|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Favorit neplynulé dobrzdění
| Autor |
Zpráva |
|
Vojtaa
|
 Favorit neplynulé dobrzdění
Vyměnil jsem na Favoritu kotouče, destičky, bubny, ale stále hlavně při dojíždění třeba na červenou je brzdění neplynulé, cukavé(víc míň víc míň...). Je to znát především při malých rychlostech. Nevím, co s tím, před výměnou to dělalo úplně stejně. Napadají mě ještě omezovací ventily zadních brzd?, ale nevím..., ložiska?...
_________________ Favorit 136L 46kW (1989)
|
| 23.1.08, 22:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
co krive bubny.. a nebo je krivy jeden stred predniho kola... take sme to tu resily a pak sme na to prisly... ale to prave delalo pri vyssi rychlosti... spise ty bubny zkontroluj
|
| 23.1.08, 22:16 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jiri píše: co krive bubny.. a nebo je krivy jeden stred predniho kola... take sme to tu resily a pak sme na to prisly... ale to prave delalo pri vyssi rychlosti... spise ty bubny zkontroluj
to budou ty bubny to ti určitě i houpe do pedálu brzdy, musíš najít soustřužníka co ti je srovná nebo nové, vidět tam toho moc není někdy jen změna lesku po obvodě, já platím stovku ve firmě 180 půl hodiny soustružnické práce miloš
|
| 24.1.08, 10:20 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
taky mě to cukalo...sundal sem bubny a nic sem neviděl...vše ok. Tak sem je nahodil zpěž že přeci jen zajedu pro nové a nic...všechno jak má být. Asi byl bordel na dosedací ploše nebo nevím...už 4 měsíce je klid.
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 24.1.08, 14:48 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
 Re: Favorit neplynulé dobrzdění
Vojtaa píše: Vyměnil jsem na Favoritu kotouče, destičky, bubny, ale stále hlavně při dojíždění třeba na červenou je brzdění neplynulé, cukavé(víc míň víc míň...). Je to znát především při malých rychlostech. Nevím, co s tím, před výměnou to dělalo úplně stejně. Napadají mě ještě omezovací ventily zadních brzd?, ale nevím..., ložiska?...
Něco máš šišatý.....Až to zjistíš,nech to stočit.... 
|
| 24.1.08, 18:15 |
|
 |
|
Vojtaa
|
slovacek.milos píše: Jiri píše: co krive bubny.. a nebo je krivy jeden stred predniho kola... take sme to tu resily a pak sme na to prisly... ale to prave delalo pri vyssi rychlosti... spise ty bubny zkontroluj to budou ty bubny to ti určitě i houpe do pedálu brzdy, musíš najít soustřužníka co ti je srovná nebo nové, vidět tam toho moc není někdy jen změna lesku po obvodě, já platím stovku ve firmě 180 půl hodiny soustružnické práce miloš
Právě ale, že jsem všechno vyměnil! Na ručku to nedělá. Nemohou to fakt být křivé středy či ložiska přední nápravy? A co tedy vyměnit? Do pedálu to nehoupe!
|
| 24.1.08, 21:16 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Vojtaa píše: Právě ale, že jsem všechno vyměnil! Na ručku to nedělá. Nemohou to fakt být křivé středy či ložiska přední nápravy? A co tedy vyměnit? Do pedálu to nehoupe!
skontroluj či nemáš voľné ložiská, ale myslím že to bude bubnami, alebo kotúčami... bubny a kotúče si dával nové, alebo použité?
síce sa tak neprejavuje, ale menil si aj hadičky?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 24.1.08, 21:46 |
|
 |
|
Vojtaa
|
michalkatka píše: Vojtaa píše: Právě ale, že jsem všechno vyměnil! Na ručku to nedělá. Nemohou to fakt být křivé středy či ložiska přední nápravy? A co tedy vyměnit? Do pedálu to nehoupe! skontroluj či nemáš voľné ložiská, ale myslím že to bude bubnami, alebo kotúčami... bubny a kotúče si dával nové, alebo použité? síce sa tak neprejavuje, ale menil si aj hadičky?
Hadičky, kotouče, destičky, bubny všechno úplně nové.
|
| 24.1.08, 23:29 |
|
 |
|
Neex
|
Vojtaa píše: michalkatka píše: Vojtaa píše: Právě ale, že jsem všechno vyměnil! Na ručku to nedělá. Nemohou to fakt být křivé středy či ložiska přední nápravy? A co tedy vyměnit? Do pedálu to nehoupe! skontroluj či nemáš voľné ložiská, ale myslím že to bude bubnami, alebo kotúčami... bubny a kotúče si dával nové, alebo použité? síce sa tak neprejavuje, ale menil si aj hadičky? Hadičky, kotouče, destičky, bubny všechno úplně nové.
něco podobného mi dělala špatně seřízená vůle ložisek...
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 24.1.08, 23:30 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co házivost těch kotoučů po montáži když namontuješ držáky třmenů tak je pěkně vidět jestli kotouč hází nebo ne, a nebo bude lepší vzít dvě stovky zajet na STK zkusit to na válcích na těch ručičkách to musí být vidět, třeba nedávno jsem měl vůli v předním levém kole na feldě nepřišli na to ani na STK, ta vůle byla doleva doprava a nahoru dolu ne, ložisko šlo lehce dotáhnout tak jsem to dorval a po vůli, ale brzdy OK, vzadu mívám kolikrát vůle a na brzdách STK OK, vesměs drobné rozdíly dělá bordýlek v bubnech u jedné koktávky tam byla pěkná hromádka a dělalo to 50% rozdíl miloš
|
| 25.1.08, 09:27 |
|
 |
|
barton
|
Mě po výměně bubnů začlo pravý zadní kolo úplně skákat při ostřejším brždění,tak to šlo na soustruh a házel jako prase a to byl nový buben,muselo dolu několik desetin,jenom doufám,že mi to neudělá velký rozdíl na STK,i když by to měl vyrovnat samostav
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
| 2.3.08, 12:52 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
barton píše: Mě po výměně bubnů začlo pravý zadní kolo úplně skákat při ostřejším brždění,tak to šlo na soustruh a házel jako prase a to byl nový buben,muselo dolu několik desetin,jenom doufám,že mi to neudělá velký rozdíl na STK,i když by to měl vyrovnat samostav
ak by hádzal nový bubon, tak by som hodil do obchodu nazad cez výklad...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 2.3.08, 13:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|