|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Frenky
|
 dobíjení
Zdar chlapy,z nějakého důvodu mi nedobíjí škůdka.Koupil jsem ji nedávno a ze začátku mi svítila slabě kontrolka dobíjení při nízkých otáčkách (při vyšších zhasínala) a tak jsem vyměnil regul relé.Kontrolka už nesvítí,ale bohužel ani při startování takže ani asi nenabudí alt.Žárovku prasklou nemám.Altík mi na volnoběh dává napětí 12,5V a při 2500ot 13,5V.Zkoušel jsem i odpojovat akumulátor jestli se autíčko nevybíjí když stojí (měnil jsem i relé vyhřejvání zadního skla),ale nepomohlo to,tzn. myslím že se musí vybíjet jízdou.Poradí mi někdo čím to může být?
|
| 25.4.06, 17:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
jarda š
|
 odp
čau,no..vybíjet jízdou to mi přijde jako blbost pokud si to napětí měřil u baterky má být asi 13,5-14,5(min.-max)já jsem měl podobný problém taky oříšek.byl špatný kontakt právě u toho reg.relé 1 jedinej kabel.signalizace fungovala normálně ale právě se mi to vybíjelo podobně.zkus proměřit multimetrem všechny kabely reg relé,altik.Pak by musela bejt v prdeli baterka.  jarda
|
| 25.4.06, 20:34 |
|
 |
|
jarda š
|
a nebooo?by mohly bejt nejaký diody v altiku v prdeli a tudíž by se vybíjel proud právě přes alternátor.no kdo hledá najde.-jarda 
|
| 25.4.06, 20:37 |
|
 |
|
Frenky
|
Jsem já to ale trubka!Regulační relé jsem zapojil nejspíš špatně a asi jsem ho zničiíl.Dnes jsem zase ve stádiu prvopočátku že mi kontrolka dobíjení při startování normál svítí a při vyšších otáčkách(samo po nastartování) už zase zhasíná.Kámoš mi má přivézt ještě jeden altík na zkoušku tak uvidím zda bude nějaké zlepšení.Regul relé jsem už jiné zkoušel-už dobře zapojené,ale bylo vše jak popisuji výše.Tak zatím stále nevím
|
| 28.4.06, 17:30 |
|
 |
|
Frenky
|
Tak už nejspíš šlape vše tak jak má.Vyměnil jsem altík a už je to OK.Jo,jo stačí mít pár nahradních dílů a je klídek.
|
| 29.4.06, 11:30 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
můžete se mi někdo kouknout jak sou kabely k altíku ? je zelenej a žlutej kterej má bejt kde ? 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 20.7.06, 17:11 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Sadra17 píše: můžete se mi někdo kouknout jak sou kabely k altíku ? je zelenej a žlutej kterej má bejt kde ? 
Ty kabely by měly být nahoře (tuším svorka M) žlutý, dole (R) zelený.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 20.7.06, 20:33 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
hans píše: Sadra17 píše: můžete se mi někdo kouknout jak sou kabely k altíku ? je zelenej a žlutej kterej má bejt kde ?  Ty kabely by měly být nahoře (tuším svorka M) žlutý, dole (R) zelený.
tak to je zapojený dobře  takže odešel altík
a dík za radu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 20.7.06, 20:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |