Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 09:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Vule zadniho kola S125 
Autor Zpráva

Příspěvek Vule zadniho kola S125
Zdravim vsechny skodovkare. Mam takovy dylema se zadnim kolem... Kdyz jsem si delal zadni brzdy tak jsem narazil na me dost osemetnou vec.. jeste nez jsem sundal nebo povolil kolo, tak jsem narazil na pomerne dost velkou vuli a to pri pohybu kolem nahoru dolu (jako bych zkousel na "normalnim" aute svislaky). Zleva doprava se nic nedelo. Po sundani kola jsem to vodskousel znova a tady je ten "zakopanej pes", hejbe se buben i s kuzelem (tim kuzelem mam na mysly ten stred kdyz se sunda buben).... a ted vaham jestli to je lozisko a nebo nekde jinde.. Taky jsem zkousel kmitat ve vuli a sahnout na poloosu a ta mi prisla vporadku.... Tahle vule me pomerne dost desi.. Pokazdy kdyz vjedu trochu prudcejc do zatacky (ne jak magor!) tak je zezadu slyset rana. Taky jsem zkousel s kolem hejbnout kdyz stalo na zemi (po projeti) a ve vuli se pohybuji tez.. Zvuk to je podobny jak kdyby narazel kov na kov skoro jak kdyby se o neco omlacoval buben ale to je blbost leda tak kdyz se vraci tak o stit..
Prosim nejaky rady.. Nebo me nejak nasmerujte aby byla jistota..
PS: neni problem to auto zvednout a zkusit to co mi tu reknete :wink:

19.12.07, 23:20
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Přesně tuhle vůli jsem tam měl taky a vyměnil jsem ložisko a už je to dobrý. Dokonce se o dost ztišila zadní náprava. Takže kup ložisko a ještě něž sundáš poloosu, tak odšroubuj ten kryt ložiska (4xM8 12tka ořech) a zkus s tím zahýbat, tam přesně uvidíš, kde ta vůle vzniká. Uvidíš, že to bude v ložisku (mezi menším a větším kroužkem). No a pokud bys nevěděl jak vyměnit ložisko, tak napiš, zkusíme to popsat.

S těma ranama v zatáčce to nejspíš mít souvislost nebude, ale uvidíš, až to ložisko vyměníš.

20.12.07, 07:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
taky to muzou delat koliky na poloosach, mohou byt omlaceny no a + kameny na nich...zakladem je nekupovat novy poloosy a kameny...radsi behej po vrakecu a shanej dobry originaly...jinak zacni tim loziskem a preju ti at se to tim vyresi...

http://kachnis.techsajt.cz

20.12.07, 11:02
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Dekuju za rady. Vyminim to lozisko, tim se nema kazdopadne co zkazit. A kdyz uz v tom budu tak vymenim vobe...
Kachnis prosimte, proc ne novy poloosi?? To tedkon vyrabej takovy zmetky?? A nebo mas jinej duvod...

PS: znate nekdo nejaky zajmavy veci co jdou provest u Skoda 125L ??? (nemyslim tunning a jiny p**oviny, auto mam v planu dat do stavu jako by sjelo z vyrobni linky)

20.12.07, 20:51

Příspěvek 
Michal 125L píše:
Dekuju za rady. Vyminim to lozisko, tim se nema kazdopadne co zkazit. A kdyz uz v tom budu tak vymenim vobe...
Kachnis prosimte, proc ne novy poloosi?? To tedkon vyrabej takovy zmetky?? A nebo mas jinej duvod...

PS: znate nekdo nejaky zajmavy veci co jdou provest u Skoda 125L ??? (nemyslim tunning a jiny p**oviny, auto mam v planu dat do stavu jako by sjelo z vyrobni linky)

Ty nový poloosy ne z důvodu kvality, nový jsou z polska a kdybys je tam dal, tak bys je za 14 dnů (ne-li dříve) měnil zase :twisted:

20.12.07, 21:05

Příspěvek 
Jizisi polsky "vazmechty" bohuzel znam dobre... Dost lidi je koupi a pak si stezujou ze to tam nekdo musel dat blbe.. Tesko se jim vysvetluje ze je to proste zmetek :wink: :lol:

20.12.07, 22:59

Příspěvek 
Tak jsem se dneska doskechl od pomerne dost duveryhodneho zdroje, ze ma vule je zpusobena poloosou.. Rikal mi ze mezi poloosou a bubnem (nebo stitem bubnu) je na poloose jakysi valecek a ten ze mi pry odsoupnul... Jakej na to mate nazor prosimvas???

21.12.07, 21:11
Hliník navždy.

Příspěvek 
Michal 125L píše:
Tak jsem se dneska doskechl od pomerne dost duveryhodneho zdroje, ze ma vule je zpusobena poloosou.. Rikal mi ze mezi poloosou a bubnem (nebo stitem bubnu) je na poloose jakysi valecek a ten ze mi pry odsoupnul... Jakej na to mate nazor prosimvas???

To je duveryhodny zdroj jak stehno. Takto by se projevovala vule pri vytahovani a zatlacovani bubnu smerem ven nebo k prevodovce.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

21.12.07, 21:21

Příspěvek 
Přesně tak, to bys musel mít vůli ve směru osy poloosy, to znamená, že bys musel buben zasunovat a vysunovat z převodovky. Pokud máš vůli nahoru a dolů, tak je to v ložisku.

22.12.07, 09:40
Moderátor

Příspěvek 
Pokud máš vůli nahoru a dolů, tak je to v ložisku.[/quote]
anebo prave na druhy strane...na novy poloose se ten kolik vystipe a potom si jezdi v diferaku nahoru a dollu :) je to prdel :) prejedes retarder a zezadu zvuky lamajiciho se zeleza :) ..proto ne novy poloosy..taky muzou byt obehany kameny,ktery taky delaj vuli ...jinak na axialni vuli poosy se daj koupit podlozky 0,3mm.. doporucuje to i cedrych po vymene loziska...

http://kachnis.techsajt.cz

24.12.07, 15:13
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jeeeeee panovi tak koukam ze jsem to naprosto spatne popsal co se s tim kolem odehrava nuze shrnuto dohromady.
Vule je kdyz s kolem taham k sobe a odsebe (neboli do prevodovky a z ni) poloosa se nehejbe hejbe se akorat buben i s celym kolem.

5.1.08, 20:14
Pan Kapitán

Příspěvek 
Michal 125L píše:
jeeeeee panovi tak koukam ze jsem to naprosto spatne popsal co se s tim kolem odehrava nuze shrnuto dohromady.
Vule je kdyz s kolem taham k sobe a odsebe (neboli do prevodovky a z ni) poloosa se nehejbe hejbe se akorat buben i s celym kolem.

Tak to mas VELKEJ PROBLEM! Vymenit buben a poloosu driv nez to upadne, jinak budes menit este lemy a brzdy.

Cvokárium: Youtube Instagram

5.1.08, 22:18
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Nestačilo by jenom tu vůli vymezit? Jak je velká?

6.1.08, 00:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Viky píše:
Tak to mas VELKEJ PROBLEM! Vymenit buben a poloosu driv nez to upadne, jinak budes menit este lemy a brzdy.

Tak ted si me dost vydesil... a jako ze hodne.. V tom pripade v pondeli zajedu na vrakoviste a behem tejdne to dam nekam at to udelaj.. Bohuzel to musim nekam dat, pac se mi pod tim nechce lezet a mrznout.. sice skoda penez ale kdyz rikas velkej problem tak neberu na lechkou vahu.

cyz píše:
Nestačilo by jenom tu vůli vymezit? Jak je velká?

Ta vule je cim dal tim horsi a dost pochybuju ze by vymezeni pomohlo (rekl bych 0,5cm (ne mm ale cm))

6.1.08, 02:04

Příspěvek 
1mm to ještě jde vymezit, ale 5mm už je moc, to je opravdu na výměnu.

6.1.08, 10:59
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]