Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 22:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 zadní stěrač a ostřikovač 
Autor Zpráva

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek zadní stěrač a ostřikovač
Čaute, chtěl bych si na favorita dozadu dat stěrač, kdybych na vrakovišti nesehnal přímo faforiťácký, mohl bych si vzít stěrač z feldy? Pasoval by do favorita? A pak by mě zajímalo, jak je řešený ostřikovač zadního skla. To se musí tahnout hadička až z nádobky od motoru? Asi je potřeba i nádobka pro dvě čerpadla...

2.1.08, 12:16
Příspěvek Reklama

Příspěvek Zadní stěrač a ostřikovač
Zadní stěrač z feldy myslím pasuje jen z té starší verze. Nevím to přesně. Ostřikovač je v nádobce s předním, tudíž musíš mít dva motorky. Hadice vede do leveho předního sloupku a levou stranou střechy dozadu a do 5.dveří. Jestli máte starší Fávo tak stačí vytáhnout na 5.dveřích pryžové špunty a dát tam stěrač a trysku ostřikovače. Díry pro hadičku tam jsou, myslím. Dokonce i elektro je připraveno. U leveho předního podběhu je konektor a tam to je na některých pinec. Nevede to ale už dál dozadu. Ostřikovač už s elektrikou nevím. Měl jsem kdysi fávo r.v. 91 a taky jsem to předělával. Teď mám Fávo r.v. 94 a tam už to je normál.

2.1.08, 13:03

Příspěvek 
nn z feldy se tam nevejde, protože na motorku je ta hřídel na stěrač delší asi o 5 cm....favo motorek má krátkou hřídel....někdo už to tady taky řešil (myslim Vít), a taky řikal že se tam nevejde....

2.1.08, 14:03
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
z feldy je velkej motorek, nevejde se ti tam, má dlouhou hřídel, z feldy můžeš použít stěrač, je hezčí, ale motorek musíš dát z favorita, starý a nový model se liší (ale snad jen svorkovnicí, bez záruky), do nádobky bude stačit dát jen čerpadlo (opět z favorita), nádobak je připravená, má dva prolisy, v jednom už motorek je, v druhým ne, musíš tam udělat díru, narvat gumový průchodky a motorek, díru musíš mít na fest, jinak se to pochčije. Nejlepší vzít si ty průchodky na vrakáči s motorkem, jo a když budeš mít štěstí, bude tami auto s větší nádobkou na vodu, to byla nějaké exportní verze nebo co, vejde se tam o hodně víc, tak to můžeš vzít celý, ale nutný to není. Hadičku nejlíp na vrakáči vytáhnout z formana, budeš mít rezervu a ta se může hodit, měl by na ní být u nádobky takový ventilek ještě, brání stékání vody zpátky do nádobky, vem si i průchodky na hadičku a trysku ostřikovače a hlavně pod ní gumovou podložku, jinak ti na okno nedostříkne, elektrika k motorku je nejspíš připravená (já to tak u 90' měl), bude tam na nosníku někde u nádobky, dráty budeš muset natáhnout od A sloupku dozadu. K páčce je všecko připojený. Průser je, že ten stěrač je těžkej jako kráva a jeslti máš starší vzpěry, tak ti těžko zvednou víko a budeš rád, když ti nebude padat na hlavu, výměna za vzpěry s feldy to řeší. Taky je přitom fajn předělat elektriku do kufru vrchem (pokud máš ještě kontakty) a přitom dodělat třetí brzdový světlo, nemáš-li ho. Za motorek stěrače po mě chtěli na vrakáči 500,- za čerpadlo na ostřikovače kilo. Novej motorek originál PAL mě stál 1230 korun, pochybnou kvalitu z vraku jsem neriskoval, čerpadlo nový stojí snad 200, ale to jsem si vzal na vrakáči.

2.1.08, 14:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Citace:
Hadičku nejlíp na vrakáči vytáhnout z formana, budeš mít rezervu a ta se může hodit

nebo z feldy combi, kdyby nebyl forman....

Citace:
měl by na ní být u nádobky takový ventilek ještě, brání stékání vody zpátky do nádobky, vem si i průchodky na hadičku a trysku ostřikovače a hlavně pod ní gumovou podložku

tyhle věci koupím nové v mototechně, neni to drahé.

Citace:
bude tam na nosníku někde u nádobky

jj, ty vodiče tam jsou. ale nechápu proč jsou u nádobky, když to stejně potáhnu interiérem zpátky a dozadu...

Citace:
Taky je přitom fajn předělat elektriku do kufru vrchem (pokud máš ještě kontakty) a přitom dodělat třetí brzdový světlo, nemáš-li ho.

Přesně jak říkáš, tohle se chystám udělat, i s tím brzdovým světlem. Asi to neni nic složitého, ale neprobírali jste tu už někdy tu úpravu elektriky vrchem? Na co si dát pozor, a podobně...

Citace:
Za motorek stěrače po mě chtěli na vrakáči 500,- za čerpadlo na ostřikovače kilo.

já sem si nedávno koupil nové čerpadlo ostřikovače za 120,- . tak bych koupil ještě jedno na ten zadek. Přece jenom, nové je nové... Ale ten motorek stěračů nový kupovat nebudu, to je moc peněz. Navíc co by tomu mohlo být? Na vrakáči to odzkouším jestli to valí...

dík moc za info

2.1.08, 15:09
Hluchoň

Příspěvek 
ty vodiče u nádobky jsou jen na to čerpadlo, to tam připojíš a je to, nikam už je netaháš,a si jsem to napsal nejasně

2.1.08, 16:42
Profil ICQ

Příspěvek 
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=5252

2.1.08, 16:44

Příspěvek 
Citace:
ty vodiče u nádobky jsou jen na to čerpadlo, to tam připojíš a je to, nikam už je netaháš,a si jsem to napsal nejasně

jo ták, já sem pochopil že ty vodiče slouží k ovládání stěrače, tož to su už doma, už to dává smysl

2.1.08, 18:46
Hluchoň

Příspěvek 
to je paráda, tomu říkám montážní sada... to kdybych měl když jsem to stavěl, to by byla věc

2.1.08, 21:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
to je paráda, tomu říkám montážní sada... to kdybych měl když jsem to stavěl, to by byla věc

:lol: :lol: :lol:

plug&play

2.1.08, 22:48

Příspěvek 
Račte prosím mrknout sem http://duhovavila.borec.cz/lista.jpg . Já nevim jak je ta tryska zadního ostřikovače vysoká, přestříkne tu lištu, nebo tomu bude vadit? Sdělávat se mě ju moc nechce, sou tam díry :-(

3.1.08, 14:10

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Račte prosím mrknout sem http://duhovavila.borec.cz/lista.jpg . Já nevim jak je ta tryska zadního ostřikovače vysoká, přestříkne tu lištu, nebo tomu bude vadit? Sdělávat se mě ju moc nechce, sou tam díry :-(

V te liste jak rikas je udelany vyrez pro ten ostrikovac, takze vlastne ostrikuje pod ni a ne pres ni :wink:

3.1.08, 14:23

Příspěvek 
Jasně, ale stejně se mě zdá, že ta tryska neni tak vysoká aby ten spoiler přestříkla (když se ti nelíbí výraz lišta, tak nevim co jineho to je :lol: )

3.1.08, 14:38

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Jasně, ale stejně se mě zdá, že ta tryska neni tak vysoká aby ten spoiler přestříkla (když se ti nelíbí výraz lišta, tak nevim co jineho to je :lol: )

A proc to porad chces prestrikavat?? V tom spojleru je vyrez pro ostrikovac a bude to strikat z pod spojleru ...Vlastne ten ostrikovac vubec neuvidis, protoze bude utopenej (schovanej) v tom spojleru. Uz si rozumime?

3.1.08, 15:05

Příspěvek 
Citace:
V tom spojleru je vyrez pro ostrikovac a bude to strikat z pod spojleru

Jo, máš naprostou pravdu :oops:

3.1.08, 15:15
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další