Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 21:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Strašidelná skříň! 
Autor Zpráva
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<

Příspěvek Strašidelná skříň!
Zdravím! Když si to frčím se skříňovou krávou a jedu po nějakých nerovnostech, tak i když držím plyn ve stejný poloze, stane se, že když přejedu hrbol, tak auto jakoby cukne. Jakoby chvíli bylo ve vzduchu a dopadlo zadníma kolama. Jako nelítám, to bych musel vědět. Chápete, jak to myslím, ne? Když přejedu hrb, tak to po přejetí jako zpomalí. Jako hééééén hn hnnnnnnnnnnn. Kápete? Čím to je způsobený? Dost mě to zajímá... Jak se to tam jako technicky zadělá... :wink: Díky.

Obrázek

10.12.07, 22:38
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
presne tohle me nejvic stve pri jizde po nerovnostech s Karosou, clovek se snazi jet plynule jako spravnej autobusak pak se to na nerovnostech rozcuka a pomuze jen dat jinej kvalt a zrychlit a nebo zpomalit to je jedno. Autobusu kola vzduchem nelitaj ( to vim jiste :) Mam za to ze se to stane tim ze na prvnim hupu pri properovani sedacky ( mimochodem ta sedacka je na busu to nej ) proslapnu plyn a hned zas uberu na vychozi polohu, bus cukne ja zas proslapnu a tak dokola, vetsinou se to stava na nerovnostech pri nizkejch otackach kdy motor jen jakoby sudlam ( pro upresneni pedal u busu nema moc poloh vetsinou jen on/off takze lechtat plyn je ukon velmi slozitej)
Takze ten mechanismus cukani bych definoval takto- nepatrnym cukanim pedalu ( i kdyz mas pocit ze necukas) vstrikujes do motoru opakovane po sobe v kratkych intervalech moc nafty pri jeho nizkejch otackach a on se tim zacukava.

U osobaku se mi to nikdy nestalo ( malej motor ) a u nakladaku taky ne ( vetsinou nevezes nikoho ziveho jan sebe tak mam plnej knedlik )

10.12.07, 23:17
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Dusche: Jakou linku jezdis? :D

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

10.12.07, 23:35

Příspěvek 
Dusche píše:
presne tohle me nejvic stve pri jizde po nerovnostech s Karosou, clovek se snazi jet plynule jako spravnej autobusak pak se to na nerovnostech rozcuka a pomuze jen dat jinej kvalt a zrychlit a nebo zpomalit to je jedno. Autobusu kola vzduchem nelitaj ( to vim jiste :) Mam za to ze se to stane tim ze na prvnim hupu pri properovani sedacky ( mimochodem ta sedacka je na busu to nej ) proslapnu plyn a hned zas uberu na vychozi polohu, bus cukne ja zas proslapnu a tak dokola, vetsinou se to stava na nerovnostech pri nizkejch otackach kdy motor jen jakoby sudlam ( pro upresneni pedal u busu nema moc poloh vetsinou jen on/off takze lechtat plyn je ukon velmi slozitej)
Takze ten mechanismus cukani bych definoval takto- nepatrnym cukanim pedalu ( i kdyz mas pocit ze necukas) vstrikujes do motoru opakovane po sobe v kratkych intervalech moc nafty pri jeho nizkejch otackach a on se tim zacukava.

U osobaku se mi to nikdy nestalo ( malej motor ) a u nakladaku taky ne ( vetsinou nevezes nikoho ziveho jan sebe tak mam plnej knedlik )

Přesně to jsem si myslel. Ale abych pravdu řekl, tak mám plyn totálně na podlaze a fakt se neodlepí. Musí v tom bejt něco jinýho... :x

Obrázek

11.12.07, 00:39

Příspěvek 
Matthes píše:
Dusche: Jakou linku jezdis? :D
To chci taky vědět :)

11.12.07, 00:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Dusche píše:
...vstrikujes do motoru opakovane po sobe v kratkych intervalech moc nafty pri jeho nizkejch otackach a on se tim zacukava.

:shock:
Nafťák má trochu jinou konstrukci, než benzín, množství vstřikované nafty má vliv akorát na kouřovou clonu za autem, čím víc nafty, tím víc tmy za autem, ale že by se motor dusil, to je blbost, navíc nevím sice, v čem jezdí serifus, ale u karosy můžeš tomu liazáckýmu motoru nalít třeba sud nafty do motoru najednou a kromě černé tmy za busem se nestane lautr nic.

11.12.07, 08:20

Příspěvek 
mam normalni praci autobusem jezdim jen pri svem volnu, zajezdy po CR obcas ven.

Drak> je to takove cukani jako kdybych dojizdel pod kopec a brzdil motorem a pak dal rychle plyn, tak to taky cukne. Tak to me cukani na nerovnostech je takovehle cukani akorad rychle za sebou. Nemuze to bejt treba zpusobene vuli v prevodech mezi motorem - kolama (prevodovka,kardan,diferak) kdyz brzdim motorem tak jsou vule vymezeny na druhou stranu nez kdyz je normalne motor v tahu, a jak se strida brzdeni a tah, tak v udeku mezi jednou krajni polohou a druhou se motor muze chvilku tocit na prazdno pak se vule vymezej a prijde cuknuti a pak zase na druhou stranu. Coty na to?

11.12.07, 09:05
Profil ICQ

Příspěvek 
Drak píše:
Dusche píše:
...vstrikujes do motoru opakovane po sobe v kratkych intervalech moc nafty pri jeho nizkejch otackach a on se tim zacukava.

:shock:
Nafťák má trochu jinou konstrukci, než benzín, množství vstřikované nafty má vliv akorát na kouřovou clonu za autem, čím víc nafty, tím víc tmy za autem, ale že by se motor dusil, to je blbost, navíc nevím sice, v čem jezdí serifus, ale u karosy můžeš tomu liazáckýmu motoru nalít třeba sud nafty do motoru najednou a kromě černé tmy za busem se nestane lautr nic.

Mercedes 413 CDi.

Obrázek

11.12.07, 09:15
Moderátor

Příspěvek 
tak doufam, ze az bude zase sraz, ze vezmes sebou i autobus,protoze tu sedacku bych chtel zkusit...a to hejno mackatek a hejbatek....juuu :shock:

http://kachnis.techsajt.cz

11.12.07, 10:34
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No u té karosy by to mohlo být způsobený zemědělskýma vůlema va všem, taky to sou 15 let starý stroje a už něco pamatujou, ale u toho mercedesu asi ne, tam už je tuna elektriky a klidně to může dělat jen špatnej spoj na některým čidle, ale jednou sem řešil něco podobnýho na Sprinteru, motor se třepal, klepalo to i do volantu, náprava OK a nakonec to byla špatná volnoběžka u alternátoru.

11.12.07, 18:38

Příspěvek 
podle mě to je za prvé tím že je to nafta a za druhé tím že je tam kardan, protože to dělá snad každej náklaďák autobus a nevim co , co má naftovej motor a náhon zadku.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

11.12.07, 22:54

Příspěvek 
kachnis píše:
tak doufam, ze az bude zase sraz, ze vezmes sebou i autobus,protoze tu sedacku bych chtel zkusit...a to hejno mackatek a hejbatek....juuu :shock:

Sedacka je vazne super - hlavne to ze si do ni muzes prifouknout nebo vypustit vzduch a budes niz nebo vys ... A ty hejbatka no nevim jezdli sem ridicak skupiny "C" ve stare karose (nakladak nebyl k dispozici) a za celou autoskolu sem si je vsechny nezapamatoval :oops:

11.12.07, 23:25
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]