Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 00:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Prevodovka felicia - vymenit olej, nebo celou prevodovku??? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
počkej, nějaký divný ne? Píšeš že převodovku budou měnit v záruce po 180 000km? To čumím teda a pokud to je v záruce tak by jsi neměl nic platit za tu výměnu, maximálně za výměnu spojky a to by mělo přijít na cca 2500,- i s prací a plus poloosa no maximálně pokud to je tak jak píšeš tak do 5ti tisíc. A to bych řekl že je docela dost.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

13.12.07, 18:02
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Kristensen píše:
počkej, nějaký divný ne? Píšeš že převodovku budou měnit v záruce po 180 000km? To čumím teda a pokud to je v záruce tak by jsi neměl nic platit za tu výměnu, maximálně za výměnu spojky a to by mělo přijít na cca 2500,- i s prací a plus poloosa no maximálně pokud to je tak jak píšeš tak do 5ti tisíc. A to bych řekl že je docela dost.

Ta prevodovka co tam prijde,ze je temer nova a jeste v zaruce,ale pochybuju o tom.
(Prevodovka 5000Kc + olej 1500Kc + komplet spojka + jedna poloosa = 12500Kc)
Prave jsem se odtamtud vratil.PESKY!. Prijdu tam, auto ve vzduchu. Bez poloos, bez prevodovky a prevodovka rozpulena na stole. Mechanik co to zkur*** rek ze to dodelavat nebude, ze musi domu. A ja mel byt jeste dnes vecer o 200km jinde.(puvodne rekli, ze to bude za dve hodiny hotovy) Majitel servisu behal jak zbesilej s mobilem a volal na tu "dodelavku" kdejakyho vesnickyho kovare a taky bezuspechu. Kdyz jsem nabidl,ze si to dodelam sam tak rekl, ze tam semnou nikdo nebude(byl uz jsem zoufalej). Verim tomu,ze za dve hodiny bych odjel a ze by mi tam ten nahon na tachometr urcite nespad. Zitra mi s tim autem ceka cca 500km cesty,tak jsem zvedav na ty "profesionaly" jak to stihnou. Vymena prevodovky na favoritu pred barakem a bez zdvize mi trvala cca 6h a bylo to s dalsimi dodelavkami. Nemusim vam po teto zkusenosti povidat, ze se servisy jsem zkoncil a ze at si koupim jakykoliv auto, tak se to radsi naucim a zpravim sam.

13.12.07, 19:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo takhle s tou zárukou, tak to jo. No mě se to zatím ještě nikdy nestalo že by mě to spadlo dovnitř, to musím zaklepat.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

13.12.07, 19:55

Příspěvek 
hej...olej za 1500 ????? i do motoru nebo jen do převodovky...jinak, ta práce s tim půlením by měla bejt zadara, protože to zkurvili voni, ne že to musej vopravovat....jako je to asi fakt čurák....příště zavolej a přivez to k nám.....

13.12.07, 19:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jsem prave privez auto ze servisu.
Bilance:
Dva mechanici se na tom "vyucili"
Majiteli servisu malem ruply nervy kdyz je videl pri praci
Auto jede, prevodovka nehuci a radi, co vis si prat
stalo me to 12500

Krome casky kterou jsem platil jsem vcelku nakonec spokojeny, jen ta casova prodleva me pripravila urcite problemy.

Mimo jine auto se chova na silnici jinak, jako by malicko plavalo. Mozna je to pocit,ale nevim. Mohli neco zanedbat???Napr ??

14.12.07, 14:03
Profil ICQ

Příspěvek 
rakyroky píše:
Tak jsem prave privez auto ze servisu.
Bilance:
Dva mechanici se na tom "vyucili"
Majiteli servisu malem ruply nervy kdyz je videl pri praci
Auto jede, prevodovka nehuci a radi, co vis si prat
stalo me to 12500

Krome casky kterou jsem platil jsem vcelku nakonec spokojeny, jen ta casova prodleva me pripravila urcite problemy.

Mimo jine auto se chova na silnici jinak, jako by malicko plavalo. Mozna je to pocit,ale nevim. Mohli neco zanedbat???Napr ??

tak to mě poser......takovejmhle vemenům bych nechal hezky zaplatit zbytečnou práci s půlením převodovky a ještě bych jim nechal zaplatit náklady na zařizování, díky delší časový prodlevě....12 500 bych za to nedal stopro....

14.12.07, 16:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Mel sis sehnat prevodovku z favorita - vnitrnosti ma skoro stejne a rozdil je jen v tom malem zadnim viku na kterym je silentblok a to bys prehodil z te tve puvodni prevodovky. Ohledne toho nahon ja osobne si myslim ze aby tam spadl nahon tachometru je nerealne - zespod ja nalitek a doboku je ozubene kolo diferaku...

14.12.07, 20:11

Příspěvek 
DRYVER píše:
Mel sis sehnat prevodovku z favorita - vnitrnosti ma skoro stejne a rozdil je jen v tom malem zadnim viku na kterym je silentblok a to bys prehodil z te tve puvodni prevodovky. Ohledne toho nahon ja osobne si myslim ze aby tam spadl nahon tachometru je nerealne - zespod ja nalitek a doboku je ozubene kolo diferaku...

Ten nahon je nanestasie celkom realny. Uz sa mi to stalo v pick up e. Tusil som o tom riziku, vyberal som preto nahon fakt opartne, ale po vybrati koliesko aj tak chybalo. Tak tam skoncila prevodovka z formana, Ta origo feliciova totiz jazdila asi s litrom oleja, plus mala cca 250. tis. km.

16.12.07, 01:40
Mistr mechanik

Příspěvek 
:shock: to mě pobavilo možná povolená pětka a málo oleje a 12500 toš dobré miloš

16.12.07, 15:52

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
:shock: to mě pobavilo možná povolená pětka a málo oleje a 12500 toš dobré miloš

Nemam s prevodovkami zkusenosti a pred tim jsem zadnou ani nerozebiral. Ke vsemu se mi to stalo daleko od domova kam jezdim za praci a nejak se to resit muselo. Ale pokud to byla tak malicherna zavada tak by me to docela mrzelo.Kazdopadne ta puvodni predovka tu je, tak se ji aspon pokusim zgeneralkovat a treba se nekomu hodi.(Oleje tam bylo dost)

Diky vsem za rady.Hlavni je,ze auticko pres to vsechno zas jezdi.

16.12.07, 21:38
Profil ICQ

Příspěvek 
rakyroky píše:
slovacek.milos píše:

Nemam s prevodovkami zkusenosti a pred tim jsem zadnou ani nerozebiral. Ke vsemu se mi to stalo daleko od domova kam jezdim za praci a nejak se to resit muselo. Ale pokud to byla tak malicherna zavada tak by me to docela mrzelo.Kazdopadne ta puvodni predovka tu je, tak se ji aspon pokusim zgeneralkovat a treba se nekomu hodi.(Oleje tam bylo dost)

Diky vsem za rady.Hlavni je,ze auticko pres to vsechno zas jezdi.

dělat převodvoky není sranda...my sme jednu dělai 3x protože porád hučela...od tý doby převodovky neděláme

16.12.07, 21:47
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2