Druhy převodovek seminárka
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Kristensen píše: ...k čemu mě bude v dílně při opravě auta větný rozbor, složení buňky, nebo třeba starověké řecko atd atd atd.
Slovy klasika: "I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále."
|
17.1.08, 20:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
DRYVER píše: Jako ja kdyz se jeste ucil na automechanika, tak sme taky nic takoveho neprobirali!!! A k cemu ti bude pocitani synchronu a jaky prenese kroutak??? Pokud z tebe nebude konstrukter, tak nic takoveho v zivote nepouzijes. A o pilovem diagramu nam taky nikdo nic nerikal - teda pokud to neni to same jako PV diagram. takze asi tak
Můžu tě ujistit, že při studiu tlačím do hlavy min 70% věcí, které v životě nevyužiji. Jeden učitel ještě na střední nám to řekl pěkně: "Spoustu věcí, které se učíte, nebudete v životě potřebovat, ale tady jde o to, naučit se učit."
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.1.08, 20:57 |
|
|
DRYVER
|
Kristensen píše: No já nevim mě to přijde jako jedna z mnoha a mnoha základních věcí kolem aut, takže mě to nijak nepřekvapuje, mě spíš nešlo do hlavy k čemu mě bude v dílně při opravě auta větný rozbor, složení buňky, nebo třeba starověké řecko atd atd atd.
To mas pravdu ze staroveke recko ti v dilne nebude k nicemu!! Ale k cemu ti bude vypocet pres pul stranky na to aby sis spocital jaky tocivy moment ti prenese synchron v prevodove a jeste brat ohled na to jaky tam je olej, jak je starej ... Nerikam ze se nema probirat funkce synchronu, jak to tam pracuje, ale ty vypocty?? proc ??
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
17.1.08, 20:59 |
|
|
DRYVER
|
Martin píše: Můžu tě ujistit, že při studiu tlačím do hlavy min 70% věcí, které v životě nevyužiji. Jeden učitel ještě na střední nám to řekl pěkně: "Spoustu věcí, které se učíte, nebudete v životě potřebovat, ale tady jde o to, naučit se učit."
Ale kdyby se misto tech nepotrebnych veci probirali veci, ktere treba nekdy pouzijes, nebo se nektere veci probirali delsi dobu a podrobneji aby to pochpoli i ti nejslabsi ve tride ...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
17.1.08, 21:02 |
|
|
Martin
|
No on dopředu nikdo nedokáže říci, co budeš v životě potřebovat, a kdyby se to probíralo pomaleji, tak zase klesne úroveň školy.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.1.08, 21:11 |
|
|
patrik-hp
|
|
17.1.08, 21:17 |
|
|
patrik-hp
|
Je na to vzoreček.... V [km/h]= n/ic x 60 x Od/1000
n=otáčky
ic=celkový převod
Od=dynamický obvod pneumatiky v mertech /m/ .......např. 165x13 Od=1800mm 165x14 Od=1830mm
ic=is x in
is= stálý převod
in=převod jednotlivého převodového stupně
No a můžeš si postavit svůj pilous Pokud tedy máš ty čísla převodů-poměry.. Např...Favorit má I. - 3.80
II. -2.12
III. - 1.41
IV. - 0.927
V. - 0.717
R. - 2.923
stálý-diferák 4.167
nebo 3.895
Škoda 105-120L,LS
I. - 3.80
II. - 2.12
III. - 1.41
IV. - 0.96
R. - 3.27
stálý - 4.22 120LE - 3.90
Octávia 1.9 TDI 66kW
I. - 3.300
II. - 1.944
III. - 1.308
IV. - 0.917
V. - 0.717
R. - 3.060
Stálý - 3.647
Když budeš mít převodový poměry převodovek např.120cítky až po Octávii,pak už si ten graf nakreslíš a sestrojíš.....Byvalo to pro kutily v sedmdesátých a osmdesátých letech,kteří si stavěli závodní převodovky sami,aby alespoň byli blíže fabrice,na kterou stejně neměli až na vyjímky Sedláře...Aby věděli jak na tom jsou v poměru výkon-otáčky-rychlost tento vzoreček jim ho pomohl vyřešit a to i třeba se změnou profilu pneu.Ale jinak nevim,proč to probíráte....Je snad,že je to zajímavé...Alespoň si můžeš teoreticky prohlédnout kvalty automobilů při jakých rychlostech a otáčkách motoru se protínají....Jinak je to pro konstruktéry .
|
17.1.08, 21:19 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
patrik-hp píše: IV. - 0.96 stálý - 4.22 120LE - 3.90
LE ma jinej nejen stalej prevod, ale i prevodovej pomer 4ky.
To jen pro poradek, aby pilous nebyl spatne.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
17.1.08, 21:25 |
|
|
patrik-hp
|
Viky píše: patrik-hp píše: IV. - 0.96 stálý - 4.22 120LE - 3.90
LE ma jinej nejen stalej prevod, ale i prevodovej pomer 4ky. To jen pro poradek, aby pilous nebyl spatne.
Jj... Je to možný No už jsem nemohl,mě už z toho zrak přecházel...Uf Ale snad pro příklad dobrý...Fakt jsem už šilhal.
|
19.1.08, 13:56 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Martin píše: Můžu tě ujistit, že při studiu tlačím do hlavy min 70% věcí, které v životě nevyužiji. Jeden učitel ještě na střední nám to řekl pěkně: "Spoustu věcí, které se učíte, nebudete v životě potřebovat, ale tady jde o to, naučit se učit."
POZOR tazke OT
ale to sa ti podari podla mna az na vysokej skole, na gympli je to biflovanie, na zakladnej je to zas prilis lahke, na vysokej dostanes 5 zdrojov a poziadavky co musis vedet a ty si z toho musis zobrat to co potrebujes, samozrejme vzdy zavisi od vysokej skoly.
-technici (a niektore prirodovedne smery) pocitaju ako blby, ako keby sme nemali pocitace nestacilo nam vedet postup, musis vedet na papier, pod tlakom, po pol roku vyratat to na com sa pomyli aj ucitel ktory to uci 30 rokov...
musis pochopit a osvojit si princip vypoctov, neda sa to nabyflit, su ludia ktory to proste nedokazu.
trochu ma šoklo ked som mal jeden predmet o transformaciach signalov a istu cast som vedel lepsie ako prednasajuci, pretoze sa tomu venujem od siedmej triedy zakladnej skoly. samozrejme na skole som len registracne cislo ktore ledva prechazda z MAT a FYZ napriek tomu ze na gympli som mal ciste jednotky...
dovolim si tvrdit ze sice s velkym premahanim ale technik by spravil humaitnu skolu ale opacne to neplati... (su aj vynimky samozrejme)
-humanitni, ti len memoruju kraviny nie, samozrejme som to predniesol velmi expresivne, ale bhuzial je to tak, keby som studoval ja neviem, historiu, tak po skonceni skoly by som sa musel nad sebou zamyslet, ci som nestratil 5 rokov zivota tym ze som sa pitval v minulosti a nemam ziadne vedomosti ktore by mi boli v zivote uzitocne co i len pri robeni danoveho prizania
este taka psychologia, dajme tomu, lingvistika to tiez ale zvysok, som skepticky a nevidim v tom nejaky zmysel
na vysokej vas nic do zivota nenaucia!!! ide o to ze velke firmy chcu videt titul a hned ti daju vyssi plat ale pokail dokazes ze to vies aj bez titulu, zoberu ta ale daju ti nizsi plat, ciste vykoristovanie. a tiez nikdy neviete ci to co robite budete robit cely zivot...
a nakonec sa prihovaram aby zrusili ekonomom ING titul pretoze to co vy moji zlati studujete, to ani zdaleka nema s inzinierskou pracou nic spoolocne, ani narocnoust ani zameranie money money money... cica z obchodnej akademie sa prihlasi na ekonomicku a s "uzsnym vypatim vsetkych sil" prejde na Acka
na elektrotechnicku zoberu 1600 ludi, po prvom semestri ostane 600, a po druhom semestri 400, z fyziky dostanu zapocet 50ti zo 160 a z nich spravi skusku, ktoru maju vsetci povinne 2. januara o 7mej rano, 5 ludi!!! ako moze niekto vobec pomysliet porovnavat tieto vedomostne urovene, nie este pridelit ekvivalentny titul?? my sa ucime cely tyzden a ked sa chcem venovat nejakemu hobby tak to znamena hned ze ledva prelezem z nejakeho predmetu. henti ****** slopu cely tyzden, nahanaju baby a v buducnosti pocitaju s tym ze budu na poprednych miestach riadit tym ITckarov ne ne, respektovat vas budem az ked budete menej sprosty ako ja!
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
19.1.08, 14:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
píčoviny se bude ve škole člověk učit všude.. já teď třeba potřebuju znát příkazy ke všem síťovým protokolům, na kterýkoliv z nih můžu být dotázán u zkoušky, zpaměti umět nastavit v unixu firewall, vytvořit kompletní dns záznamy atd... vůbec není podstatné, že se to dá všecko kdykoliv najít, prostě si to někdo vymyslel, tak se učí všecko, datasheet k HC08 v podstatě taky, u zkoušky musi vědět kterej bitík v kterým registru co dělá abych mohl napsat podprogram pro konfiguraci např. SPI přenosu.... atd atd... tak se pilový grafy učte, nejste jediní s nesmyslnými požadavky
|
19.1.08, 14:26 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít píše: píčoviny se bude ve škole člověk učit všude.. já teď třeba potřebuju znát příkazy ke všem síťovým protokolům, na kterýkoliv z nih můžu být dotázán u zkoušky, zpaměti umět nastavit v unixu firewall, vytvořit kompletní dns záznamy atd... vůbec není podstatné, že se to dá všecko kdykoliv najít, prostě si to někdo vymyslel, tak se učí všecko, datasheet k HC08 v podstatě taky, u zkoušky musi vědět kterej bitík v kterým registru co dělá abych mohl napsat podprogram pro konfiguraci např. SPI přenosu.... atd atd... tak se pilový grafy učte, nejste jediní s nesmyslnými požadavky
to je mi jasne, ale mozem hovorit len za seba, aby som neklamal
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
19.1.08, 14:29 |
|
|
berybery
|
DÍÍÍKYY MOC VŠEM ZEJTRA TO BUDU ZNOVA POTŘEBOVAT ZROVNA TEN VZOREC POTŘEBUJU A UČITEL NAM HO NECHTĚL ŘÍCT.
Aspon to nemusim hledat
Jen dotaz co znamená tohle ic=is x in
Tak zejtra vezmu velkej techničák a zkusim to dat dohromady
18.2.08, 23:00 |
|
|
patrik-hp
|
berybery píše: DÍÍÍKYY MOC VŠEM ZEJTRA TO BUDU ZNOVA POTŘEBOVAT ZROVNA TEN VZOREC POTŘEBUJU A UČITEL NAM HO NECHTĚL ŘÍCT. Aspon to nemusim hledat Jen dotaz co znamená tohle ic=is x in Tak zejtra vezmu velkej techničák a zkusim to dat dohromady
IC je celkový převod který dosazuješ do vzorce pro výpočet vztahu otáček motoru,převodů a pneumatik k rychlosti vozidla...
IS je stálej převod a
IN je to číslo každého toho kvaltu co dostaneš napsaný tak,jako jsem se ti pokusil vypsat z knihy...
|
18.2.08, 23:27 |
|
|
patrik-hp
|
Neboj do toho se dostaneš,učenej z nebe nespadl....to x je násobení.../ je dělení....
|
18.2.08, 23:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|