Široký píše: a umí tady někdo rozumně vysvětlit situaci, kdy chumelí, po silnici jede auto silničářů, na zemí 10cm sněhu a pluh má 30 cm nad zemí? Chápu, že do toho nesype sůl, ale proč to neshrne, když už jede?
tak nějak, nebo když tady projede vesnici, valí k hlavní, tam křižovatka jak pes, jezdí se tam hodně, a jemu tam asi končí rajón, tak tam zvedne pluh, na silnici je 40 cm závěj, votočí se a valí zpátky, nemůže to prostě shrnout aspoň ke kraji, kde se tomu auta vyhnout..... 
|
| 9.12.07, 23:21 |
|
 |
|
Dusche
|
Ondras83>jo mel by to na hrnout ke kraji, ale treba nestiha a nebo je tam malo mista ze by se tam tocil na trikrar a nebo je to proste vohnout.
Vít Široký> pouziti pluhu je narizeno pokud je 5 a vic cm snehu, dokonce pokud se provadi preventivni posyp (neni zadnej snih ale hrozi namraza) tak smi vyjet jen technika ktera je osazena radlicema (pro jistotu kdyby zaclo chumelit) .
Radlici nahore (nepluhuje) ma asi proto ze to neni jeho rajon a tak ho neosetruje. Pokud bude pluhovat prijede pozdejc na svuj usek co ma osetrit, navic ten cizi rajon nemusi znat a muze napr utrhnout radlici (hlavne ve meste). Ty taky neumejes sousedovi zablacene auto jenom proto ze uz mas vytazenou hadici a chystas se mejt to svoje. (O:
|
| 9.12.07, 23:55 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
není to jeho rajon... to se mi ovšem jeví jako velmi neefektivní sytém... a velmi blbě to vypadá, já z pohledu uživatele komunikace a taky plátce daní vidím špatně nebo vůbec udržovanou silnici, na ní vidím stroj, který ji může dát velmi rychle do pořádku a nedělá to... tato situace, ať už má jakoukoliv příčinu, je podle mě nesprávná... ovšem v tomhle blbým státě mě to vysvětlení o rajonech připadá více než logické. A ani nechci vědět, čeho se ještě dočkáme, když se u nás zavírají děti na psychiatrii proto, že se jejich rodiče nedovedou dohodnout, nepřekvapí mě ani kdyby se solilo v létě. Ostatně, proč ne, v zimě už se asfaltuje. Alespoň u nás. Byly vyfrézovány a vyasfaltovány silnice většinou první třídy. Je to super nápad. Škoda ale je, že se vyfrézovalo kromě špatných úseků i mnoho úseků, které byly OK a jiné, téměř rozbombardované silnice zůstaly tak, jak jsou. Když se všecko vyfrézovalo, počkalo se pár dní, on napadl sníh a dělal se asfalt. Chtěl bych dostat do ruky toho idiota, který to takhle zorganizoval. Chudák chlapi co u toho museli v tom mraze být, a o kvalitě takhle udělané silnice mám svoje pochybnosti. V srpnu nebo září by to asi bylo o něčem jiném. Kruhák, který takhle vyasfaltovali v obci Častolovice už se drolí. Není to ani měsíc.
|
| 10.12.07, 00:11 |
|
 |
|
Dusche
|
Vít Široký> nevim co ti na systemu rajonu pripada nelogicke? Pokud projizdejici sypac bude osetrovat zminenou silnici ve vasi vesnici prijede pozdeji na nake jine misto a tam zaas bude nakej jinej Vit a bude rikat proc uz to neni posypany. Nevim jak je to pro jine kraje a mesta ale prazaci muzou kouknout na http://mapy.tsk-praha.cdsw.cz/zimni-udrzba/imapa.aspx docela zajimavy se kouknout jak je na tom vase ulice.
kecy o blbem statu - nevim co ma stat spolecneho s posypem komunikaci to je preci zalezitos obce / kraje a pokud ve vasi vesnici neni posypano usetri si keci o blbem statu a zeptej se starosy proc obec nazajistila (nezaplatila) zimni udrzbu te ktere komunikace.
Prijdes mi jako klasickej hospodskej kecal co vsechno vi nejlepe a celej tento stat je zkurvenej, ale ani neni schopnej napr. prijit k volbam pac stejne neni koho volit ,ze? A nerikej mi ze to jsou veci ktere nemuzes ovlivnit, volba do obecniho zastupitelstva je uplne jednoducha a pruhledna, jak ste ve vsi volili tak se pak v zime klouzete na ledu.
|
| 10.12.07, 08:55 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
k volbám chodím a volím, dokonce i do senátu, (instituce dle mě užitečné asi jako brusle a sáňky na sahaře, leč v ústavě zakotvené), do hospody nechodím, jen říkám, co vidím, a co si myslím, v obci máme cesty i chodníky náhodou někdy i celkem uklizené
protahování obce jsem na mysli neměl, šlo mi o hlavní silnice, nějaký ulice ve vesnici můžou počkat, je potřeba protáhnout hlavní tahy aby mohla veškerá doprava projet někam pryč, na tom se shodneme, ne?
kecy o blbym statu jsou blby kecy o realitě, řekni mi co funguje pořádně... jakým způsobem a jak dlouho se staví cesty... vymyslí se a schválí zákon a už v té době se ví, že má nedostatky a tak se dělá novela, je jich tolik, že se v tom složitě orientuje... jak se vybírají daně, jednomu odpustíme miliony a dalším vezmeme... atd
systém rajonu se mi nelibi, představoval bych si to jako hvězdicovou jízdu... opravdu nevidím nic logického na tom, že to auto s pluhem někam dojede a tam něco někde shrne, když ta cesta kterou tam jelo, je silnice první třídy a je zasypaná sněhem... proč toto? copak nejsou vysílačky telefony a já nevím co všechno, aby se to nechalo řídit tak nějak podle situace? Nemyslím, že by ho to zdrželo, stejně po té zasněžený silnici jede krokem tak, jako ostatní. Nevadí mě když někam nepřijedou, tak jsou asi někde jinde, jsem si jistý, že jich je málo jako peněz, ale vadí mě, když vidím, že by se mohlo něco dělat a přesto nedělá.
|
| 10.12.07, 10:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |