ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Octavia 2
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Octavia 2

--- P O Z O R ---
Datum: 19.04.2004, 17:53
Od: tonna

zdravim panove, nemel by nekdo zajem o opto zapalovani (popis wo co go je v sekci motor-optozapalovani pro s742)?Mam ted asi 4kusy kompletne precizne hotove,tzn.jednotka,palec s clonou,drzak se snimacem a propojovaci kabely.Staci namontovat a nastavit predstih,popripade roztahnout svicky na 0,7mm.Pokud bude mit nekdo z vas zajem,muzu zaslat i foto.Suma sumarum 1000kc za kus.Autor Tonna


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 13.03.2004, 7:02
Od: Jiří Čech

Teď jsem si uvědomil - kdo máte v adresáři adresy jicech@quick.cz a jiri.cech@kemifloc.cz, tak jste mi poslal vira - zkuste to zkontrolovat. Dík.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 12.03.2004, 17:35
Od: Zdenda

Pokud mate problemy se spamem, pouzivejte Operu (prohlizec i mailovaci program v jednom - zdarma), dokaze bez vaseho detailniho nastavovani rozeznat spam a zaradit ho do prislusne slozky prijate posty. Na surfovani je navic vyrazne bezpecnejsi nez MSIE, jediny problem je, ze nektere detaily nezvlada (napr. otevirani oken typu "komentare" na Neviditelnem psovi, nicmene nic vam nebrani v takovem pripade pouzit explorer...) AVG vrele doporucuji - denne aktualizovany antivirus povazuji za nutnost. Mnoho zdaru!


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 10.03.2004, 15:41
Od: Jiří Čech

Dnes jsem si dokonce poslal vir sám sobě z Quicka na firemní schránku...


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 10.03.2004, 9:35
Od: godz

Já myslel, že je to diskuze o Oktávce a ne o virech. Pana Čecha bych rád uklidnil. Mě chodí desítky mailů, které obsahují vir. Pokud si nejsem jistý adresou, tak je hned mažu. Nevim, co tu řešíte. A ten antivir má v téhle době snad každý...


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 10.03.2004, 8:32
Od: Rs.

moc tomu nerozumím: kup si knizku/manual. jinak jenom na zakladnim naradi to mas 5-6 tisic(moment+nejaka ta frezka), takze dobre zvaz, jestli se tomu budes venovat nebo ne. Samotne zabrouseni ventilu je jednoduche, frezovani sedel si nech udelat. Ventily se daji sundat truhlarskou svorkou, ja na ni mam navareny kus topenarske trubky s "okynkem" na vsazeni zamecku. Kazdopadne musis sundat hlavu a ja nikdy neprisel na to, jak jednoduse vycistit dosedaci plochu - je to drbacka, kdyz nechces mit vsechno uvnitr motoru.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 9.03.2004, 22:47
Od: Milan

Omlouvám se ale nevím kam psát tak píšu sem, chtěl bych se zeptat na postup zabrušování ventilů u Škody 135, jak vyndat ventily atd, jak se používají brusky na ventily jak se upravují sedla, jaké pasty atd.. děkuji za smysluplnou a detailnější odpověď moc tomu nerozumím


RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 9.03.2004, 20:07
Od: Jiří Čech

Ovšem ti neznámí lidé jsou v adresáři někoho, s kým jsi si někdy aspooň jednou vyměnil poštu, proto Tě v tom adresáři má. Viry (ne SPAMy) mi chodí s různých adres .com, .cz, .sk., .ru, .pl a tak bych mohl pokračovat (to .ru a .pl mne celkem dojímá). No je to problém, prostě Gates je silně neoblíbený, jeho okna také stojí za starou belu a tak se do nich kdekdo naváží, odnáší to potom i ti, kteří s ním nemají nic společného. Bohužel drtivá většina programů je postavena na oknech a tak se Linux použít vždy nedá. No už toho necháme, článek je o nové Octavii.


RE: RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 9.03.2004, 9:24
Od: Rs.

No, domena kgb.cz byla prvni v .cz ktera nabizela pop3, zapamatovatelne jmeno mailu, php3 a mySQL, s mymi politickymi preferencemi to nema mnoho spolecneho, vyjma toho, ze rusky pasivne jeste umim. Jinak ja obvykle neresim smysluplnost pozadavku, ale jejich proveditelnost ...


RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 9.03.2004, 8:45
Od: Clouseau

U AVG je to stejne, taky musis zadat kod (ne tak dlouhy jako u Windows XP) abys ho aktivoval. Ale nic ti nebrani ten kod pouzit nekolikrat a zvesela si aktivovat vsechny instalace. Abychom si rozumeli - je to vyzkouseno, ale ja mam AVG 6.0 legalni... OEM za tri stovky, no nekupte to. Navic existuje i verze zadarmo, pravda, anglicka. Nicmene spamu nezabrani zadna z nich a myslet si, ze kdyz si vsichni znami nainstaluji antivir, ustane zaplava zavirovanych mailu, je trochu naivni. Jak uz tu zaznelo, vetsina viru mi prichazi od lidi, o kterych jsem v zivote neslysel...


RE: spam
Datum: 8.03.2004, 20:48
Od: Petr

Nekdo tu zminil Firewall. Muzu vrele doporucit, pouzivam firewal, ktery je pro home pouziti zdarma. Vyhodou je mnohem vyssi bezpecnost (do systemu se mi snazi pravidelne nekdo nabourat) a taky nejake to zrychleni (nenacitaji se mi nektere reklamy a mnoha horsi svinstva). A posledni velkou vyhodou je prehled co se v pocitaci "deje", zadny program (treba i vir) neprovede na siti nic bez meho vedomi (a svoleni).


RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 8.03.2004, 19:47
Od: Jiří Čech

to sice přesně nevím, ale pokud jsem chtěl XP provozovat, tak jsem musel zadat na Microsoft ten dlouhatánský kód a potom se to se mnou teprve začalo bavit. Tak nějak to bylo i s AVG, už si to přesně nepamatuji. Možná to někdo umí udělat tak, že se dá provozovat jedna licence na několika PC, ale já to nejsem a tak je pro mne nejschůdnější řešení mít software legální, navíc když mi vše firma zaplatí (PC je firemní).


RE: RE: spam
Datum: 8.03.2004, 18:04
Od: Pavel

Nojo filtry na .com me pekne s...o, z urcitych duvodu nemam firemni mail .cz ale .com, uz se mi stalo, ze jsem komunikoval se zakaznikem ale vratilo se mi neco jako "Spam is blocked..." apod.... A samozrejme na firemni adrese nemohu mit takovyto filtr nastaven, proto tuto adresu uvadim jen velmi uvazlive. Dokonalym zdrojem spamu je uvest svoji adresu v nejake konferenci typicky na hw.cz.


RE: RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 8.03.2004, 15:47
Od: Pavel K.

Ja to s temi cracknutymi antiviry myslel jako recnickou otazku coby reakce na vyzvu ke koupi ofiko antiviru :) Ale i tak diky za prednasku. A kdyz se tak koukam na tvoji domenu, nevite nekdo nejakou peknou stranku, kde by byly ke stazeni plakaty a vubec nejake propagacni materialy vztahujici se k dobe 1948-89, cim vic propagandy, tim lip? :) Mame totiz u nas v baraku novou velkou nastenku a pripada mi takova prazdna :)


RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 8.03.2004, 13:44
Od: Rs

Prijde na to jak je crack udelany a jestli databaze dodavatele sleduje ID klienta, v techto pripadech byva vyhodnejsi se povesit na platne ID. Jinak pro home sektor jsou antiviry+personal firewally zdarma, pohledat. Jinak pro modem-are bez vlastniho serveru: pomerne podstatne je, na ktere strane ten filtr/antivir je, u vas v Outlooku je filtr na houbec, rezidentni antivir muze trochu pomoct, dat si pozor na poradi stahovani - nejprve aktualizace antiviru, potom posta, naopak to jaksi nema smysl, zrusit auto-vytoceni spojeni do site a podobne pytloviny. Nejlepe jeste firewall a zatrhnout vsechny porty a nechat si odsouhlasovat pozadavky.


RE: RE: RE: RE: spam
Datum: 8.03.2004, 11:19
Od: Ludo

Asi pred mesiacom vyliezol worm, ktory mailovu adresu odosielatela generoval (ci uz zo zozbieranych inboxov, alebo nahodne), takze odosielatel wormu v posldnej dobe nehovori o odosielatelovi nic. Jedina zachrana je mat antivir, ktory zachyti. Keby ho tak mali vsetci.... V kazdom pripade ak si niesom isty obsahom a odosielatela nepoznam aj ked antivir nezachyti zahadzujem.


RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 8.03.2004, 10:50
Od: Pavel K.

2 JC: Ciste teoreticky: jakej je rozdil mezi oficialnim antivirem a cracknutym z hlediska moznosti aktualizace? :) Aneb, kdo je bez viny......:)


RE: RE: RE: spam
Datum: 8.03.2004, 9:12
Od: emc

No vidite. A asi pred mesicem jsem z adresy jicech@quick.cz dostal pěknýho Worma. Naštěstí to znám a vím že jsou to masky a ve skutečnosti to chodí úplně odjinud. Takových jsem jen za poslední víkend dostal 28. Bohužel občas přijde i zpráva o nepodařeném doručení z mojí adresy. Jde z toho vyčíst tu cestu, takže se neobracejte na odesílatele, většinou o tom ani neví. A za náš firemní antivir ručím, prostě se jedná o zneužití kdesi zveřejněné adresy.


RE: RE: spam
Datum: 8.03.2004, 5:53
Od: Jiří Čech

Jo, to je také dobrý nápad, SPAMy chodí většinou z ciziny. Dík.


RE: spam
Datum: 7.03.2004, 19:03
Od: Petr

Pokud jde o spam, jsem na tom stejne. Vetsina spamu mi chodi ze zahranicnich adres, takze jsem to vyresil jednoduse - nastavenim filtru, ktery na takovy mail (ktery neni z xxx.cz) velmi sproste odpovi a vyhodi jej. Posleze jsem musel povolit jeste maily ze slovenska, protoze jeden clovek (taky zde obcas psal komentare) byl nemile prekvapen mou "odpovedi" na jeho email. Nic extra, ale mozna to trochu pomuze?


spam
Datum: 7.03.2004, 18:09
Od: zapa

Pane Čechu, to platíte daň za popularitu. S tím nic nenaděláte. Ani změna poskytovatele připojení nepomůže.


RE: RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 7.03.2004, 16:26
Od: Jiří Čech

Jak je to s viry vím, svoji adresu uvádím správně kvůli tomu, aby mne mohl každý, kdo potřebuje radu, kontaktovat. Bohužel Quick je nejhorší server, který je asi dostupný, na adresu manželky na Seznam.cz prakticky virus nepřijde, nebo jen "vyčištěné" upozornění. Zatím se mi dovnitř dostal vir jen dvakrát, protože vše ostatní zatím AVG zachytilo, ale i tak mne to štve.


Vyser se do bezu!!!
Datum: 7.03.2004, 16:21
Od: cx

cdcdcd


RE: RE: Uz jich jezdi...
Datum: 7.03.2004, 12:11
Od: Root

Jiri Cech: S temi viry je problem. Casto je neodesila ten, kdo je uveden ve "From:" a odesilaji se vsude mozne na vsechny adresy, ktere se v tom danem pocitaci najdou. Reseni - uvadet na webu svoji e-mailovou adresu v nejakem alternativnim tvaru - a la jicech(zavinas)quick(tecka)cz, pripadne pouzivat nejaky antivirovy software primo na postovnim serveru. Je to s temi viry, spamem a dalsimi utoky rok od roku stale horsi, producenti software tvori porad derave programy a uzivatele spousteji vsechno, co jim prijde, jako kdyby byli rok od roku blbejsi...


RE: Uz jich jezdi...
Datum: 6.03.2004, 19:36
Od: Jiří Čech

Trochu mimo mísu - chlapi, kdo máte nelegální software, tak si legálně za pár stovek kupte nějaké AVG, které si zdarma můžete potom aktualizovat, protože mne už to nebaví každý den mazat přes 40 virů (rekord byl 114 kusů). Můj mail je dost populární a tak několik málo počítačů bez antiviru mi dokáže neustále dokola posílat zbytečné zprávy. Sice mi to AVG zachytí, ale kdo se s tím má pořád otravovat, zdržuje to při příjmu zpráv. Dík.


Uz jich jezdi...
Datum: 5.03.2004, 9:04
Od: Clouseau

Kdo jste novou Oktavku jeste nevidel, zajedte si do Boleslavi a dozajista ji uvidite. Jen dneska cestou do prace jsem potkal tri... holt uz je odhalena, tak uz se prestali bat ze by konkurence obslehla genialni skodovacke designerske napady. ;-) Ale rict bych si nechal, to zase jo - ziva je hezci nez na obrazku.


porovnavanie
Datum: 4.03.2004, 9:10
Od: Ludo

Kto chcee porovnavat skuste http://automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=4854



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů