Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
kwiko píše: Nikdy som s tym nemal vacsie problemy...
já jen jednou....80 tis a všechno originál...taky originál zarezlý, jinak vždycky pohoda
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.6.09, 11:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak jsem zdělal jedno a pak druhý kolo a hledal vůle .....
na pravé straně to bylo OK ložisko nehrkalo, čep se zdál byt OK prostě jsem s tím třásl a nic ...
ale na levé straně tam ten čep vypadal taky OK jen co mě zarazilo tak byla vule u náboje - to tam doslova hrkalo
tak pokud bych ho chtěl zkontrolovat jak vypadá tak musím shodit třmen i kotouč ??
popřípadě vyměnit i ložisko na druhé straně ??
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
28.6.09, 12:25 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
hardb píše: tak jsem zdělal jedno a pak druhý kolo a hledal vůle ..... na pravé straně to bylo OK ložisko nehrkalo, čep se zdál byt OK prostě jsem s tím třásl a nic ... ale na levé straně tam ten čep vypadal taky OK jen co mě zarazilo tak byla vule u náboje - to tam doslova hrkalo tak pokud bych ho chtěl zkontrolovat jak vypadá tak musím shodit třmen i kotouč ?? popřípadě vyměnit i ložisko na druhé straně ??
ale celkem se divím že to při brzdění "nekopalo"
|
28.6.09, 12:32 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tak to ložisko bez lisu nevyměníš a když už je tam vůle tak bude nejspíš v řiti i náboj
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.6.09, 12:33 |
|
|
michalkatka
|
hardb píše: tak jsem zdělal jedno a pak druhý kolo a hledal vůle ..... na pravé straně to bylo OK ložisko nehrkalo, čep se zdál byt OK prostě jsem s tím třásl a nic ... ale na levé straně tam ten čep vypadal taky OK jen co mě zarazilo tak byla vule u náboje - to tam doslova hrkalo tak pokud bych ho chtěl zkontrolovat jak vypadá tak musím shodit třmen i kotouč ?? popřípadě vyměnit i ložisko na druhé straně ??
daj dole strmeň, kotúč tam nechaj, namontuj koleso a skúšaj vôľu vtedy, niekedy sa kýve kotúč na náboji, keď je kolo dole drží to iba ten zaisťovací šroubik. kolo ani nahadzovať nemusíš, aspoň zašroubuj do náboja 2 šrouby aby si kotúč uchytil k náboju...
ak má vôľu náboj v tehlici je to ložisko... ideálne meniť do páru obe...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.6.09, 12:36 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
michalkatka píše: daj dole strmeň, kotúč tam nechaj, namontuj koleso a skúšaj vôľu vtedy, niekedy sa kýve kotúč na náboji, keď je kolo dole drží to iba ten zaisťovací šroubik. kolo ani nahadzovať nemusíš, aspoň zašroubuj do náboja 2 šrouby aby si kotúč uchytil k náboju...
ak má vôľu náboj v tehlici je to ložisko... ideálne meniť do páru obe
takže pokud to dobře chápu tak má vydělat akorát ten třmen, pak na náboj mám dát to kolo a pokud to bude házet tak je to ložisko ??
|
28.6.09, 12:51 |
|
|
michalkatka
|
hardb píše: takže pokud to dobře chápu tak má vydělat akorát ten třmen, pak na náboj mám dát to kolo a pokud to bude házet tak je to ložisko ??
pokiaľ nemáš vybitý ten spodný čap, pre istotu daj dole stmeň (ideálne pevnú časť, čo je uchytná do tehlice) prichytiť kotúč k náboju napr aj s kolesom a keď bude mať kolo vôľu tak je to najskôr to ložisko, keby si skúšal samotný náboj v tehlici vôľu nemusíš zizstiť nakoľko nemáš to o čo poriadne chytiť, takže kolo ti vlastne urobí páku...
|
28.6.09, 12:56 |
|
|
Ondras83
|
Sadra17 píše: tak to ložisko bez lisu nevyměníš a když už je tam vůle tak bude nejspíš v řiti i náboj
ložisko vyměníš ve svěráku
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.6.09, 13:16 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
michalkatka píše: pokiaľ nemáš vybitý ten spodný čap, pre istotu daj dole stmeň (ideálne pevnú časť, čo je uchytná do tehlice) prichytiť kotúč k náboju napr aj s kolesom a keď bude mať kolo vôľu tak je to najskôr to ložisko, keby si skúšal samotný náboj v tehlici vôľu nemusíš zizstiť nakoľko nemáš to o čo poriadne chytiť, takže kolo ti vlastne urobí páku...
tak já to teda zkusím
|
28.6.09, 13:24 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: ložisko vyměníš ve svěráku
hmmm... možno sa to občas podarí, ale nespoliehal by som sa na to...
|
28.6.09, 13:26 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
je to vůle mezi kotoučem a nábojem ....
sice se mi nepodařilo vydělat ten třmen ale ten pohyb byl viditelný
|
28.6.09, 14:06 |
|
|
michalkatka
|
hardb píše: je to vůle mezi kotoučem a nábojem .... sice se mi nepodařilo vydělat ten třmen ale ten pohyb byl viditelný
kotúčom a nábojom kotúč je k náboju na pevno uchytený až s kolom, šroubami kola, ktoré sa šroubujú do náboja a vlastne medzi kolom a nábojom je kotúč
|
28.6.09, 14:08 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
michalkatka píše: hardb píše: je to vůle mezi kotoučem a nábojem .... sice se mi nepodařilo vydělat ten třmen ale ten pohyb byl viditelný kotúčom a nábojom kotúč je k náboju na pevno uchytený až s kolom, šroubami kola, ktoré sa šroubujú do náboja a vlastne medzi kolom a nábojom je kotúč
to kolo sem tam dany neměl ...
|
28.6.09, 14:10 |
|
|
michalkatka
|
hardb píše: to kolo sem tam dany neměl ...
tak do náboja našroubuj a zatiahni 2 šrouby proti sebe, tým kotúč na náboji zafixuješ...
|
28.6.09, 14:11 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
michalkatka píše: tak do náboja našroubuj a zatiahni 2 šrouby proti sebe, tým kotúč na náboji zafixuješ...
dobře
|
28.6.09, 14:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|