|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
dodatečná montáž zadních pásů a výměna předních za navíjecí
Autor |
Zpráva |
euromen
|
dodatečná montáž zadních pásů a výměna předních za navíjecí
dá se vůbec něco takovýho udělat?? vzadu žádný nemám a nějak mi tam chybí...nevim zda se to dá domontovat.. tapec vzádu má nějakej kroužek ale nevim zda pod nim je možnost ho uchytit
ve předu mám nenavíjecí co se musí zacvaknout do držáku na B sloupku.. štve mě to často.. hlavně hodně spolujezdců to neumí dát nazpět a pak nejdou zavřít dveře
BTW zadní samo že navíjecí
_________________ život je boj, bohudík
|
9.1.07, 21:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
vopaje
|
Euromene,přední na betón určitě jdou.Na 120cku to táta měnil,/mám za to,že se prodávalo pod názvem ,,moravan super,,-ale nejsem si jist/.Montáž jen demontáž starých a montáž nových.Jenom mechani.přidělaný na prahu trčí do prostoru a při nastupování na zadní sedačky každý druhý zavadil o plastový kryt na těchto pásech a po čase se stratil úplně.Možná už jsou nové jinak řešené a tato krytka už drží.
O zadních navíjecích ti bohužel neřeknu nic,jelikož za totáče byla dost velká pálka pořídit ty přední.Ale myslím,že ve sloupku na ně bude málo místa,jedině je dát ven /na sloupek,že budou vidět-víš jak to myslím/. čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
9.1.07, 21:41 |
|
|
euromen
|
vopaje píše: Euromene,přední na betón určitě jdou.Na 120cku to táta měnil,/mám za to,že se prodávalo pod názvem ,,moravan super,,-ale nejsem si jist/.Montáž jen demontáž starých a montáž nových.Jenom mechani.přidělaný na prahu trčí do prostoru a při nastupování na zadní sedačky každý druhý zavadil o plastový kryt na těchto pásech a po čase se stratil úplně.Možná už jsou nové jinak řešené a tato krytka už drží. O zadních navíjecích ti bohužel neřeknu nic,jelikož za totáče byla dost velká pálka pořídit ty přední.Ale myslím,že ve sloupku na ně bude málo místa,jedině je dát ven /na sloupek,že budou vidět-víš jak to myslím/. čus
i tech předních vim.. měli sme je na druhý šádině.. a zadní taky..ale to byl o hooodně novější model (87) a na ty přední byly na nějakym nosníku kterej mám pocit že tam neni.. už si to moc nepamatuju.. a v zádu už to tuplem nevim..ale byly navíjecí mám pociti že to otec zabudoval nějak pod plato nebo na.. už nevim.. vyslechnu ho až se vrátí ze služební cesty
_________________ život je boj, bohudík
|
9.1.07, 22:29 |
|
|
MAJO
|
Tu sú detaily uchytenia pásov:
Na predné samonavíjacie treba ten medzikus, tú pásovinu, čo je na obrázku, inak je to v pohode. Príprava na zadné pásy bola vo všetkých modeloch, ale samonavíjacie sa dali dať iba do novších ročníkov. Musíš pozreť či máš závity na uchytenie navijakov pod zadnou policou.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
9.1.07, 22:45 |
|
|
elegant
|
Na tie zadné pozri najprv, či máš kotevné miesta. Ak ich tam nemáš, dorobiť sa nedajú.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
10.1.07, 07:57 |
|
|
MAJO
|
Kotevné miesta sú vo všetkých typoch Š105-130, boli dokonca aj v Š100. Stačí sa pozreť pod tapec na zadných stľpikoch.Len v starších ročníkoch (myslím, že do r.86) boli vzadu kotevné miesta iba na obyčajné pásy (chýbal závit pod policou na uchytenie navijakov).
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
10.1.07, 09:09 |
|
|
Bukaj
|
Re: dodatečná montáž zadních pásů a výměna předních za navíj
euromen píše: dá se vůbec něco takovýho udělat?? vzadu žádný nemám a nějak mi tam chybí...nevim zda se to dá domontovat.. tapec vzádu má nějakej kroužek ale nevim zda pod nim je možnost ho uchytit
ve předu mám nenavíjecí co se musí zacvaknout do držáku na B sloupku.. štve mě to často.. hlavně hodně spolujezdců to neumí dát nazpět a pak nejdou zavřít dveře
BTW zadní samo že navíjecí
Jdou na 100% na všechny š 105 - 136
Někde jsem to tu popisoval aj i s fotkama...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
10.1.07, 09:23 |
|
|
elegant
|
MAJO píše: Kotevné miesta sú vo všetkých typoch Š105-130, boli dokonca aj v Š100. Stačí sa pozreť pod tapec na zadných stľpikoch.Len v starších ročníkoch (myslím, že do r.86) boli vzadu kotevné miesta iba na obyčajné pásy (chýbal závit pod policou na uchytenie navijakov).
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=179
Toto je z toho článku:
Teoreticky byly všechny vozy již od počátku výroby (76) vybaveny v karoserii úchyty pro dodatečnou montáž zadních bezpečnostních pásů. Bezpečnostní pásy vzadu byly povinně montovány od roku 86, v předchozích letech byly pouze doplněk za příplatek. Prvním krokem před zakoupením pásů je tedy kontrola přítomnosti kotevních bodů v karoserii, přestože by měly být ve všech karoseriích již jsem našel několik karosérií bez těchto úchytů. Rozložení těchto kotevních bodů je patrné z provázejících obrázků, je jiné pro samonavíjecí a pevné pásy (na obrázcích je znázorněn sedan, u kupé není prostřední pás). Jeden bod je pod krytem C sloupku, další dva jsou přístupné po odklopení sedačky, v rohu u dveří a v dutině pod opěradlem. Pokud vozidlo není vybaveno těmito kotevními místy nelze bezpečnostní pásy montovat. V tomto případě nelze nijak karoserii provrtávat a dodělávat chybějící kotevní místa.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
10.1.07, 13:19 |
|
|
MAJO
|
Ja osobne som sa ešte s karosériou bez kotevných miest nestretol. Ja ich tam mám tiež a to je jedna z prvých stopätiek. Musí to byť skôr rarita.
|
10.1.07, 22:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|