Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 22:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Překáží na silnici 

Copak Vám nejvíce překáží na silnicích
Avie 3%  3%  [ 1 ]
HaŤaPky 8%  8%  [ 3 ]
Liazky 3%  3%  [ 1 ]
742.něco :) 3%  3%  [ 1 ]
Dědci s kloboukem, bez ohledu na auto 42%  42%  [ 16 ]
Autobusy 5%  5%  [ 2 ]
Obecně náklaďáky 21%  21%  [ 8 ]
Auta s vlekem 0%  0%  [ 0 ]
50ccm motocykly 0%  0%  [ 0 ]
Šlapálisti v růžovoučkém těsném oblečku 16%  16%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 38

Překáží na silnici 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Martin: nedělá si kozy... naštěstí už děda neměl dobrou mušku... :D

7.1.08, 13:16
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
bobo23: nj....Svárov - nekalá ves :D nedávno jsem odsud táhl na laně kámošovu rozmlácenou Felicii :D...jak jsem psal, kdo nepoznal cyklisty a chodce na jižní Moravě neví co je Asie :D:D

7.1.08, 14:23
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
cyz píše:
bobo23: nj....Svárov - nekalá ves :D nedávno jsem odsud táhl na laně kámošovu rozmlácenou Felicii :D...jak jsem psal, kdo nepoznal cyklisty a chodce na jižní Moravě neví co je Asie :D:D

alebo by ste mohli ist do slovenskeho Bánova.. to je malá čína :lol:

7.1.08, 14:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
No, musím se spousty cyklistů zastat, sám jako řidič i cyklista vím, že chyby dělají jak cyklisté, tak řidiči. Rozdíl je jen v tom, kdo to víc odskáče...

Co se týče cyklistů, kteří jedou uprostřed pruhu a řidiči na ně troubí, možná by stačilo, kdyby řidiči použili mozek a uvědomili si, že v tom místě možná nelze jet více vpravo. Mnohokrát jsem na kole kvůli mizernému stavu cesty musel jet téměř uprostřed cesty, ale to málokterý řidič pochopí, stejně tak řidičům dělá problém pochopit, že cyklista při rychlostech kolem 50km/h nemá takovou stabilitu, jako auto, a proto potřebuje více prostoru než pár centimetrů krajnice. Řidiči mají často pocit, že pro cyklisty je určen deseticentimetrový pás mezi asfaltem a trávou, ale cyklista je stejným účastníkem provozu, takže je ho třeba takto respektovat. Maníka na Harleyi asi taky nikdo nevytroubí, když jede uprostřed pruhu...

7.1.08, 14:39
Voditelj brodice

Příspěvek 
ide skor o to ze ludi ako ty, co poznaju pravidla cestnej premavky a aj ich dodrzuju,je malo. (60 rocne babky na Ukraine, 10 rocne decko a ozran co sa vracia z krcmy... tim to moc nehovori, a bohuzial z mojej skusenosti toto je vacsina cyklistov)
na fungovanie v premavke treba vediet minimalne kto ma prednost.

preco vlastne ludia jazdia na bicykli?
-lebo sa mozu naslopat a nikto im nezobere vodicak
-lebo to tak robia od druhej svetovej
-lebo este nemaju vek aby dostali vodicak

podla mna by mal byt aj na bicykel akysi vodicak, nech ti kreteni maju aspon sajnu
kto ma vodicak a auto, ten uz nesadne na bicykel pokial ho to vyslovene nebavi alebo nema auto v servise :D

edit: jo a teraz ma napadlo, neznasam mamicky co si vlacia svoje rocne dieta so sebou na bicykli, to je maximalne nezodpovedne

Naposledy upravil deekay dne 7.1.08, 14:58, celkově upraveno 1

7.1.08, 14:48
Hliník navždy.

Příspěvek 
fatal píše:
No, musím se spousty cyklistů zastat, sám jako řidič i cyklista vím, že chyby dělají jak cyklisté, tak řidiči. Rozdíl je jen v tom, kdo to víc odskáče...

Co se týče cyklistů, kteří jedou uprostřed pruhu a řidiči na ně troubí, možná by stačilo, kdyby řidiči použili mozek a uvědomili si, že v tom místě možná nelze jet více vpravo. Mnohokrát jsem na kole kvůli mizernému stavu cesty musel jet téměř uprostřed cesty, ale to málokterý řidič pochopí, stejně tak řidičům dělá problém pochopit, že cyklista při rychlostech kolem 50km/h nemá takovou stabilitu, jako auto, a proto potřebuje více prostoru než pár centimetrů krajnice. Řidiči mají často pocit, že pro cyklisty je určen deseticentimetrový pás mezi asfaltem a trávou, ale cyklista je stejným účastníkem provozu, takže je ho třeba takto respektovat. Maníka na Harleyi asi taky nikdo nevytroubí, když jede uprostřed pruhu...

Tak maj jezdit po cyklostezkach a ne na silnici kde zavazi. A ted hr na me :roll: :lol: :wink: No jo stezek tu moc neni, ale neni nad rodinku s malym ditetem ktery se kvrdla na svym malym kole uprostred silnice :?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

7.1.08, 14:52
rejpal

Příspěvek 
deekay píše:
ide skor o to ze ludi ako ty, co poznaju pravidla cestnej premavky a aj ich dodrzuju,je malo...

Máš pravdu, cyklisté by měli také znát předpisy (jen ty, které potřebují) a měli by se chovat jako řidiči, nechlastat, zapínat světla...
Co se týče "řidičáku" na kolo, jako děcko jsem nějaký kurz absolvoval, tuším že to dělal Besip a dokonce rozdával řidičáku podobné kartičky. Nevím jak je to dnes, ale určitě by nebylo na škodu zavést to povinně například do základních škol.
U starších lidí je to problém, ty už moc nenaučíš a vzít jim kolo nemůžeš, protože na dědině je to pro ně často jediná možnost dopravy.
Opilé a v noci neosvětlené cyklisty bych rovnou pokutoval nebo bych jim zabavil kolo.

7.1.08, 15:04

Příspěvek 
Nesnáším cyklisty v létě kdy jich jede víc a třeba dva, tři si jedou vedle sebe jen aby si mohli povídat to přece není normální

7.1.08, 15:05
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Matthes píše:
Tak maj jezdit po cyklostezkach a ne na silnici kde zavazi. A ted hr na me :roll: :lol: :wink: No jo stezek tu moc neni, ale neni nad rodinku s malym ditetem ktery se kvrdla na svym malym kole uprostred silnice :?

Tak by to mohl říct každý, pak bychom měli ještě pro motorky motostezky, pro osobáky autostezky, no a pro kamiony zůstanou silnice, že? Se vzpamatuj... :lol:

7.1.08, 15:07
rejpal

Příspěvek 
Kaliban123 píše:
Nesnáším cyklisty v létě kdy jich jede víc a třeba dva, tři si jedou vedle sebe jen aby si mohli povídat to přece není normální

Normální nenormální, je to proti předpisům (pokud se nepletu).

7.1.08, 15:08

Příspěvek 
cyz píše:
HTP Fabie docela jede, když řidič chce, ale problém je že řidič se chce většinou vejít se spotřebou do nějakých normálních mezí. Mě nejvíc provokují "nezničitelní" cyklisti a chodci (aspoň teda ti kteří si myslí že jsou nezničitelní a podle toho se chovají), kdo nepoznal provoz na jižní Moravě neví, ale vy co to neznáte tak si představte dvorek u babičky na venkově jako silnici a ty slepice které se tam poflakují sem-tam tak takhle se tady chovají ti chodci a cyklisti :D a co překáží....asi když je v kopci za sebou 5-7 kamionů v 2m rozestupech a jedou tak 60

jezdím s fabii a jede to dost dobře, hlavně když mi benzín pltí firma tak proč nejet Havířov Pardubice pořád sportovní jízdou. Tj. pořádnad 4000 ot/min. Sice byla spotřeba 8,35ltru na 100 km ale to je mi fuk.

7.1.08, 16:26

Příspěvek 
Fatal: Když jede cyklista po horší silnici (kde většinou bývá malý provoz) v pruhu tak prostě vyhodím blinkr a předjedu ho, případně počkám až projede protijedoucí auto, bez jakéhokoliv vztekání se, troubení, řvaní apod. I ty 2-3 cyklisty vedle sebe dokážu zkoušnout. Nicméně co mě přivádí k infarktu je hlavně chování cyklistů na křižovatkách - např. cyklista chce odbočovat doleva, tak při troše dobré vůle mávne levou rukou a myslí si že má automaticky přednost přede všema a zkříží mi cestu, zaplať pánbůh za tu ruku, většinou ji ani nedá. Nebo jedu po hlavní , přede mnou cyklista, oba odbočujeme doprava, chodec dá ruku, odbočí, já jedu pomalu za ním abych nedělal myšky v křižovatce a najednou mu rupne v bedně a bez jakéhokoliv varování mi zkříží cestu tím že odbočí ostře doleva na přechod pro chodce (jeden se ještě vztekal když jsem na něho z okna řval "ty ču*áku"), nebo např. dnes - typická křožovatka X, já jsem jel po hlavní, z vedlejší zleva jel cyklista, jel rovně na pravou vedlejší, tam kam já, jak uviděl že dávám blinkr tak se asi rozhodl že když jede rovně tak má přednost a vjel mi tam.

7.1.08, 16:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Dawid130: To jsi amatér, my jsme s kolegou po Brně s potkanem zvládali v pohodě 12l/100km :twisted: :twisted: :twisted:

7.1.08, 16:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo ale nejhorší je cyklista v zimě. Všude sníh a led a najednou, vedle vás, se prodíra ke křižovatce tou kolonou v 8 hod ráno vyklepaný děda na tý svojí vytuzený Ukrajině. A jede si jak pán na teplý chleba do obchodu... Takové lidi já miluju a obdivuju... :oops: pokud na ně zrovna netroubím nebo nenadávám... :twisted:

7.1.08, 20:25

Příspěvek 
deekay píše:
alebo by ste mohli ist do slovenskeho Bánova.. to je malá čína :lol:

no máš štěstí žes napsal do slovenského...jínač bacha :D

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

7.1.08, 20:49
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další