|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
pepakvatropolis
|
Cvakání od spojky ...
Prosím přítomné odborníky o radu:
mám nový problém - auto felicia , má najeto 100tkm, spojka původní.
1)Vyskytuje se cvakání od převodovky, spojky (?) nebo odněkud odtud, a objevuje se to pouze při studeném motoru, jindy jsem to nezaznamenal . Zmáčknu li spojku , okamžitě to zmizne ...
Co to může být ?
2)Potom jsem si všiml , když bylo auto na zvedáku a přední kola ve vzduchu, tak se samy bez zařazené rychlosti točily (nevím jestli je to normální , nejsem mechanik). Ta rychlost toho točení nebyla nijak závratná , odhadl bych to tak na rychlost chůze ...
Je to normální, příp. co to může být ??? díky všem
_________________ Škoda Favorit "93 GLX 43kW LPG Tartarini - najeto 120000km ...4/2011
|
27.12.07, 11:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
DRYVER
|
To cvakani muze byt bud spatne lozislo v prevodovce, nebo spojkove lozisko, ale pokud pises ze to dela pouze u studeneho auta, taky by to mohlo jit z prevodovky protoze olej bude ztuhly... a za 2) to ze se kola otaci pri nezarazene rychlosti je naprosto normalni ...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
27.12.07, 12:18 |
|
|
cyz
|
Re: Cvakání od spojky ...
Zkusil bych dotáhnout svorníky které drží převodovku s motorem, nebo aspoň posaď někoho za volant ať šlape na spojku jestli se motor a převodovka neboudou trošku hýbat. Nedávno jsme tohle řešili na Favoritu a bylo to tím.
|
27.12.07, 16:34 |
|
|
DJblueFISH
|
Re: Cvakání od spojky ...
Ahoj, mám také Felicii, která má taky původní spojku a najeto cca 100 tisíc km a takové cvakání slyším také při studeném motoru - ale pouze až teď v zimě. Většinou to po 2 minutách jízdy přestane a je to ok. Myslím, že to bude ztuhlým olejem převodovky, takže to zatím neřeším. ><((('>
_________________ Škoda Felicia GLXi 1.3 BMM (1996) 50kW (0-100 km/h 15 s; max 165 km/h; 7,5l/100km; bez úprav)
|
28.12.07, 09:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
no a co tak to trochu víc diagnostikovat že šlápneš jen mírně na spojku a dolačíš ložisko a pak ji teprve vypneš že se přestane točit převodovka kdy to zmizne ten zvuk, no každopádně máš starý nebo moc hustý olej, já byc h dal řídký madit PP 80 a přípravek do převodovky třeba lubrifilm a jestli to bude přetrvávat hledal bych problém v pětce, asi žádné cvakání ti tepem nezmizí miloš
|
30.12.07, 12:33 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|