Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 00:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Felcia tuhe řazení 1+2 při za studena a huceni pri rozjezdu 
Autor Zpráva

Příspěvek Felcia tuhe řazení 1+2 při za studena a huceni pri rozjezdu
Mam feldu 97 rok 1.3mpi najeto asi 135tis. Kdyz rano nastartuju a mam zaradit z jednicky na dvojku tak je to nadlidskej vykon. Po ujeti nekolika km je to o moc lepsi. Pri pomalem rozjezdu v miste kdy to zacina zabirat se ozve huceni a kdyz pustim pedal spojky o kousek tak zvuk zmizi.

Jak dlouho vydrzi spojka? Je mozne ze je to olej

14.12.07, 03:31
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
výměnou oleje nic nezkazíš

14.12.07, 12:04
Profil ICQ

Příspěvek 
zvedni auto a mrkni pod řadicí páku, bude tam na táhle řazení taková vanička, z vrchu bude gumový víčko a bude to stažený takovym drátěnym pérkem, z kabiny tam vede řadicí páka a na ní je dole takovej váleček, kterej zapadá do tý vaničky....rozdělat, vyčistit, vylejt vodu, která tam zamrzá a tim de špatně řadit, v tý vaničce je dole dírka, tu propíchnout, narvat vazelínu, předtim to vem všechno vocelákem a šmirglem... zadělat gumu, pérko a jet to projet...uvidíš že to bude dobrý...když to budeš mít zvedlý, tak přitom vyměň olej v převodovce a můžeš vyrazit....:D:D:D:D

14.12.07, 16:21
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Felcia tuhe řazení 1+2 při za studena a huceni pri rozje
fojtych píše:
Mam feldu 97 rok 1.3mpi najeto asi 135tis. Kdyz rano nastartuju a mam zaradit z jednicky na dvojku tak je to nadlidskej vykon. Po ujeti nekolika km je to o moc lepsi. Pri pomalem rozjezdu v miste kdy to zacina zabirat se ozve huceni a kdyz pustim pedal spojky o kousek tak zvuk zmizi.

Jak dlouho vydrzi spojka? Je mozne ze je to olej

já bych to řešil olejem a hodně řídkým tady PP 80 a dej tam nějaký přípravek do převodovky já dávám lubrifilm, pořešil jsem tak hodně převodovek ta moje to tam padá radost řadit miloš

16.12.07, 17:35

Příspěvek nemam radsi rovnou vymenit spojku?
milosi nemam radsi rovnou vymenit spojku? ta felda ma nalitano asi 130tis a 4 majitele. zabira a kola dokaze roztocit pekne, ale kdyz poustis pedal a pridavas na jednicku, tak se ozyva tahle huceni - stejne pri spatecce.

Je to spojka ci prevodovka? Nechci menit olej a za 3 mesice zjistit, ze je spojka v pr a zase budu menit olej atd.... na druhou stranu nechci menit spojku pokud jeste 20tis vydrzi.

23.12.07, 03:35

Příspěvek 
I já jsem měl tento problém.Zařadit jedničku,nebo zpátečku,bylo někdy horor.Tento problém nebyl stále,prostě řazení šlo špatně a zpátečka někdy přez zuby.Různé opravy na řadicí páce nepomáhaly.Pomohlo jen vyměnit olej za řidčí,jak radí Miloš.Sehnal jsem údajně nějaký specoš olej do převodov.,ale nezjistil jsem ani výrobce,ani označení.Jen vím,že toto používají ve speciálkách Škoda.Cena je prý kolem 300,-/1L.Nevím přesně-neplatil jsem.čus Pavel

23.12.07, 10:58
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]