Automatické rozsvěcení světel
Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Drak píše: Tak tady ten model neznám, osobně bych radši dal přednost tomu kontrolkovýmu, protože čekat někde 15s, než se mi rožnou světla by se mi moc nechtělo, ale nijak mě to netrápí, mám SPDS. Ono se to nezdá, ale 15s je hodně dlouhá doba a kolikrát potřebuju rychle odněkud vypadnout.
Rychle vypadnout jo to se da pochopit ruzne ... jinak opravdu ti nesviti nic vzadu se SPDS?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.11.07, 21:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Nesvítí, už se mě snažili naflastrovat za nesvícení, ale nalepil sem mu na čelo výňatek z vyhlášky doplňenej poznámkama o debilech, co ani neznají zákon a budou mudrovat a byl klid.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
20.11.07, 21:08 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: Drak píše: Tak tady ten model neznám, osobně bych radši dal přednost tomu kontrolkovýmu, protože čekat někde 15s, než se mi rožnou světla by se mi moc nechtělo, ale nijak mě to netrápí, mám SPDS. Ono se to nezdá, ale 15s je hodně dlouhá doba a kolikrát potřebuju rychle odněkud vypadnout. Rychle vypadnout jo to se da pochopit ruzne ... jinak opravdu ti nesviti nic vzadu se SPDS?
Však to máš ve vyhlášce:
Osvětlení vozidel§ 32
(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu 2).
A zvláštní právní předpis určuje to že světla pro dení svícení jsou pouze vpředu a neměla by mít žádnou sovislost s obrysovýma a hlavníma světlama, tudíž by ani něměla jít rozsvítit pokud svítí obrysová nebo hlavní světla.
Tam je totiž opět to zázračné slovo NEBO, ono by tam totiž muselo být toto: obrysová světla a potkávací světla nebo obrysová světla a světla pro denní svícení....... Pak by bylo nutné aby obrysová světla svítila vždy ale za tohoto stavu zákona je jasně dáno, POUZE SVĚTLA PRO DENÍ SVÍCENÍ, TUDÍŽ JEN VPŘEDU
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
Naposledy upravil Kristensen dne 20.11.07, 21:30, celkově upraveno 1
|
20.11.07, 21:28 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: A zvláštní právní předpis určuje to že světla pro dení svícení jsou pouze vpředu a neměla by mít žádnou sovislost s obrysovýma a hlavníma světlama, tudíž by ani něměla jít rozsvítit pokud svítí obrysová nebo hlavní světla.
Tam je totiž opět to zázračné slovo NEBO, ono by tam totiž muselo být toto: obrysová světla a potkávací světla nebo obrysová světla a světla pro denní svícení
Jasny bud a nebo, ja se chtel ujistit
|
20.11.07, 21:29 |
|
|
novomi
|
Potřeboval bych poradit. Do 120 jsem si koupil pípák a mám to připojený k pojistkám a když mám vypnutý zapalování a zapnutý světla tak to pípá. Kam to mám připojit, aby to pípalo při otevření dveří ? Díky za radu
|
5.1.08, 16:16 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No jeden dratek nechat na svetlech, tam ted je a ten druhej misto druhy poistky na dverni spinac v A sloupku
|
5.1.08, 16:23 |
|
|
novomi
|
2 pojistka z leva je na dveřní spínač ? Máte to taky tak zapojený ?
|
5.1.08, 17:22 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ale neeeee ... 2 pojistka zleva je spinana klickem v zapalovani. Dalsi pojistky jsou na svetla. Pipatko se obvykle da mezi druhou a treba treti? poistku a pipa kdyz je vypnuty zapalovani a svitej svetla. Ale lze to dat i na pojistku svetel a na dverni spinac kde se k tomu bude spinat zem tedy minus
|
5.1.08, 17:27 |
|
|
novomi
|
Tedy druhý kablík dám na kostru ? O svěltech vim, ale kam přesně dát na ten spínač kablík ?
|
5.1.08, 17:30 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No vysroubuj spinac z A sloupku ... je tam jedinej drat to nelze splet ... takze na nej se napichni, z kabiny je do toho sloupku dira takze se tam dostanes
|
5.1.08, 18:10 |
|
|
FunnyTuner
|
ahoj hele neco bych potrebovat (ty jak mas ty automaticky svetla) napis mi pls na icq 460-879-771 a nebo email goril4@seznam.cz budu moc rád když mi napíšeš!!! Děkuju!
|
12.1.08, 11:28 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Kristensen píše: Matthes píše: Drak píše: Tak tady ten model neznám, osobně bych radši dal přednost tomu kontrolkovýmu, protože čekat někde 15s, než se mi rožnou světla by se mi moc nechtělo, ale nijak mě to netrápí, mám SPDS. Ono se to nezdá, ale 15s je hodně dlouhá doba a kolikrát potřebuju rychle odněkud vypadnout. Rychle vypadnout jo to se da pochopit ruzne ... jinak opravdu ti nesviti nic vzadu se SPDS? Však to máš ve vyhlášce: Osvětlení vozidel§ 32 (1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu 2). A zvláštní právní předpis určuje to že světla pro dení svícení jsou pouze vpředu a neměla by mít žádnou sovislost s obrysovýma a hlavníma světlama, tudíž by ani něměla jít rozsvítit pokud svítí obrysová nebo hlavní světla. Tam je totiž opět to zázračné slovo NEBO, ono by tam totiž muselo být toto: obrysová světla a potkávací světla nebo obrysová světla a světla pro denní svícení....... Pak by bylo nutné aby obrysová světla svítila vždy ale za tohoto stavu zákona je jasně dáno, POUZE SVĚTLA PRO DENÍ SVÍCENÍ, TUDÍŽ JEN VPŘEDU
Z pohledu jazykovědného je důležité psaní čárky před spojkou NEBO v souvětí. Pokud je čárka napsána, jedná se o větný poměr vylučovací, tedy platí právě jedna z možností. Není-li čárka uvedena ,jedná se o poměr slučovací, věty jsou pak významově rovnocenné, případně druhá věta stupňuje, zesiluje nebo jinak zdůrazňuje význam věty první.
Kristensen čárku před nebo nenapsal, takže se o poměr vylučovací nejedená. Nic tedy podle jeho textu (snad odněkud zkopírovaného) nepovoluje zhasnout jakékoli standardní osvětlení.
|
12.1.08, 11:46 |
|
|
VladexSK
|
Skusenost s tymto zariadenim?
Zdravim, chcel by som sa spytat ci nema niekto skusenost s tymto zariadenim, hlavne sa mi jedna o jeho montaz do Skody 120L.
http://tuning.autodoplnky.cz/povinna-vy ... l-s3164403
Som zaciatocnik a zaroven zufaly
Vdaka
|
24.7.08, 21:05 |
|
|
michalkatka
|
Re: Skusenost s tymto zariadenim?
neviem, nepoznám to, ale podľa popisu je to iba časovo závislé, nie od behu motora... ale myslím že v pohode za tú cenu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.7.08, 22:45 |
|
|
VladexSK
|
Re: Skusenost s tymto zariadenim?
michalkatka píše: neviem, nepoznám to, ale podľa popisu je to iba časovo závislé, nie od behu motora... ale myslím že v pohode za tú cenu...
Keby som sem hodil odfotenu schemu zapojenia, podla vyrobcu a postup vedel by si mi z toho vycitat kde presne by som jednotlive draty mal zapojit? Lebo ja som z toho volaky ony, zmateny
_________________ Skoda 120L r.v. 1985
|
26.7.08, 10:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|