Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 12:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Tříbodový pás na zadní prostřední sedadlo Octavia Comby'99 
Autor Zpráva

Příspěvek Tříbodový pás na zadní prostřední sedadlo Octavia Comby'99
Dobrý den, mám Octavia Comby z 1999, která ma vzadu na prostředním sedadle jen dvoubový pás. Chtěl bych ale vozit tři děti, tak zvažuju možnost domontovat na zadní prostřední sedadlo tříbodový pás dodatečně.
Je mi jasné, že v karosérii nenajdu tu správnou díru s tím správným závitem kam bych jen domontoval originální díl zakoupený ve značkové prodejně. Nějak to ale vyřešit musím. Svěřil bych montáž šikovnému servismanovi který by si stím jistě nějak poradil. Protože u bezpečnostního pásu se ale správnost instalace pozná až při nehodě (crash testy nechystám), tak bych byl vděčný za nějakou radu, zasvěcený názor,...
Díky,
Libor Waszniowski

21.1.08, 11:15
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Tříbodový pás na zadní prostřední sedadlo Octavia Comby'
wasz píše:
Dobrý den, mám Octavia Comby z 1999, která ma vzadu na prostředním sedadle jen dvoubový pás. Chtěl bych ale vozit tři děti, tak zvažuju možnost domontovat na zadní prostřední sedadlo tříbodový pás dodatečně.
Je mi jasné, že v karosérii nenajdu tu správnou díru s tím správným závitem kam bych jen domontoval originální díl zakoupený ve značkové prodejně. Nějak to ale vyřešit musím. Svěřil bych montáž šikovnému servismanovi který by si stím jistě nějak poradil. Protože u bezpečnostního pásu se ale správnost instalace pozná až při nehodě (crash testy nechystám), tak bych byl vděčný za nějakou radu, zasvěcený názor,...
Díky,
Libor Waszniowski

přesto že ten tvůj pás bude třeba daleko lepší než ten co tam je, provedeš zásah do kontrukce motorového vozidla a pokud není schválená tak riskuješ až se při nehodě něco stane jedná se o ublížení z nedbalosti v tvém příadě nedbalost vědomá protože znáš předpisy prověřeno testem a pak se z toho vyzouvá pojištovna i zdravotnictví na regres, protože je znám pachatel, to je ten nejčernější scénář, kdoví co STK, tak dneska mi kontrolovaly i pásy jestli zacvakávají, a odklon rejdovéhu čepu, brzdu snad každou pětkrát s různým brzděním i se zastaveným motorem, i žárovku jsem musel přehazovat v levém blikači že byla málo oražová, prošel jsem, tak nevím jestli to stím pásem bude nejlepší řešení, dělal jsem i přestavbu z N1 na A1 a pásy to byl velký problém, musel jsem mít dvě vyjádření ze servisu škoda a jedno i z metalexu, třeba u koktávky si ten jednobodový tam nemůžeš namontovat vůbec při přestavbě z N1 na A1, povolí ti jen 4 místa přesto že to jde miloš

21.1.08, 12:16
rejpal

Příspěvek 
Nejsem expert, ale nemyslím si, že je to dobrý nápad. Pro tříbodový pás je nutné pevné ukotvení všech tří bodů, což v případě prostředního místa na zadních sedadlech lze udělat jediným způsobem - pevná příčka za sedadly mezi zadními sloupky. Pokud se nepletu, žádná taková příčka tam z výroby není, takže by se musela nějaká vyrobit a namontovat. A tady je problém, bez složitého vývoje příčky v rámci vývoje karosérie včetně nárazových testů nelze zaručit, že se příčka neohne, nezlomí, neutrhne. V důsledku by takto namontovaný pás mohl i při menší havárii takto připoutaného člověka zabít.

21.1.08, 12:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]