| Autor |
Zpráva |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Nemáš zač.
Takže vše je jasné.Zapojíš na společnou kostru od dveř.spínačů.Jenom tě čekají do zadních dveří,pokud je nemáš.A není na škodu jistit i páté dveře a kapotu motoru.Pokud není pro tyto dveře a víko vzlášť vstup do alarmu,můžeš použít paraelně vstup od spínačů dveří.Bude ale svítit vnitřní osvětlení po otevření pátých dveří /co není na závadu/ a otevření kapoty motoru/což už není moc logické/.Dalo by se ale toto vedení blokovat diodou,aby se světlo nerozvěcovalo.
Jestli máš ale na kapotu a páté dveře vzláš vstup opět není co řešit.Hodně zdaru.čus
|
| 27.7.06, 20:34 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Vitezslav
|
Je mozny,abych mel central bez ridici jednotky?Rozebral jsem celou palubovku a nic...
|
| 29.7.06, 19:57 |
|
 |
|
vopaje
|
Pokud nejsi první majitel,je možné že je centrál dodělavaný a může být kdekoli.Bývá ale z pravidla uchycený na výstuze volantové tyče,za příst.deskou.Nebo až na stěně od motoru,ale zasepod budíkama.Je to černá plastová krab. s šestipinovým konektorem.Barvy drátů modré,hnědé a bilé.Jinak zbývá cesta jak najít záhadný poklad-jít po drátech.Což není zrovna to pravé.Mrkni ještě za odkládací kastlík u spolujezdce,zda tam mu není konec.čus
|
| 29.7.06, 20:32 |
|
 |
|
Vitezslav
|
Kaslik mam taky dole a nikde nic.Pod pristrojovou deskou je nejaka krabicka.Vypada jako oryginal ochycena,ale draty od centralu k ni nevedou.
|
| 29.7.06, 22:35 |
|
 |
|
vopaje
|
Vitezslav píše: Kaslik mam taky dole a nikde nic.Pod pristrojovou deskou je nejaka krabicka.Vypada jako oryginal ochycena,ale draty od centralu k ni nevedou.
To bude asi imob.A kam teda vedou.čus
|
| 30.7.06, 00:18 |
|
 |
|
Vitezslav
|
Tak ta krabicka nakonec byla od centralu,ale pres tu splet kabelu to nebylo poznat.Sorky nejsou čislovany,ale barvy tam jsou:bila,hneda,černa,oranžova,cervena,modra a zluta.Bila jde na kostru,hneda je privod od pojistky.To uz bych mel zvladnout,akorad jeste najit ten zamikaci a odemikaci vodič.... Jeste se zeptam,u toho miho alarmu je z RJ jenom jeden odvod na sirenu.Ten druhej ze sireny se ma asi ukostrit ze jo...
|
| 30.7.06, 11:16 |
|
 |
|
vopaje
|
Mělo by to být popsáno v manuálu,ale nejčastěji bývá vývod jen jeden,druhý se ukostřuje.Jenom,některé alarmy mají vývod na aktivaci a tam se připojuje-siréna,paeger,nebo jinná doplňková zařízení,ať už přímo,nebo přez doplňkové relé.
V tvém případě ale asi zůstaneš při siréně,která je asi součástí sady.Rada-sirénu umísti na místo kde bude nejvíce slyšet,ale přívod k ní zabezpeč proti přerušení.Ideální místo u fav.je levá,nebo pravá strana-přepážka kabiny/u baterky,nebo druhá strana/.
měj se čus
|
| 30.7.06, 11:51 |
|
 |
|
Vitezslav
|
tak jsem to dneska konecne zprovoznil a maka to OK.Takze diky.
|
| 31.7.06, 20:00 |
|
 |
|
vopaje
|
Vitezslav píše: tak jsem to dneska konecne zprovoznil a maka to OK.Takze diky.
Nemáš zač.čus 
|
| 31.7.06, 20:44 |
|
 |
|
Mike.M
|
Vitezslav píše: Prodejce toho alarmu mi psal ze ten ,,dverni vstup"je spinac dveří který spíná kostru.Tak se zapoji asi na kostru,jak jsi ríkal.Jinak,diky moc za rady... Jestli mate na mysli central z jablotronu tak je v prednich dverich 5 dratu 2 na motorek 2 na snimac a cerny - vzadu je zeleny a modry. To je na motorek. Mam to namontovane v aute, ale ted nevim. ale zeleny a modry je morot. Jinak pokud to zapojis ty dva naopak tak ti to pojede naopak jen prehodis +-
_________________ Skoda favorit 91 karburator
|
| 2.8.06, 14:33 |
|
 |
|
Kaliban123
|
Prosím vás můžete mi taky poradit koupil jsem centrál a dálkové ovládáni z www.levnealarmy.cz jednotka CZ DO a CZ 4700 v návodu je sice popsané co a jak zapojit a na všechno se dá říct už i přišel, ale chtěl bych zapojit i blinkry aby to při zamknutí či odemknutí bliklo a nevím kam zapojit dráty v návodu jsou dva který připadají v úvahu jsou označené jako světlo +12V a podle měřáku to opravdu hodí napětí při odemknutí, zamknutí ale nevím kam s tím. Zkoušel jsem to zapojit na přerušovač, ale to není to pravé ořechové.
|
| 5.8.06, 23:03 |
|
 |
|
Kikan
|
Já jsem to zapojil u spínače "výstražný trojůhelník". A funguje tak jak má, ale než jsem našel ty správné dráty, to byla šichta.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
| 5.8.06, 23:36 |
|
 |
|
Kaliban123
|
Kikan píše: Já jsem to zapojil u spínače "výstražný trojůhelník". A funguje tak jak má, ale než jsem našel ty správné dráty, to byla šichta.
Přímo na spínači? Tak to mě nenapadlo díky zítra to zkusím.
|
| 5.8.06, 23:49 |
|
 |
|
Kaliban123
|
No tak jsem to zkoušel zapojít přímo u spínače a nic je fakt, že jsem nevyzkoušel všechny dráty, ale po tom jak mi to hodilo pár jiskřiček tak jsem se nějak bál to zkoušet dál nevíš prosím tě barvu toho vodiče ke kterému jsi to zapojoval???
|
| 6.8.06, 21:12 |
|
 |
|
Kikan
|
Na konektoru to je č. 2 a 5, ale barvu z hlavy nevím. Když nebudeš vědět tak napiš a já bych se na to mrknul.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
| 6.8.06, 22:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|