| Autor |
Zpráva |
|
kingbacker
|
 Kytování
Omlouvám se, ale s naší 130 jsem krom montování pedních světel nedělal nic, nepočítaje nějaký broušení lemů. Rád bych kytoval víko motoru, kufr, střechu a i jiný, ale vůbec nevim, jak na to, co koupit, jak je to pracný, jak postupovat ani jestli může vlastně jenom zručný člověk bez zkušeností čekat výsledek lepší než je současný stav, kdy jsou místa ďupkovaný od rzi, protože předchozí majitel na to hodil novej lak, aniž by s tim něco provedl. Předem díky a prosím pište nějaký ty návody na e-mail, když bude někdo tak hodný. A omlouvám se, jestli tady nějaký takový návod je.
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
| 4.1.08, 21:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
kofi
Registrován: 9.6.06, 13:39 Příspěvky: 86 Bydliště: okr. Michalovce
|
Uf ohladom toho neviem nic ani ja, ale tiez sa prihovaram za nejaky navod, alebo postup.
_________________ Skoda Forman BMM r.v.94
|
| 5.1.08, 00:36 |
|
 |
|
FerdikF
|
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 5.1.08, 09:23 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
FerdikF píše: http://www.skoda110r.cz/article.php?id=506
 Tak to je fuška... Stejně musím postupovat i při opravě pár malých poškozených míst? Nebo je i jednodušší postup?
|
| 5.1.08, 10:54 |
|
 |
|
kingbacker
|
 To jsem četl
na linku už jsem před psanim topicu byl, ale jsem kzrtáka ten, co to potřebuje mít najednou. Jasný, potřebuju koupit kit, kolem 200, pak brusku, mám, ale co stojí třeba takový práškovač či jak tomu říkáte, nebo jak by to potom vypadalo, když dostanu dolu barvu, obrosuim, zahladim kytem a dát tam jenom sprejovku. A na kolik to vyjde dohromady, kyty, sterky, plnic? rozprasovac a tak. Asi tak. Dík
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
|
| 5.1.08, 10:57 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: To jsem četl
kingbacker píše: na linku už jsem před psanim topicu byl, ale jsem kzrtáka ten, co to potřebuje mít najednou. Jasný, potřebuju koupit kit, kolem 200, pak brusku, mám, ale co stojí třeba takový práškovač či jak tomu říkáte, nebo jak by to potom vypadalo, když dostanu dolu barvu, obrosuim, zahladim kytem a dát tam jenom sprejovku. A na kolik to vyjde dohromady, kyty, sterky, plnic? rozprasovac a tak. Asi tak. Dík
Pokud nepotřebuješ mít vzhled na 100%, jde ti spíš o opravu vyrezlejch ďubek a potlučenejch míst, stačí na odrezenej základem stříklej podklad natáhnout kyt (v pohodě používám starý kreditky, slevový karty atd...), přebrousit (stačí dva druhy šmirglu, hrubej a jemnej, i když ještě vodní k tomu se hodí), pak na to hodím "špryckyt" (plnič, koupíš ho ve spreji jako obyč barvu), přeprousím jemným, nejlíp ještě vodním (pořád ale dávej pozor, abys to "nepodbrousil", musel bys kytovat znovu), a pokud už to má požadovanej tvar, hodím na to několik vrstev barvy ve spreji, eventuelně přes ni ještě bezbarvej lak, přeleštit...pokud nejsou "ďubky" moc do hloubky, mohl by stačit i jenom "špryckyt", to musíš zkusit....
Tak hodně štěstí...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 5.1.08, 13:52 |
|
 |
|
Martin
|
Jak říká CROWACK, na menší místa stačí očistit, základ a já jsem dával již jen štětcem špryc, lehce vodní 400 a na to štětcem vrchní třeba dvakrát.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 5.1.08, 14:40 |
|
 |
|
kingbacker
|
 Re: To jsem četl
CROWACK píše: kingbacker píše: na linku už jsem před psanim topicu byl, ale jsem kzrtáka ten, co to potřebuje mít najednou. Jasný, potřebuju koupit kit, kolem 200, pak brusku, mám, ale co stojí třeba takový práškovač či jak tomu říkáte, nebo jak by to potom vypadalo, když dostanu dolu barvu, obrosuim, zahladim kytem a dát tam jenom sprejovku. A na kolik to vyjde dohromady, kyty, sterky, plnic? rozprasovac a tak. Asi tak. Dík Pokud nepotřebuješ mít vzhled na 100%, jde ti spíš o opravu vyrezlejch ďubek a potlučenejch míst, stačí na odrezenej základem stříklej podklad natáhnout kyt (v pohodě používám starý kreditky, slevový karty atd...), přebrousit (stačí dva druhy šmirglu, hrubej a jemnej, i když ještě vodní k tomu se hodí), pak na to hodím "špryckyt" (plnič, koupíš ho ve spreji jako obyč barvu), přeprousím jemným, nejlíp ještě vodním (pořád ale dávej pozor, abys to "nepodbrousil", musel bys kytovat znovu), a pokud už to má požadovanej tvar, hodím na to několik vrstev barvy ve spreji, eventuelně přes ni ještě bezbarvej lak, přeleštit...pokud nejsou "ďubky" moc do hloubky, mohl by stačit i jenom "špryckyt", to musíš zkusit.... Tak hodně štěstí...
Dík moc, takhle nějak jsem to potřeboval. jak to ten předchozí majitel hodil lak pes nevyvaenou karoserii, je to tedka jak s virážkou
|
| 5.1.08, 18:42 |
|
 |
|
chavier
|
Ohledne kytovani a lakovani.
Jaky postup volite vy?
Kdysi jsem oskrabal rez, oborusil, odmastil, na to dal kit, plnic, barvu. Jenze rez zanedloho vyleze.
Myslite ze je lepsi, obrousit, osmirglovat, pak odrezovac, aceton, dat zakladku syntetiku, nebo plnic primo na rez a pak az kit, spryc, lak?
Jinak jeste jedno moje doporuceni: NIKDY nepouzivat montazni penu a na zadelani der!
|
| 8.1.08, 18:52 |
|
 |
|
Martin
|
chavier píše: Jinak jeste jedno moje doporuceni: NIKDY nepouzivat montazni penu a na zadelani der!
He, he, to napiš Serifusovi.
Jinak nejlepší je asi odstranit rez (šroubovák, smirek), odmastit acetonem, natřít základem na lehké kovy, špryc, a dvakrát vrchní lak. Stejně mi tato oprava vydržela nejdéle dva roky (přesněji dvě zimy, jinak samozřejmě déle), takže je třeba ji obnovovat. Na lepší způsob jsem nepřišel.
|
| 8.1.08, 19:05 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
to asi jinak nejde, jak to jednou chytne rez, je to v tom plechu a prostě to jede dál, dá se to akorát zpomalit olejem, ale to je všecko
|
| 8.1.08, 19:08 |
|
 |
|
chavier
|
Martin píše: chavier píše: Jinak jeste jedno moje doporuceni: NIKDY nepouzivat montazni penu a na zadelani der! He, he, to napiš Serifusovi. Jinak nejlepší je asi odstranit rez (šroubovák, smirek), odmastit acetonem, natřít základem na lehké kovy, špryc, a dvakrát vrchní lak. Stejně mi tato oprava vydržela nejdéle dva roky (přesněji dvě zimy, jinak samozřejmě déle), takže je třeba ji obnovovat. Na lepší způsob jsem nepřišel.
ve ktere fazi tam davas kit?
|
| 8.1.08, 19:12 |
|
 |
|
Martin
|
Po základu, určitě ne na čistý kov.
|
| 8.1.08, 19:25 |
|
 |
|
chavier
|
Martin píše: Po základu, určitě ne na čistý kov.
tak to jsem chtel slyset! 
|
| 8.1.08, 22:56 |
|
 |
|
chavier
|
kdyz davam novy lak, tak ten stary obrousit do zakladu, nebo az na plech, nebo staci povrch zdrsnit? Davat spryc zase na cele auto, nebo byste ho dali jen na opravovana mista ?
diky
|
| 8.1.08, 22:57 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|