Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 00:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Přítlačák+lamela+ložisko 
Autor Zpráva

Příspěvek Přítlačák+lamela+ložisko
Modelova situacia: idem rychlostou 90 km/h, 2500 ot/min, so zaradenou 5. Chcem zrychlit, pridam plyn, otacky poslusne zacnu stupat ( idu za zoslapnutym plynom ) ale auto NEZRYCHLUJE !!! Mam podozrenie ze problem bude v spojke. Mam pravdu ? Bude stacit vymenit přítlačák,lamelu a ložisko ? Ja to auto pouzivam stvrty rok a najazdil som na nom 50 000 km , teraz ma najazdenych cca 182 000 km a este som s tou spojkou nikdy nic nerobil.
P.S. Pedal spojky je dost tvrdy, stlacam ho pomerne velkou silou, ale prisiel som na to az potom, ked som si sadol do kamosovej fabie , stlacil spojku tak ako som zvyknuty u mna a noha mi presla skoro az do motoroveho priestoru. :lol:

10.4.06, 15:54
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak to máme stejnej problém (spojka v chuji) http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=338
Dej pak vědět kolik tě to stálo...

10.4.06, 17:06
Profil ICQ

Příspěvek Re: Přítlačák+lamela+ložisko
180tkm je na jednu spojku dost, ta už někdy určitě delaná byla, i když vyjímka potvrzuje pravidlo :-) mě se to stávalo taky, ale na 3ku šel motor vytočit ale rychlost se nezvyšovala, ale pomohlo ubrání a přidání plynu aby se chytla :-) taky mě delalo problem nalizt ze škodovky do wartase :-) taky sem malem produpnul podlahu :-)

12.4.06, 05:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
me vydrzela spojka 180 tisic, ale z pritlacaku se uz ulomily 2 packy a byl i znicenej setrvak - jinak ano - bude stacit vymenit lozisko, lamelu + pritlacak - pokud teda neni spalenej setrvak

12.4.06, 10:45
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Roman píše:
me vydrzela spojka 180 tisic, ale z pritlacaku se uz ulomily 2 packy a byl i znicenej setrvak - jinak ano - bude stacit vymenit lozisko, lamelu + pritlacak - pokud teda neni spalenej setrvak

a lamela byla na nitky :?

16.8.06, 19:09
Profil ICQ

krf píše:
180tkm je na jednu spojku dost, ta už někdy určitě delaná byla, i když vyjímka potvrzuje pravidlo :-) mě se to stávalo taky, ale na 3ku šel motor vytočit ale rychlost se nezvyšovala, ale pomohlo ubrání a přidání plynu aby se chytla :-) taky mě delalo problem nalizt ze škodovky do wartase :-) taky sem malem produpnul podlahu :-)

Ale dlho by som takto nejazdil, vyhreje sa a popraská zotrvačník...pri väčšom opotrebení spojky (hl. prítlačáku) spojka ide práveže ľahšie...
na 99% máš spojku v kýbli...vymeň to, nejazdi tak!

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

16.8.06, 20:31

Příspěvek 
Taky mám nedávno měněnou spojku. Vyšlo mě to cca na 1800,- i s prací (ložisko, přítlačák, lamela a olej).

17.8.06, 14:13

Příspěvek 
Kikan píše:
Taky mám nedávno měněnou spojku. Vyšlo mě to cca na 1800,- i s prací (ložisko, přítlačák, lamela a olej).

Mna to vyslo na 1100, menil som si to sam :)

18.8.06, 08:23

Příspěvek 
Hoj, nevite, kde si to nechat v okoli Prahy nechat levne vymenit ?
Spojka mi nak klouze, sice asi este nakou dobu vydrzi, ale nevim jak dlouho
Kdyz uz jedu, tak neklouze, ale kdyz se rozjizdim a vic pridam, tak ji docela dlouho trva nez se chytne, ale tahne to slusne zatim
Najeto mam skoro 140k

25.3.07, 22:13
Profil ICQ

Mirec píše:
Modelova situacia: idem rychlostou 90 km/h, 2500 ot/min, so zaradenou 5. Chcem zrychlit, pridam plyn, otacky poslusne zacnu stupat ( idu za zoslapnutym plynom ) ale auto NEZRYCHLUJE !!! Mam podozrenie ze problem bude v spojke. Mam pravdu ? Bude stacit vymenit přítlačák,lamelu a ložisko ? Ja to auto pouzivam stvrty rok a najazdil som na nom 50 000 km , teraz ma najazdenych cca 182 000 km a este som s tou spojkou nikdy nic nerobil.
P.S. Pedal spojky je dost tvrdy, stlacam ho pomerne velkou silou, ale prisiel som na to az potom, ked som si sadol do kamosovej fabie , stlacil spojku tak ako som zvyknuty u mna a noha mi presla skoro az do motoroveho priestoru. :lol:

No pokud si to budeš dělat sám tak lamela 600,- přítlačák 700,- a ložisko 220,- A když už to bude dole tak koukni jestli to nemáš od oleje (případně vyměň gufera) a jestli nemáš v háji věnec, fávo bylo expert na to že na dvou proti sobě ležících místech byl věnec omletej a jinak jinde byl jak novej.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.3.07, 22:51

Příspěvek 
no sam to asi delat nebudu, protoze na to nemam misto, takze by to chtelo nakej levnej servis

25.3.07, 22:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak servis by se měl vejít do 2220,- pokud vše pujde tak jak má a kdyby ti měnili olej tak navíc asi 270,- no a klidně by tě mohli informovat o stavu kulovejch čepů, manžet, destiček, kotoučů a semtam nějakej drobností na který narazej při práci případně i jen zahlídnou. A i kdyby se šly přímo po něčem juknout co by stálo za víměnu tak jen to podívání řekne kolikrát hodně o stavu a zabere to 10 minut.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.3.07, 23:06

Příspěvek 
nemáte někdo návod jak si vyměnit spojku? myslím jestli je potřeba nějaký speciální nářadí nebo přípravek a čím začít a na co si dát pozor.

26.3.07, 05:38

Kristensen píše:
fávo bylo expert na to že na dvou proti sobě ležících místech byl věnec omletej a jinak jinde byl jak novej.

Nejenom favo, každej motor se zastaví při normálním zdechnutí ve stejným místě, nevysvětlitelný, ale je to tak.

26.3.07, 05:42
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
Tak servis by se měl vejít do 2220,- pokud vše pujde tak jak má a kdyby ti měnili olej tak navíc asi 270,- no a klidně by tě mohli informovat o stavu kulovejch čepů, manžet, destiček, kotoučů a semtam nějakej drobností na který narazej při práci případně i jen zahlídnou. A i kdyby se šly přímo po něčem juknout co by stálo za víměnu tak jen to podívání řekne kolikrát hodně o stavu a zabere to 10 minut.

a kolik stojí materiál ložisko, přítlačák, lamela, se mrkni na auto kelly, za 2200 s prací bys musel ještě doplatit miloš

26.3.07, 08:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další