Favorit - pojistkova skrin
Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Favorit - pojistkova skrin
Chtel jsem se zeptat: Potrebuju propajet spoje na desce v pojistkove srince. Potrebuju tu desku vsak vzit domu, jelikoz nemam moznost pritazeni elektriny k pajce v aute. Je mozne tu desku vymontovat a odnest ji domu, prepajet a zase pripojit aniz bych neco napachal spatneho pro to auto? Myslim rozsteloval ho, nebo neco? Dik
|
5.10.07, 21:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Ono to ani jinak pořádně proletovat nejde. Odpoj baterku, vytahej všechny konektory, odšroubuj dvě matičky a hurá domu, tam povolíš pár šroubků a máš to rozpůlený. V autě se to maximálně vynulujou hodiny, nebo rádio.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
5.10.07, 22:12 |
|
|
tommy
|
nechcel som zakladť nový topic tak to šupnem tu... mám problémovu poistkovu skrinku vo favorite (je to tá zrejme novšia z plochými poistkami) a zohnal som si jednú dobrú ale problém je že je to ten starší typ z valcovými poistkami a aj konektory sú ináč rozmiestnené... ešte som to neskúšal zapájať tak sa dopredu pýtam či to vobec bude fungovať díki
_________________ práve prebieha evolúcia )
|
14.1.08, 14:59 |
|
|
Milan Koukal
|
fungovat ti to nebude pač ty konektory mají odlišné zapojení.
|
14.1.08, 20:16 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a zkoušel už někdo překopat starou instalaci na novou pojistkovku? já už tu svoji starou děvku letoval dvakrát a tak bych to překopal na novou, ty jsou snad lepší, ale nebráním se rozebrání auta, ale spíš jestli nevíte o něčem, proč to nejde
|
14.1.08, 20:21 |
|
|
michalkatka
|
Vít Široký píše: a zkoušel už někdo překopat starou instalaci na novou pojistkovku? já už tu svoji starou děvku letoval dvakrát a tak bych to překopal na novou, ty jsou snad lepší, ale nebráním se rozebrání auta, ale spíš jestli nevíte o něčem, proč to nejde
určite sa to dá, ale musí to byť pakáreň, jeden chcel odo mňa poistkovku a na druhý krát bral aj celý zväzok elektriky, hovoril že je to nemožné prerobiť na nové, že jednoduchšie je vymeniť celý zväzok aj s poistkovkou....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.1.08, 21:59 |
|
|
Milan Koukal
|
vyměnit starej typ ta novej jde já už jsem to jednou předělával a funguje to v pohodě stačijou jen přeházet konektory vtěch fasciklech a jeto a ještě jeden fascikl vyměni t za jinej
EDIT: kdyby chtěl někdo schéma jak to předělat tak ho mám poznačil jsem si které piny se mají prohodit.
Naposledy upravil Milan Koukal dne 14.1.08, 22:32, celkově upraveno 1
|
14.1.08, 22:12 |
|
|
michalkatka
|
Milan Koukal píše: vyměnit starej typ ta novej jde já už jsem to jednou předělával a funguje to v pohodě stačijou jen přeházet konektory vtěch fasciklech a jeto a ještě jeden fascikl vyměni t za jinej
|
14.1.08, 22:29 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jasně.. schéma by mě pomohlo... a zbytek multimetr vyřeší.. jestli to teda budu dělat, spíš bych se toho rád zbavil jako celku, no a le uvidíme, to schémátko prosím ukaž...
|
14.1.08, 22:41 |
|
|
Milan Koukal
|
máš to na e-mailu
|
14.1.08, 22:47 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
super, došlo to, děkuju moc
|
14.1.08, 22:49 |
|
|
michalkatka
|
dikes, poslal si to aj mne...
|
14.1.08, 23:00 |
|
|
v.kalandra
|
Proč se proletovává??
Nejak nevim, ale proč tu pojistkovku přeletováváte?
Ja nevim, ale jestli se tam přepálí spoj, tak to je rozhodně problém!
Ne problém který by se vyřešil zesílením spojů proletováním.
Já jsem s pojistkovkou na Fávu nikdy problém neměl. A že tam mám tolik blbinek navíc (větší odběry)
|
16.1.08, 20:29 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
proletovává se proto, že na soudruzi dali tak málo cínu, že některé spoje jsou přilepené, a ne přiletované, parkrát se ti oklepe auto (na našich silniích no problem) a ráyem je patice na relátko studená. No a pak to funguje fakt jako hooodně blbě
teď naposled jsem dokonce zjistil, že vodivý spoj z mědi je vyleptaný tak pečlivě, že je až nevodivý (prostě tam kousek mědi chybí, je přerušen) a spoj je jen v cínu, kterýho tam je málo. Přidal jsem drát a je pokoj. však si tu desku prohlídni, to je šmjed první kategorie,
|
16.1.08, 20:51 |
|
|
v.kalandra
|
Vít Široký píše: proletovává se proto, že na soudruzi dali tak málo cínu, že některé spoje jsou přilepené, a ne přiletované, parkrát se ti oklepe auto (na našich silniích no problem) a ráyem je patice na relátko studená. No a pak to funguje fakt jako hooodně blbě
teď naposled jsem dokonce zjistil, že vodivý spoj z mědi je vyleptaný tak pečlivě, že je až nevodivý (prostě tam kousek mědi chybí, je přerušen) a spoj je jen v cínu, kterýho tam je málo. Přidal jsem drát a je pokoj. však si tu desku prohlídni, to je šmjed první kategorie,
No asi to udelam To že se šetří kde se dá to vím, ale že se šetří i tady mně nenapadlo.
V životě jsem s tim problem nemel,tak se schválně podívám
|
16.1.08, 21:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|