Hans - Škoda Rapid 130, r.v. 1987 - Brutalwerk
| Autor |
Zpráva |
|
Šemik
|
Rozhodnuto - koupím vnitřek klasika Fávo 136, origo boleslav sada vložky písty kruhy kč 4300  Těch pár ccm navíc mi za 2000 nestojí 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 14.1.08, 18:49 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Dyno
Registrován: 27.7.07, 20:48 Příspěvky: 447 Bydliště: Valbys u Rožnova p.Radhoštěm
|
Šemik píše: Rozhodnuto - koupím vnitřek klasika Fávo 136, origo boleslav sada vložky písty kruhy kč 4300  Těch pár ccm navíc mi za 2000 nestojí 
Prosimtě kde to kupuješ? Já právě budu muset taky časem vyměnit pístní kroužky na favu a možná i něco víc...Kde se dají koupit ty GCčka?? Nebo kolik to tak výjde? A vložky,písty?
|
| 14.1.08, 22:43 |
|
 |
|
Šemik
|
Dyno píše: Šemik píše: Rozhodnuto - koupím vnitřek klasika Fávo 136, origo boleslav sada vložky písty kruhy kč 4300  Těch pár ccm navíc mi za 2000 nestojí  Prosimtě kde to kupuješ? Já právě budu muset taky časem vyměnit pístní kroužky na favu a možná i něco víc...Kde se dají koupit ty GCčka?? Nebo kolik to tak výjde? A vložky,písty?
Jedna mototechna tady v Plzni, výpadovna na Prahu, celkem solidní obchůdek.. Jsem se tam byl dnes ptát, krabice orig. Boleslav s slepicí na sobě.
Válce písty kruhy 
|
| 14.1.08, 22:44 |
|
 |
|
Dyno
Registrován: 27.7.07, 20:48 Příspěvky: 447 Bydliště: Valbys u Rožnova p.Radhoštěm
|
Šemik píše: Dyno píše: Šemik píše: Rozhodnuto - koupím vnitřek klasika Fávo 136, origo boleslav sada vložky písty kruhy kč 4300  Těch pár ccm navíc mi za 2000 nestojí  Prosimtě kde to kupuješ? Já právě budu muset taky časem vyměnit pístní kroužky na favu a možná i něco víc...Kde se dají koupit ty GCčka?? Nebo kolik to tak výjde? A vložky,písty? Jedna mototechna tady v Plzni, výpadovna na Prahu, celkem solidní obchůdek.. Jsem se tam byl dnes ptát, krabice orig. Boleslav s slepicí na sobě. Válce písty kruhy 
"Kamenný obchod",tak to jo. Já jsem si právěl říkal jestli to nekupuješ někde na netu... U nás máme taky dobrou mototechnu,musím se tam někdy stavit poptat se 
|
| 14.1.08, 23:11 |
|
 |
|
Šemik
|
Konečně jsem dnes odstrojil motor a vyndal jsem ho z auta i s převodovkou  Podotýkám že sám
Smutný to pohled v tento okamžik, no, nebyl k vidění 21 let tak jsem ho zdokumentoval
Řekl bych že se to stalo v pravý čas, lamela spojky měla ta 0.5mm do nýtů, a ložisko už bylo kostičkové, ručně jsem s ním téměř neotočil  Kupodi¨vu nerámusilo..
Takže zítra vyměním táhlo řazení za nevyklochtané, natáhnu nové hadice co souvisí s nádrží a vrátím převodovku  Snad tedy.. 
|
| 16.1.08, 19:22 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Šemik píše: Konečně jsem dnes odstrojil motor a vyndal jsem ho z auta i s převodovkou Takže zítra vyměním táhlo řazení za nevyklochtané, natáhnu nové hadice co souvisí s nádrží a vrátím převodovku  Snad tedy.. 
pár dotázečků...sáms vyndával v garáži s traverzou(kočka, hupcuk), nebo sáňky? (jenom sem zvědavej)
a k tomu táhlu...ono se dá ještě někde sehnat nevyklochtané?Já tam soustružil futra ze silonu, ale není to ono...na vrakecu samý vyklochtaný nebo ohlý...(myslím táhlo 5Q s "prasečí kostí"-ne gumovej silentblok)
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 16.1.08, 19:43 |
|
 |
|
Šemik
|
CROWACK píše: Šemik píše: Konečně jsem dnes odstrojil motor a vyndal jsem ho z auta i s převodovkou Takže zítra vyměním táhlo řazení za nevyklochtané, natáhnu nové hadice co souvisí s nádrží a vrátím převodovku  Snad tedy..  pár dotázečků...sáms vyndával v garáži s traverzou(kočka, hupcuk), nebo sáňky? (jenom sem zvědavej) a k tomu táhlu...ono se dá ještě někde sehnat nevyklochtané?Já tam soustružil futra ze silonu, ale není to ono...na vrakecu samý vyklochtaný nebo ohlý...(myslím táhlo 5Q s "prasečí kostí"-ne gumovej silentblok)
Teda pod pojmy kočka hopcuk nebo sáňky si nedovedu představit žádný způsob jak vyndat motor
Vyndaval jsem to v garáži, motor jsem chytil do teplejch a a vytáhl z auta růčo bez podpírání nebo něčeho takovýho.. Ale nutno zdůraznit že ten motor byl vlastně polomotor, v podstatě jen blok, válce a klika s vačkou..
A převodovku taky růčo, lehl jsem si pod ní a hodil ji na sebe a vyplazil se s ní ven 
|
| 16.1.08, 19:55 |
|
 |
|
CROWACK
|
kočka-kladkostroj
hupcuk- http://www.aukro.cz/item281363377_hupcuk.html (blbě se to vysvětluje  )
a sáňky?...strčíš sáńky pod motor, povolíš šrouby a na sáňkách ho vytáhneš ven, růčo sám bych měl u celýho motoru strach, ale když to byl teda polomotor...
jak to je teda s tím táhlem? Jde někde sehnat?
|
| 16.1.08, 20:16 |
|
 |
|
Šemik
|
CROWACK píše: kočka-kladkostroj hupcuk-http://www.aukro.cz/item281363377_hupcuk.html (blbě se to vysvětluje  ) a sáňky?...strčíš sáńky pod motor, povolíš šrouby a na sáňkách ho vytáhneš ven, růčo sám bych měl u celýho motoru strach, ale když to byl teda polomotor... jak to je teda s tím táhlem? Jde někde sehnat?
Jo to táhlo.. jsem na něj zapoměl, sry  Já mám už asi rok od Bukaje originál kost gumovou, takže já táhlo nechám, jen odvrtám nýty a vyměním tu kost.
|
| 16.1.08, 20:18 |
|
 |
|
CROWACK
|
Šemik píše: ... Já mám už asi rok od Bukaje originál kost gumovou, takže já táhlo nechám, jen odvrtám nýty a vyměním tu kost.
tak nic no, škoda, to je jinej patent...
|
| 16.1.08, 20:20 |
|
 |
|
ventYl
|
toto ma caka tiez... a tiez som sa zamyslal nad tym, ako vypreparovat motor z auta... asi otuningujem zvarackou podvozok zo stareho furika
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 17.1.08, 02:27 |
|
 |
|
CROWACK
|
ventYl píše: toto ma caka tiez... a tiez som sa zamyslal nad tym, ako vypreparovat motor z auta... asi otuningujem zvarackou podvozok zo stareho furika
jeden znamej ma na to skvelej vehement. Na nůžkovej hever na jedné straně přidělal "podvozek"-s kolečkama jako na pojízdným stolku. Nahoře má kus tak trojky plechu natvarovanej aby (napříč autem) pasoval na vanu. zvedne pusti kolik potrebuje a motor na tom ormalne vyveze zpod auta jako nic...cumnel sem na to jak puk, ma to vymakany....
|
| 17.1.08, 02:40 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
CROWACK píše: ventYl píše: toto ma caka tiez... a tiez som sa zamyslal nad tym, ako vypreparovat motor z auta... asi otuningujem zvarackou podvozok zo stareho furika jeden znamej ma na to skvelej vehement. Na nůžkovej hever na jedné straně přidělal "podvozek"-s kolečkama jako na pojízdným stolku. Nahoře má kus tak trojky plechu natvarovanej aby (napříč autem) pasoval na vanu. zvedne pusti kolik potrebuje a motor na tom ormalne vyveze zpod auta jako nic...cumnel sem na to jak puk, ma to vymakany....
Tak přesně tak vytahuju motor já...nůžkový hever na kolečkách (z ložisek:) ), miska pod vanu...stačí jednou rukou vytahovat a druhou udržovat balanc...Zvlášť je to výhodné pro montáž 
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 17.1.08, 08:48 |
|
 |
|
MATTESS
|
používam toto:
http://skoda-virt.cz/cz/auta/garde-a-ra ... 136/26476/
jak už bylo řečeno, hlavně pro montáž je to pohoda
|
| 17.1.08, 12:23 |
|
 |
|
Bukaj
|
Já motor vyndavám tak, že vezmu klasické stavební kolečko, do něj naskládám špalky, že motor podepřou, spustím motor na špalky a vytáhnu
Ale podmínkou je, že auto mám na nájezdech, aby se tam vešlo to kolečko... 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 20.1.08, 09:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |