Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 23:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Homokinetický kloub 
Autor Zpráva
von GLEXR

Příspěvek Homokinetický kloub
Mám dotaz pro mechaniky - co se stane, když budu ignorovat klepání nejspíš od poloosy při zatáčení a současným zrychlování (nejspíš onen často zmiňovaný homo kloub)? Klepe to celkem hlasitě na obě strany, doleva o něco víc...
Zajímá mě, co to může dál udělat? Bude to klepat pořád víc, potom to začne tahat s volantem a dál?

Je to totiž na firemním Fordu Connect, v práci mi řekli, že se ty auta budou v dohledný době měnit, ať neděláme žádný kriticky nutný opravy... Navíc pokud to dám do servisu, budu zase minimálně půl dne bez auta, což se v tuhle chvíli dost dobře nedá... Ale zase bych se kvůli tomu někde nerad rozsekal...

Škoda 742 Forever Team

11.1.08, 09:55
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Homokinetický kloub
hans píše:
Mám dotaz pro mechaniky - co se stane, když budu ignorovat klepání nejspíš od poloosy při zatáčení a současným zrychlování (nejspíš onen často zmiňovaný homo kloub)? Klepe to celkem hlasitě na obě strany, doleva o něco víc...
Zajímá mě, co to může dál udělat? Bude to klepat pořád víc, potom to začne tahat s volantem a dál?

Je to totiž na firemním Fordu Connect, v práci mi řekli, že se ty auta budou v dohledný době měnit, ať neděláme žádný kriticky nutný opravy... Navíc pokud to dám do servisu, budu zase minimálně půl dne bez auta, což se v tuhle chvíli dost dobře nedá... Ale zase bych se kvůli tomu někde nerad rozsekal...

časem praskne klec ložiska a koule tam začnou lítat jak se jim zamane to poznáš tak že ti to zacvičí s volantem to je nejlepší moment kdy toho nechat, v tom nejlepším případě se klec s koulema rozletí a napadá do prachovky a dále to nejede, v tom nejsorším případě se to zasekne a auto se stane neovladatelným a půjde ti o život a možná nejen tobě miloš

11.1.08, 10:21
rejpal

Příspěvek 
Využiji toto téma: Favorit při jízdě škube volantem pravidelně podle rychlosti, ale jen na asfaltu, na ledu neškube. Při rozjezdu nic nerachotí. Může to být i kloubem, nebo je je příčinou pneumatika?

11.1.08, 13:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
fatal píše:
Využiji toto téma: Favorit při jízdě škube volantem pravidelně podle rychlosti, ale jen na asfaltu, na ledu neškube. Při rozjezdu nic nerachotí. Může to být i kloubem, nebo je je příčinou pneumatika?

asi běhounem to je nejlépe zvednout kolo dáš trojku roztočíš a zkoumáš běhoun jestli háže, boule a tak miloš

11.1.08, 16:40
von GLEXR

Příspěvek 
Tak teď si nejsem moc jistej, kterej kloub je příčinou (nemam s timhle praxi...) - najel jsem na rampu a hejbal s poloosou - levá se hýbe dost značně horizontálně i vertikálně, pravá spíš jenom vertikálně a o dost míň, ale taky není zcela pevná. Klepe to při zatáčení doleva...
Každopádně to bude must řešit servis, ale zajímá mě, co je tam teda špatně.

(Nejhorší je na tom ta otrava, zase budu bez auta, a potřebuju ho opravdu denně, jinak se práce strašně hromadí... Ale to sem nepatří... :roll: )

Škoda 742 Forever Team

12.1.08, 15:59
Profil ICQ

Příspěvek 
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=8011&postdays=0&postorder=asc&start=0

12.1.08, 16:16
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]