Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 00:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Prevodovka felicia - vymenit olej, nebo celou prevodovku??? 
Autor Zpráva

Příspěvek Prevodovka felicia - vymenit olej, nebo celou prevodovku???
Tak si tak dnes jedu na 5. rychlost 150km/h a po vyrazeni,snizeni rychlosti a prerazeniu na 4 se ozval takovy vrcivohucivy, skroupajici, mozna trochu piskajici zvuk. Zastavil jsem a protoze mi nic jineho nezbylo, asi po 15 minutach jsem pokracoval v jizde. Cca po 2km pri rychlosti cca100km na 5ku najednou takove jakoby praskuni ci rana a silenej kraval a auto i se seslapnutou spojkou citelne zpomalilo a ja zustal u krajnice. po 2 hodinach jsem se zas rozjel a opatrne dojel domu.
Vsechny kvalty tam jdou na vsechny to tahne bez zmeny zvuku,ale ta prevodovka je slyset-huci.Nekdy tam jde hur 1cka.Jakoby pri jejim zarazeni auto skubne.Jinak vse jde,ale nezkousel jsem jet vic nez 70km/h. Jelikoz potrebuju auto denne a jezdim cca 2tis km za mesic tak to musim nejak resit.Prevodovka se mi menit z casovych i finacnich duvodu nechce.
Co si o tom myslite? Cim by to mohlo byt?Je mozne ze by v prevodovce nebylo dost oleje a tim se tam neco zadrelo? Kdyby tak pomohla jen vymena oleje. Ma cenu delat pred nocou naplni vyplach?A cim? Predem dekuji za rady a za pomoc.

10.12.07, 18:56
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zkontroluj hladinu oleje. Taky je možný, že je to spojka, nevim...

10.12.07, 19:26
Profil ICQ

Příspěvek 
vyměň ji, něco se posralo nejspíš na diferáku a myslím si že možná vyjíždí čep. Pokud ne tak to může být ještě na samotných hřídelích a to tě jiná vyjde lacinějc. Pak je ještě možná poslední taková vize záchrany že už spadly dolu matky na koncích hřídelí pod bočním víkem ale to si nejsem jistej a nijak tě o tom nechci přesvědčovat, vyděl jsem to jen jednou a to tu převodovku přivezl sám majitel už vyndanou s tím že s ní prostě něco je.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

10.12.07, 19:30

Příspěvek 
Kristensen píše:
vyměň ji, něco se posralo nejspíš na diferáku a myslím si že možná vyjíždí čep. Pokud ne tak to může být ještě na samotných hřídelích a to tě jiná vyjde lacinějc. Pak je ještě možná poslední taková vize záchrany že už spadly dolu matky na koncích hřídelí pod bočním víkem ale to si nejsem jistej a nijak tě o tom nechci přesvědčovat, vyděl jsem to jen jednou a to tu převodovku přivezl sám majitel už vyndanou s tím že s ní prostě něco je.

Zitra s tim musim neco udelat.Shanel jsem prevodovku,ale bez uspechu. Takze myslis, ze vymena oleje to nespravi? Je totiz mozny, ze ho tam moc neni.Koupil jsem to auto nedavno a na kontrolu prevodoveho oleje proste nebyl cas. Jelikoz ta prevodovka nevypadala ze tece,tak jsem to zatim neresil.

10.12.07, 20:13
Profil ICQ

Příspěvek 
No koukni kolik tam toho je jak píše Neper ale podle mě se ti v tom něco sype a to olej nezachrání. Kolik to má najetý?

10.12.07, 20:25

Příspěvek 
převodovku seženeš na každym vrakecu...až si nějakou seženeš, tak jim hlavně řekni o nějakej papír, že když ta co jsi koupil bude hučet, tak že si můžeš vzít jinou....a až to bude venku, tak rozhodně rovnou udělat i spojku...

10.12.07, 21:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Ma to najeto 180tis a na tom aute asi nikdo nic moc nedelal.akorat se jezdilo

10.12.07, 22:12
Profil ICQ

Příspěvek 
rakyroky píše:
Ma to najeto 180tis a na tom aute asi nikdo nic moc nedelal.akorat se jezdilo

no, tak zajeď na vrakáč, kup převodovku, cestou domů se stav v mototechně a kup novou spojku (lamela, přítlačák, ložisko) a přes výkend to dej dohromady a jedeš....

10.12.07, 22:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Narazi jsem na jednu a tu jsem ani nevidel,ale pry ma urazeny zadni silenblok a chteji za ni 2500,coz se mi zda hodne,protoze na favorita jsem sehnal za 1500 docela slusne zgeneralkovanou. Kolika se tak prevodovky pohybujou?

10.12.07, 22:18
Profil ICQ

Příspěvek 
rakyroky píše:
Narazi jsem na jednu a tu jsem ani nevidel,ale pry ma urazeny zadni silenblok a chteji za ni 2500,coz se mi zda hodne,protoze na favorita jsem sehnal za 1500 docela slusne zgeneralkovanou. Kolika se tak prevodovky pohybujou?

za 2500 by musela být kloudná a ne něco uraženýho. Sháněj dál. Kolik tam máš toho oleje?

11.12.07, 21:06

Příspěvek Vas nazor???
Tak me nakonec muj znamej presvedcil ze auto mam dat do servisu a ze se mi o to postraraji. Mel bych to mit za chvili hotovy. Meni pry prevedovku udajne v zaruce, celou spojku a jednu poloosu (auto se pri zaberu klepalo). Prave mi volali ze jim spadl platovy kus nahonu na tachometr do prevodovky, tak uplne silim co s tim vyvadeji a ze musim jeste pockat,ze to budou pulit. Dejte si pak neco delat k profikum. Nechapu jak se to muze stat,to neni ani technicky mozny,nebo snad jo?

13.12.07, 16:26
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: Vas nazor???
rakyroky píše:
Tak me nakonec muj znamej presvedcil ze auto mam dat do servisu a ze se mi o to postraraji. Mel bych to mit za chvili hotovy. Meni pry prevedovku udajne v zaruce, celou spojku a jednu poloosu (auto se pri zaberu klepalo). Prave mi volali ze jim spadl platovy kus nahonu na tachometr do prevodovky, tak uplne silim co s tim vyvadeji a ze musim jeste pockat,ze to budou pulit. Dejte si pak neco delat k profikum. Nechapu jak se to muze stat,to neni ani technicky mozny,nebo snad jo?

jo možný to je a to dost :wink:

13.12.07, 16:35
Profil ICQ

Příspěvek 
bridilove....Nikdy jsem nic do servisu nedal a ted si to budu vycitat.Ke vsemu za to budou chtit
12 tisic :x

13.12.07, 16:38
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
rakyroky píše:
bridilove....Nikdy jsem nic do servisu nedal a ted si to budu vycitat.Ke vsemu za to budou chtit
12 tisic :x

:lol: a to sou to profíci nám učňům se to nestalo :lol: :lol: :lol:

13.12.07, 16:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Je to diletantizmus

13.12.07, 16:45
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další