Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 19:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Seřízení spojky - Škoda 120 
Autor Zpráva

Příspěvek Seřízení spojky - Škoda 120
Nevíte kolik přibližně může stát seřízení (oprava) spojky ?
Na Škodě 120 mi jde spojkový pedál zlehka skoro až na zem. Zkoušel jsem ji přitáhnout, ale už jsem na konci šroubu a pedál je furt dost špatnej. Nejspíš by bylo potřeba něco vyměnit ve spojce, ale nevim co, tak to radši dám do servisu. Nebo víte nějakou možnost jak to opravit ? Díky

20.1.08, 16:40
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Někde budeš mít vzduch v okruhu, nebo špatnej váleček, málo kapaliny, zkontroluj si stav kapaliny, popř. pedálovou konzolu od řidiče, jestli nejsou pedály od kapaliny, pak si zkontroluj, jestli při plné hladině v nádobce a šlapání na pedál se vlní hladina v nádobce a napiš, na cos přišel.

20.1.08, 16:54
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jo jo.. muze byt problem v ovladani... zkontoluj nejdriv kapalinu jestli nekde netece pripadne zkusit odvzdusnit....

20.1.08, 17:37
Profil ICQ

Příspěvek 
Odvzdušňuje se tím malým šroubkem jak se spojka seřizuje ? Zítra to zkontroluji.
A ještě jedna otázka: U toho seřizování mi to vůbec nejde odtlačit u těch pružin. Kdybych to ještě víc povolil (prodloužil tyčku), tak jak dlouho by to vydrželo ? Myslím aby se ve spojce něco ještě víc nezničilo. Jezdím s tím tak 1 za týden a v začátkem března to jde na technickou. Tak jestli by se to mohlo opravit až tam ?

20.1.08, 17:52
Profil ICQ

Příspěvek 
odtlacit... jako ve smyslu ze ji chces seslapnout..... to by znamenalo ze se ti lozisko uz dotyka pritlacaku a pak je tam neco spatne bud opotrebena lamela nebo je to moc utazene... a chce to povolit... pokud si to ale utahoval aby to fungovalo tak muze byt treby problem v tom odvzdusneni.... je to ten malej sroubek nahore na valecku u prevodovky.. tusim 9mm nebo 10mm klic..

20.1.08, 18:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jsem ještě zašel do garáže a konečně opravil.
Ten šroub už byl povolenej až ke konci (víc nejde) a odtlačim to tak 1-2 mm.
Povolil jsem ten šroubek na odvzdušnění sešlápnul lehce spojku, utáhl šroubek. Pak párkát ješě prošlápl až je to v pohodě. Tak dobře jako teď se spojka dlouho nešlapala :D .
Trošičku jsem dolil kapalinu (scházelo jí asi 3 mm do plna).
Jo a brzda teď zabírá skoro hned. Snad je to v pořádku.
Až to zítra projedu tak ještě napíšu. Díky za pomoc

20.1.08, 18:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Je to odskošeno v silném provozu v Táboře. Spojka je perfektní :D Díky za radu. Mě by to nenapadlo.

22.1.08, 17:33
Profil ICQ

Příspěvek 
Zdravím vás,

Prosím kucíí kde najdu ten šroub na odvzdušnění spojky? Mám stejný problém jako novomi. Pedál jde strasne lehce skoro az na podlahu. Bere hned u konce. Zkusim to odvzdusnit. Moc tomu nerozumím tak prosím polopatě. :) Perfektní by bylo kdyby jste sem nekdo hodili fotku kde se nachazi ten sroubek. :( Díky moc za případnou pomoc.

Edit: ještě dodám že se jedná o 120LS z roku 1984.

29.3.08, 18:08

Příspěvek 
Šroub na odvzdušnění spojky je pracovním válečku spojky, dostaneš se k němu po odklopení zadních sedaček a vyndání víka nad převodovkou :) Trčí přímo vzhůru z toho válečku, nelze s ničím zaměnit :D

Našlapat pedál, držet, povolit šroub, až to doprská tak utáhnout, pustit pedál a znovu :wink:

29.3.08, 18:31

Příspěvek 
Hotovo. :) Odvzdušněno, je to lepší dokonce i brzdy jdou hned od zacatku :) Díky

30.3.08, 08:44

Příspěvek 
Jen je ještě otázkou proč se to zavdušnilo, až bude venku nějak teplo doporučoval bych pro jistotu výměnu Hlavního Brzdového Válce (HBV) a Hlavního Spojkového Válce (HSV) a vyměnit gumičku v Pracovním Spojkovém Válečku (PSV) a nejlépe i prasátek v bubnech a vpředu rozhýbat pístky a vyměnit manžety :wink:

30.3.08, 08:52

Příspěvek 
Jo to máš pravdu. :wink: Postupně se ke všemu snad dostanu :) Ta škodovka je u nás teprve týden. Koupil jsem ji od chlapíka, kterej byl první majitel, má to servisní knížku. Kdoví ale jak dlouho to stalo v garazi. Zavzdušněný to může být už dýl. Byly tam měněný brzdový trubky a kameny tak možná že to jen špatně odvzdušnili. Uvidíme časem jak se to projeví. :)

30.3.08, 09:17

Příspěvek Seřízení spojky při LPG
Jakým způsobem seřizujete spojku na Ś 120, je-li za sedadly nádrž s LPG. Můj postup je, že znednu zadek auta, povolím popruhy nádrže, zvednu ji na doraz - cca 7 cm a vleže pod aute zkrácenou 12 klíčem odkontruji seřizovací šroub na vypínací páce. Vše se musí dělat naslepo, pouze hmatem, ale je to schůdné a rychlé.

24.5.08, 05:06
Pan Kapitán

Příspěvek Re: Seřízení spojky při LPG
EK píše:
Jakým způsobem seřizujete spojku na Ś 120, je-li za sedadly nádrž s LPG. Můj postup je, že znednu zadek auta, povolím popruhy nádrže, zvednu ji na doraz - cca 7 cm a vleže pod aute zkrácenou 12 klíčem odkontruji seřizovací šroub na vypínací páce. Vše se musí dělat naslepo, pouze hmatem, ale je to schůdné a rychlé.

U talirovy pruziny je nejlepsi tento postup:
NESERIZOVAT. 8) Kdyz zacne byt potreba seridit, stejne by se za par km menila, tak rovnou menim.

Cvokárium: Youtube Instagram

24.5.08, 07:08
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Povolím popruhy a nádrž vyklopím koncem kde nejsou hadice ven, přístup parádní. Je to akce na 5min. Jo a je lepší to dělat s prázdnou nádrží, člověk se tolik nenadře.

24.5.08, 18:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další