teploměr na nejnovějším typu přístrojovky 135/136 Rapid
Autor |
Zpráva |
Jad
|
teploměr na nejnovějším typu přístrojovky 135/136 Rapid
Ahoj, mám na Š120L namontovanou přístrojovku nejnovějšího modelu (hranatou s otáčkoměrem), která se dávala v posledních letech výroby do Rapidů Š135/136. Má teploměr, kde není stupnice s čísly, ale jen černé pole cca. uprostřed rozdělené bílou čárkou, bílé pole a na konci červené pole. Nemáte někdo ponětí, jaké teploty odpovídají jednotlivým úsekům tady na tom teploměru? Tak nějak intuitivně bych se domníval, že provozní teplota by se měla pohybovat v bílém poli. Ale ručka po zahřátí doleze za bílou čárku v černém poli a do bílého nedosáhne. Ta přístrojovka je tam už co jsem to koupil (jinou nemam), takže nemůžu porovnat jak to vypadá na teploměru s čísly. Nebo mě taky napadlo, jestli motory 135/136 neměly termostat, který otvírá při 88?°C jako Favority a potom by to bylo v pořádku, že u 120 se ručka nedostane do bílého pole. Nevíte prosím někdo, jak to tedy je? Díky.
|
14.1.08, 14:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin 007
Dezertér
|
No to se nedávalo jenom do Rapidů...dávali to i do plně vybavených sedanů klidně i do 105ky...
Ručička by měla být kolmo tj 80 - 82 °C dle termostatu - většinou sou budíky pro daný vůz konstruovány tak, že při správné funkci všeho má být ručička kolmo...což je myslím začátek nebo před začátkem bílého pole...nevim už sem s druhým Rapidem dlouho nejel ten má právě celoskleněný budíky...
Myslim že v zimě OK...v létě to máš pokoumaný kam to leze ?
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
14.1.08, 14:38 |
|
|
Jad
|
Martin 007 píše: Myslim že v zimě OK...v létě to máš pokoumaný kam to leze ?
Kdepak, mám to auto chvíli, takže v létě nevim. Ručka je "skoro" kolmo Chybí tak 1-2 mm, řekl bych.
|
14.1.08, 14:56 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Jad píše: Martin 007 píše: Myslim že v zimě OK...v létě to máš pokoumaný kam to leze ? Kdepak, mám to auto chvíli, takže v létě nevim. Ručka je "skoro" kolmo Chybí tak 1-2 mm, řekl bych.
Buď v klidu...můžeš být rád, že ti to nevaří víš a jede jak má...teď je tady na TW v módě poslední dobou likvidovat motory...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
14.1.08, 15:03 |
|
|
Martin
|
Správná teplota je, když je ručka úplně kolmo, pokud je kousek níž, tak to až tak v zimě nevadí.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
14.1.08, 16:20 |
|
|
elegant
|
Môže to byť termostat.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
14.1.08, 18:26 |
|
|
jizíček
|
Martin píše: Správná teplota je, když je ručka úplně kolmo, pokud je kousek níž, tak to až tak v zimě nevadí.
z toho tvyho tacho jsem fakt hotovej... videl jsem to kdyz jsi to tu prvne ukazal,ale ted napadlo, kolik tohle zhotovit tak stoji ? nedelas to treba na zakazku ??
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
14.1.08, 18:27 |
|
|
Jad
|
elegant píše: Môže to byť termostat.
Právě, to mě zajímalo, jestli ten teploměr neukazuje málo a jestli s tím nemám začít něco dělat - vyměnit termostat, nebo tak něco... Ale ukazuje mi to jen o něco míň, než je na Martinově fotce, takže to asi bude v pohodě.
|
14.1.08, 18:38 |
|
|
škodař
|
Jad píše: elegant píše: Môže to byť termostat. Právě, to mě zajímalo, jestli ten teploměr neukazuje málo a jestli s tím nemám začít něco dělat - vyměnit termostat, nebo tak něco... Ale ukazuje mi to jen o něco míň, než je na Martinově fotce, takže to asi bude v pohodě. co takhle na chvíli zapojit kulatej budík ze strašího modelu ten ti ukazeje u určité hodnoty hmm??
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
14.1.08, 18:47 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Nebo dej před chladič karton a přidávej záhul po zahřátí kontrolovaně - ne že pojedeš 3 kiláky na 4ku s nohou na zemi...
Jesi ti ručička povyskočí...každopádně by se to mělo rychleji ohřát...ale nevytáčet brutálně motor...mě se to pak začlo přehřívat dolů sem to mu moc nechtělo...
|
14.1.08, 19:13 |
|
|
novomi
|
Mám problém s čidle benzínu v nádrži. Při nahnutí auta v zatáčce se ručička benzínu nakloní na prázdnou nádrž apod.. Vím že se to děje u většiny škodovek, ale nevíte jak tomu zamezit ? Díky
|
14.1.08, 19:47 |
|
|
Šemik
|
novomi píše: Mám problém s čidle benzínu v nádrži. Při nahnutí auta v zatáčce se ručička benzínu nakloní na prázdnou nádrž apod.. Vím že se to děje u většiny škodovek, ale nevíte jak tomu zamezit ? Díky
To je zcela normální jev u škodovek, zvykni si na to. Jistá pomoc je palivoměr s bržděnou ručkou pokud jej tedy ještě nemáš
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.1.08, 19:50 |
|
|
Jad
|
škodař píše: Jad píše: elegant píše: Môže to byť termostat. Právě, to mě zajímalo, jestli ten teploměr neukazuje málo a jestli s tím nemám začít něco dělat - vyměnit termostat, nebo tak něco... Ale ukazuje mi to jen o něco míň, než je na Martinově fotce, takže to asi bude v pohodě. co takhle na chvíli zapojit kulatej budík ze strašího modelu ten ti ukazeje u určité hodnoty hmm??
To mě taky napadlo vyzkoušet. Ale jak už jsem psal v původním dotazu, kulatý teploměr doma nemám... Proto mi nezbylo než se zeptat, co má ukazovat ten "nový"
|
14.1.08, 20:20 |
|
|
škodař
|
Jad píše: škodař píše: Jad píše: elegant píše: Môže to byť termostat. Právě, to mě zajímalo, jestli ten teploměr neukazuje málo a jestli s tím nemám začít něco dělat - vyměnit termostat, nebo tak něco... Ale ukazuje mi to jen o něco míň, než je na Martinově fotce, takže to asi bude v pohodě. co takhle na chvíli zapojit kulatej budík ze strašího modelu ten ti ukazeje u určité hodnoty hmm?? To mě taky napadlo vyzkoušet. Ale jak už jsem psal v původním dotazu, kulatý teploměr doma nemám... Proto mi nezbylo než se zeptat, co má ukazovat ten "nový" aha ttj já mám doma myslím 3
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
14.1.08, 20:21 |
|
|
patrik-hp
|
Martin píše: Správná teplota je, když je ručka úplně kolmo, pokud je kousek níž, tak to až tak v zimě nevadí.
Dobrá přístrojovka
|
14.1.08, 20:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|