Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 11:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Dálniční poplatky a el. mýtné 
Autor Zpráva

Příspěvek Dálniční poplatky a el. mýtné
Čaute, chtěl bych tu otevřít toto téma. Jde mi o to, jak se to počítá, když má auto závěsný zařízení. Konkrétně mi jde o auto, které má celkovou hmotnost 3050kg. Do teď nemělo závěs a jezdilo s dálniční známkou "Do 3,5 tuny". Teď ale už závěsný zařízení má a s bržděnym vlekem má dohromady max 5050kg a mě neni jasný, jak to je. Můžu si teď i s tim závěsnym zařízenim koupit známku "Do 3,5 tuny" s tim, že kdybych jel s vlekem, tak pojedu po neplacených úsecích???

Jo a neuvažuju zavedení el. mýta pro vozy nad 3,5 tuny.

16.12.07, 19:46
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No nevím jak to přesně je , ale táta jezdí z kamionem a prakticky bys měl mít tu krabičku v autě na předním skle a jezdit na to elektronické mýtné máš to nad 3,5 t :(

16.12.07, 19:54
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud jedeš bez vleku tak na osobákovou dálničku.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

16.12.07, 19:59

Příspěvek 
Tak jak to píšeš se to počítá jen u mýtnýho, pokud má auto do 12t závěs na dalších xt a souprava by překročila pohotovostní hmotností 12t, platí mýto i když jede sólo, u dálničních známek se počítá okamžitá celková hmotnost, takže pokud se vejdeš do 3,5t tak na osobákovou známku a když ne, tak musíš jet jinudy.

16.12.07, 20:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Drak píše:
Tak jak to píšeš se to počítá jen u mýtnýho, pokud má auto do 12t závěs na dalších xt a souprava by překročila pohotovostní hmotností 12t, platí mýto i když jede sólo, u dálničních známek se počítá okamžitá celková hmotnost, takže pokud se vejdeš do 3,5t tak na osobákovou známku a když ne, tak musíš jet jinudy.

To je zajmavý že když jsem ještě jezdil tak jsem jezdil s autem s celkovou 9,5t + mělo v zadu plnohodnotnýho ihned použitelnýho Ringfedra a nikdy se o to nikdo nezajímal jezdí se s tím dodnes do 12t, v podstatě jsou takhle všechny náklaďáky co ta firma má. Stejně tak v německu rakousku švýcarsku atd.

16.12.07, 20:53

Příspěvek 
to nevíš že v ČR je to všechno jinak jak se to komu zrovna hodi policajti jsou ........ však to znate 8)

16.12.07, 21:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Nevim, jak je to v německu, nebo kdekoli, ale u nás to tak je, ze všech ivek, midlumů a podobných krámů do 12t co měli zákazníci s tlamou se na začátku placení mýta hromadně sundávaly a odepisovaly z techničáků, aby se mýtnýmu vyhli, jezdit s tím klidně můžeš, ale počítej s minimálně správním řízením s firmou jakmile na to přijdou, dva už po vyfocení zkončili se správním a flastrem 50.000,-
Je to na palicu, v podstatě jako by tě chtěli obžalovat ze znásilnění sousedky jenom z toho důvodu, že na to máš nástroj, ale u nás je možný všechno.

16.12.07, 21:04

Příspěvek 
No to byla právě ta doměnka že si opět někdo vysvětloval zákon po svém ale jinak jak řikám čuby tam jsou na všech jezdí se s tím dodnes, víš kolikrát měš brali policajti na konci D11 pod mostem? Nikdy to nikomu nevadilo, to bych potom jen kvuli tomu že auto má kouly nebo čubu bych musel mít E což je blbost, za tohle žádná sankce nehrozí a pokud ji někdo zaplatí nebo si nechá odhlásit čubu tak je hlupák.

16.12.07, 21:42

Příspěvek 
Pohada, tak hlavně že ty známky pořát počitaj okamžitou. Já abych si nenaletěl, fut to převorávaj...

17.12.07, 10:54

Příspěvek 
Nevěř tomu, ale je to tak, hlupáci to nejsou, nikdo se dobrovolně nenechá očesat o 50 litrů a nedegraduje si auta o tlamy, který si před tím za peníze nechali namontovat, schválitr a zapsat.
Tady máš odkaz přímo na ministerstvo dopravy, kde se to řešilo.
http://www.mdcr.cz/cs/Potrebuji-se-poradit/poskytnute-informace/16-2007-010-Z106.htm
To, že tě zastavili jen obyčejní policajti a ne celňáci je plus pro tebe, protože jako řidič si zodpovídáš za stav auta, jakož i za doklady a výbavu, co máš mít u sebe a můžeš klidně přijít i o profesák.

Naposledy upravil Drak dne 17.12.07, 19:58, celkově upraveno 1

17.12.07, 19:48

Příspěvek 
On se ale ptá na vozidlo do 3,5t se závěsem ohledně dálniční známky, tohle co píšou je ohledně hranice 12t a toho GoBoxu nebo jak se to u nás jmenuje a stejně tam nacvakáš menší počet náprav a jedeš za míň kč na km. Pro něho je podstatný to že když pojede sám na D tak si koupí známku do 3,5t třeba na tejden a pokud pojede s vlekem tak už musí koupit do 7,5t samozřejmě pokud bude jezdit denně s vlekem tak je nesmysl kupovat dvě známky. U těch 12t je totiž zlom mezi známkou a GoBoxem.

tam je vlastně do 3,5 známka a pak 3,5-12 tak těch 7,5 si nevšímej.

17.12.07, 19:58

Příspěvek 
Já to vím, že se ptá na auto do 3,5t, jenom sem mu vysvětlil, že tak jak to píše se počítá jen u mýta, u známek se počítá okamžitá celková hmotnost, u mýta přípustná celková hmotnost, toť vše, ty ses toho chytl. :wink:

17.12.07, 20:05

Příspěvek 
jj, OK

17.12.07, 20:13

Příspěvek 
Chlapi dobrý, já mě už je to dávno jasný, já sem si nebyl jistej akorát s tim do 3,5 nad 3,5......a vejš je mi to nadmíru jasný.
Tak dík

17.12.07, 21:01
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]