ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Fabia Combi
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Fabia Combi

RE: FABIE
Datum: 11.01.2011, 3:37
Od: Martin Kovár

Fabia Combi je skvělé, poctivě udělané auto. Před pěti lety jsem prošel spoustu recenzí i v reálu si prohlédl spoustu vozů téže kategorie (malý rodinný vůz) a nakonec jsem si vybral právě tohle auto, s dieselovým TDI motorem, v maximální výbavě - kromě autorádia (originální se mi nelíbilo, bylo drahé a umělo toho dost málo). Nikdy jsem ani vteřinu nelitoval. Pokud jde o design - mně se hlavně líbí Fabia Combi po faceliftu, dokonce víc než hranatá nová verze Fabia II nebo krátká - hatchback. Naopak rozšklebené a zamračené výrazy některých zahraničních aut mi sympatické nejsou a nekoupil bych si je. Zakulacená Fabia má skvělý aerodynamický odpor, což je znát na dálnici a na spotřebě. Na rovné dálnici můžete jet 140-150 za 5-6 l, překonat udávanou maximálku 170 není taky žádný problém, s TDI to jde snadno a jela by určitě i o dost víc. Má skvělý "odpich" při rozjezdu na křižovatce, je to znát hlavně do kopce, kdy na chvíli ujedete většině benzínových aut, než vás doženou (protože jako "slušnák" nejezdíte po městě víc než 50). Jako ve většině škodovek tradičně odvezete vše co se do ní vejde - a zavazadlový prostor je na tak malé auto prostě skvělý. V zimě můžete jezdit klidně jen v košili, klimatizace s topením se postará o tepelné pohodlí za malou chvilku (2-3 minuty) i v promrzlém autě. Naopak v parném létě je tohle auto často jediné místo, kde se díky klimatizaci dá vydržet. Litá kola mám taky - na léto, na zimu ocelová. Výhradu mám ke Škodou dodaným pneumatikám Matador, těch jsem se co nejdřív zbavil. Osvědčili se mi pmeumatiky z koncernu Michelin, např. Kleber. Kritikové Fabie buď ve slušně vybavené Fabii nikdy neseděli, nebo tradičně ohrnují nos nad vším, co je české a domácí. V zahraničí je to často jinak - Fabia je spolu s ostatními škodovkami velmi oblíbená například v Anglii, kde má pověst velmi kvalitního a spolehlivého malého vozu. Je ale pravda, že na výbavě hodně záleží, před koupí svého auta jsem seděl i v "ošizené" Fabii SDI bez nastavitelného volantu a výšky sedadel - zážitek se velmi podobal jízdě na traktoru, včetně línějšího atmosferického dieselu. Podobně, když někdo šetří na naftě a jezdí div ne na přepálený fritovací olej, snad pod vlivem názoru, že do Fabie je to i tak dost dobré, neměl by se divit, když mu auto málo jede. Moje Fabia splnila přesně to, co jsem od ní očekával a za žádné jiné auto bych ji už nevyměnil. Pokud někdo uvažujete o koupi auta, na pomlouvačné kecy nedejte. Je prostě skvělá.


RE: RE: FABIE
Datum: 29.10.2000, 20:50
Od: Bohuslav Šolc
WWW: http://www.sendme.cz/bonanza

to je pravda Fabie kombi je sprostá zprzněnina snad všeho co jde...


RE: RE: FABIE
Datum: 29.10.2000, 20:50
Od: Bohuslav Šolc
WWW: http://www.sendme.cz/bonanza

to je pravda Fabie kompbi je sprostá zprzněnina snad všeho co jde...


RE: FABIE
Datum: 28.10.2000, 10:37
Od: Petr

Jestli si ji koupíte, tak Vám nepomůže ani výměna kol!! Z hnusného auta pěkné kola neudělají.


FABIE
Datum: 26.10.2000, 23:35
Od: Viktor

Jestli si nekdo koupite Fabii tak si hlavne nezapomente vymenit kola a pneumatiky!!! Neverili by jste co s tim dokazou udelat jakykoliv elektrony nez ty hnusny skodovacky a 185-195kama gumama!!! NADHERA



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů