Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 03:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Trochu mě zlobí Felinka 1.6 MPi 
Autor Zpráva

Příspěvek Trochu mě zlobí Felinka 1.6 MPi
Problém je v tom, že at jedu pomalu či rychle, tak z ničeho nic začne vzdechat...Prvně se to stalo na dálnici, kdy jedu na pětku a zničeho nic, jakoby vynechával plyn nebo docházel benzín už se to stalo takhle víckrát a pokažde, když mám málo venzínu, ale rezerva ještě nesvítí...Myslel sem že může bejt ucpanej paliv. filtr je vyměněnej a furt to samé... Naposledy se mi to ale stalo že to prostě chcíplo a nešlo nastartovat nebo blbě a hned zase chcíplo..počkal sem deset minut a jelo dobře.... Dneska se mi to stalo v zatáčce když sem řadil dvojku...prostě chcíplo... s plynem to šlo znova nastartovat, ale hned to zase chcíplo a motor dost cukal..Zase sem počkal 5-10 minut a nastartoval v pohodě a jel... Podotýkám, že to dělá jen při zahřátým motoru a když mám v nádrži málo benzínu, ale ještě nesvítí rezerva a právě myslím, že málo benzínem to není... Vím že už pár lidí něco podobného řešilo, ale nemůžu to najít. Tak mi prosím napište co by to mohlo být nebo jak ste ten problém vyřešili..Díky

14.1.08, 11:49
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Trochu mě zlobí Felinka 1.6 MPi
Jura píše:
Problém je v tom, že at jedu pomalu či rychle, tak z ničeho nic začne vzdechat...Prvně se to stalo na dálnici, kdy jedu na pětku a zničeho nic, jakoby vynechával plyn nebo docházel benzín už se to stalo takhle víckrát a pokažde, když mám málo venzínu, ale rezerva ještě nesvítí...Myslel sem že může bejt ucpanej paliv. filtr je vyměněnej a furt to samé... Naposledy se mi to ale stalo že to prostě chcíplo a nešlo nastartovat nebo blbě a hned zase chcíplo..počkal sem deset minut a jelo dobře.... Dneska se mi to stalo v zatáčce když sem řadil dvojku...prostě chcíplo... s plynem to šlo znova nastartovat, ale hned to zase chcíplo a motor dost cukal..Zase sem počkal 5-10 minut a nastartoval v pohodě a jel... Podotýkám, že to dělá jen při zahřátým motoru a když mám v nádrži málo benzínu, ale ještě nesvítí rezerva a právě myslím, že málo benzínem to není... Vím že už pár lidí něco podobného řešilo, ale nemůžu to najít. Tak mi prosím napište co by to mohlo být nebo jak ste ten problém vyřešili..Díky

abys vyloučil čerpadlo to bys musel napíchnot tlakoměr a sledovat zda ti nespadne tlak když to začne chcípat jinak je to hledání nekonečné a to čerpadlo v nádrži za zavaklé na dně, taky může být volné, nebo je tam narváno čerpadlo z MPi to je pak výš a podobně miloš

14.1.08, 13:09

Příspěvek 
Tak to je možný třo čerpadlo, že je tam jiný, protože je fakt pravda, že mi to udělá jen když tam je málo benzínu bud svítí už kontrolka hladovýho oka anebo se po chvilce rozsvítí. S plnou nádrží nebo více benzínu, tak to se mi ještě nikdy nestalo... No a čerpadlo na 1.6MPi a na 1.3 MPi je jiné? Co třeba nějaký binec v nádrži?Zase ale divný, že stačí 10 minut počkat a auto jede... co třeba nějaké čidlo? Teplotní snímač otáček či tak něco?

14.1.08, 14:17
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jura píše:
Tak to je možný třo čerpadlo, že je tam jiný, protože je fakt pravda, že mi to udělá jen když tam je málo benzínu bud svítí už kontrolka hladovýho oka anebo se po chvilce rozsvítí. S plnou nádrží nebo více benzínu, tak to se mi ještě nikdy nestalo... No a čerpadlo na 1.6MPi a na 1.3 MPi je jiné? Co třeba nějaký binec v nádrži?Zase ale divný, že stačí 10 minut počkat a auto jede... co třeba nějaké čidlo? Teplotní snímač otáček či tak něco?

zas nevím které čidlo by poznalo že jedeš do zatáčky, zkus nějak domakat tlakoměr aby ti vyšel pod stěrač a pojezdi, že aspon vyloučíš přívod paliva, snímač otáček v rozdělovači ti to může dělat taky, ten zjistíš na vag, hellův snímač malý signál, zkrat na kotru, obvod přerušen, čidlo teploty klidně odpoj zjistíš že se dá jezdit i bez něj a taky řídící nědnotka tam je kravin některá se rozhodne nepracovat a stojíš, a ještě napiš když dotankuješ tak už to nedělá třeba za 600 kč ? miloš

14.1.08, 15:07

Příspěvek 
Stačí natankovat za tři sta to já tankuju většinou 300 nebo 500Kč a nedělá to jen až dycky to dojíždím k té rezervě než se rožne hladový oko...je taky možný, že tam bude něco rozbitýho a hladový oko se rožne až je v nádrži skoro nic? Mě to trocha připadá, jak kdyby to nasálo třeba na dálnici nějakej bordel z nádrže a něco se na chvíli ucpalo a hned zase povolilo ale to je taky divný... Asi to fakt bude asi něco s tím benzinem, že je ho třeba fakt málo

14.1.08, 15:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Nejvíc mě na tom zaráží to, že hned potom co to chcípne, tak to nejde nastartovat nebo to de blě a jen na chvilu a cuká to strašně, ale prostě 5-10 minut a jede...Tohle si prostě nedokážu vyvsětlit

14.1.08, 16:12
Profil ICQ

Příspěvek 
něco s čerpadlem (zahnojený nebo špatný relátko, oxidace konektorů atd) nebo snímač otáček v rozdělovači

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

14.1.08, 17:49

Příspěvek 
A co bych tak mohl udělat, abych to spravil a nemusel nic investovat? Na co se kde podívat teda? Ale zase je divný, že když je víc benzínu, tak to neudělá...aspon se mi to ještě nestalo...

14.1.08, 18:02
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak nejezdi až na hladový oko a nebude tě to stát ani korunu. :idea:

14.1.08, 18:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jura píše:
A co bych tak mohl udělat, abych to spravil a nemusel nic investovat? Na co se kde podívat teda? Ale zase je divný, že když je víc benzínu, tak to neudělá...aspon se mi to ještě nestalo...

až ti to zdechne tak utíkej dozadu a otevři víčko od nádrže jestli to hned pojede může být přicpaný odvzdušnění.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

14.1.08, 18:14

Příspěvek 
No....nevim, jestli to může mít s tím něco společného, ale tam za pravým zadním kolem jakoby u víčka nádrže tam je v podběhu taková černá krabička a zní vedou dvě trubičky jedna širší a jedna tenčí obě sou u sebe a když natankuju fakt plnou tím myslím, že pistole klidně i 6x cvakne, tak z té širší hadičky mi kape benzin přesně v tom místě než se to ztratí někde v podběhu... Ale to by asi nemělo mít vliv ne?

14.1.08, 18:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Drak píše:

To hladový voko se někdy ani nerozsvítí že je tam ještě asi dost benzínu...zkusín natankovat plnou a uvidím kolik natankuju, abych věděl kolik tam zhruba mám. Jinak sem si myslel, že by to mohlo být něco, že jak je mín benzínu, tak to třeba nasaje nějakej binec a nejde benzin a jak chvíli stojím, tak to třeba odpadá nebo se to odecpe... Je tahle teorie trochu možná?

14.1.08, 18:31
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jura píše:
Drak píše:

To hladový voko se někdy ani nerozsvítí že je tam ještě asi dost benzínu...zkusín natankovat plnou a uvidím kolik natankuju, abych věděl kolik tam zhruba mám. Jinak sem si myslel, že by to mohlo být něco, že jak je mín benzínu, tak to třeba nasaje nějakej binec a nejde benzin a jak chvíli stojím, tak to třeba odpadá nebo se to odecpe... Je tahle teorie trochu možná?

tak to čerpadlo vytáhni napřed dekl, pak hadice, otočí o 90 stupnů do leva a taháš, třeba to sítko naspodu to bude humus a neteče ti štáva nebo to to protéká naplníš ten koš a máš málo paliva zastavíš a to zas nateče dole že ty gumičky jou KO miloš

14.1.08, 18:54

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Jura píše:
Drak píše:

tak to čerpadlo vytáhni napřed dekl, pak hadice, otočí o 90 stupnů do leva a taháš, třeba to sítko naspodu to bude humus a neteče ti štáva nebo to to protéká naplníš ten koš a máš málo paliva zastavíš a to zas nateče dole že ty gumičky jou KO miloš

No asi na to budu muset mrknout, ale ani nevím, kde to pořádně je...asi někde pod zadním sedadlem že? Je tam něco zapeklytýho co bych mohl rozbít? Nebo na co si dát pozor? Neexistuje na to náhodou nějaká opravná sada? Co když nějaký ty gumičky budou v háji jak říkáš?

14.1.08, 19:07
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jura píše:
slovacek.milos píše:
Jura píše:
Drak píše:

No asi na to budu muset mrknout, ale ani nevím, kde to pořádně je...asi někde pod zadním sedadlem že? Je tam něco zapeklytýho co bych mohl rozbít? Nebo na co si dát pozor? Neexistuje na to náhodou nějaká opravná sada? Co když nějaký ty gumičky budou v háji jak říkáš?

to jen jako celek 7000 to rozdělej uvidíš co tam najdeš za poklad miloš

14.1.08, 19:28
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další