Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 11:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 LPG x Benzin - jede nejede 
Autor Zpráva

Příspěvek LPG x Benzin - jede nejede
Zdravim místní osazenstvo,
zajímá mě, jestli němá někdo nějáký tip na řešení mé porouchané Felinky.

Je to 1,3 Mpi s LPG se směšovačem před škrtící klapkou.

POPÍŠU TEĎ PŘÍZNAKY, KTERÉ SE PROJEVOVALY DO DNEŠNÍHO DNE :

Na benzin někdy ani nejde nastartovat, jindy zase naskočí super a po cca půl minuitě volnoběhu se motor začne škubat a dusit až nakonec po několikavteřinové agonii stejně chcípne.
Když naskočí, tak chvíli jede, ale během chvilky se začně dusit a když už jede tak jen na minimum šimrání pedálu plynu. Tak se tak chvíli dusí a zpomaluje dokud nechcípne, nebo se zničeho nic zmátoží a zase se krásně vytočí do provozních otáček a chvíli zase jede. Samozřejmě jen do doby než se zase začne dusit a škubat. Na LPG jela bez problémů, když se nastartovala, takže jsem do dneška jezdil na plyn.

Je vadná lambda sonda, ale to by snad na benzin mělo fungovat v nějákým náhradním režimu. Každopádně byla vadná i před poruchou a jezdilo to jak vítr.

Jinak už jsem vyměnil palivové čerpadlo - po zapnutí klíčku do první polohy cca 4 sekundy krásně tlačí benzin až ke vstřikovací liště (měl jsem odpojenou přívodní hadičku k liště) a pak se vypne. Předpokládám, že je to něják nastavený v ŘJ aby se to samo vypínalo ne?
Proházel jsem funkční vstřikovače z jiné Felicie a beze změny.
Regulátor tlaku paliva na vstřik. liště nepropouští po natlakování systému palivo zpět do nádrže. Ale nevím jak za chodu motoru.
Jinak takový ty standardní věci, jako svíčky a litr je vyměněno.

A DNES DOŠLO K TOTÁLNÍMU OBRATU? KTERÝ SE PROJEVUJE TAKO:

Přijedu k LPG pumpě, natankuju plyn a po zaplacení už na plyn neodjedu. Situace se trochu otočila a auto jede jen na benzin (a stále poškubává a ztrácí výkon) a po přepnutí na LPG okamžitě chcípne. Tak jsem dojel aspoň na ten benzin domů protože to jelo na benzin o poznání líp než před tim.

Jsem kompleně zmaten :cry:

Díky za věcné návrhy, čím by to mohlo být.

16.12.12, 18:16
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: LPG x Benzin - jede nejede
podívej se na klapku jestli není zabordelená...

16.12.12, 23:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Mrknu až budu mít čas během týdne, ale čistil jsem jí před necelým rokem. Každopádně díky

17.12.12, 17:58

co sa benzinu tyka...relatko ktore odpaja vstrekovace - zoxidovane kontakty vnutri? a celkovo..nemas niekde pozalamovane kable? treba pomerat ci elektroventily otvaraju

17.12.12, 18:50
Profil Zobrazit autorovy stránky

shrekzv píše:
co sa benzinu tyka...relatko ktore odpaja vstrekovace - zoxidovane kontakty vnutri? a celkovo..nemas niekde pozalamovane kable? treba pomerat ci elektroventily otvaraju

Zdravim,
relatko,které odpojuje vstřikovače jsem včera přemostil prostým kabelem (jakoby tam tedy nebylo) a cuká a dusí se to na benzin stejně. Elektroventily asi otevírají, včera už LPG zase fungoval sám od sebe. :roll:

18.12.12, 03:21

lambdu určite vymeň, na samotný štart by vplyv mať nemala...

s toho čo popisuješ by to mohol byť hall snímač,, alebo zapaľovacia lišta....

18.12.12, 20:45

michalkatka píše:
lambdu určite vymeň, na samotný štart by vplyv mať nemala...

s toho čo popisuješ by to mohol byť hall snímač,, alebo zapaľovacia lišta....

Halův snímač i lišta jsou vyměněny za nové.

19.12.12, 05:26

Tak jsem dneska vyměnil palivovou hadici od čerpadla ke vstřikovací liště za průhlednou hadici a při jízdě je znatelně vidět jak v té hadici běží vzduchové bubliny od čerpadla ke vstřikovačům.
Ale nevim jestli je to vlastnost toho čerpadla, která se třeba vykompenzuje množstvím paliva v systému a nebo jestli je to něják rozbitý. Samotný motor čerpadla je ale vyměněný.

20.12.12, 11:42

v akom stadiu rozkladu mas palivovy filter?

20.12.12, 13:47

aj lambda vie pekne potrápiť...

20.12.12, 15:03

Tak palivový filtr je ještě původní 200 000 km. Ale žádný odpor vedení paliva neklade. Dneska jsem zkoušel ject s uplně jinou palivovou hadičkou bez filtru a cuká stejně jako s původním vedením.
Jiank jsem dneska taky koupil tlakoměr a měřil jsem tlak paliva nenastartovanýho motoru s otočeným klíčkem do první polohy a čerpadlo tu hadičku ke vstřikovací liště natlakovalo na 2,5 baru a hned u čerpadla to natlakovalo taky na 2,5 baru. A při nastartovaným motoru byl tlak těsně pod dva bary, tak předpokládám, že podle tohoto videa je to nedostatečné: https://www.youtube.com/watch?v=1yxzlm5m0LY
Akorát nevim proč je tak malej tlak, když jsem koupil nový motorek čerpadla hned na začátku zjišťování závady.

20.12.12, 16:52
Pan Kapitán

Ja mel na Fiatu vyviklany kabely od elektroventilu, chovalo se to podobne - cas od casu to odmitlo jet na LPG, stacilo zahejbat kabelem na ventilu u nadrze a zase to jelo.

Cvokárium: Youtube Instagram

20.12.12, 19:51
Profil ICQ YIM

palivovy filter sa ma menit tusim po 60 000km, takze ho vymen, tym by som zacal v prvom kole, bude na total, kedze viem ake su ceny cerpadiel...predpokladam ze si kupoval nejaku cinu, takze tlaku sa necuduj, mam vw T4 a je tam cerpadlo ako v bmm, akurat po zapnuti kluca nedotahuje benzin, padal mi benzin cez nove cina cerpadlo, ked som tam dal otiginal z feldy vybate starsie tak mam pokoj, inac musi to ist aj s nizsim tlakom, mpi motor ide aj s bmm cerpadlom a bmm ma pracovny tlak 1,2baru, ale vymen ten palivovy filter

21.12.12, 07:36

Tak díky všem za věcné názory. Vyměním ještě ten filtr (jestli se mi celý auto nerozpadne pod rukama, jak je to u filtru všechno prorezlý) a asi i jiný čerpadlo opět no.

22.12.12, 05:08

Viky píše:
Ja mel na Fiatu vyviklany kabely od elektroventilu, chovalo se to podobne - cas od casu to odmitlo jet na LPG, stacilo zahejbat kabelem na ventilu u nadrze a zase to jelo.

Hej bobe díky za nápad. U mě to byl taky špatný kontakt na elmag. ventilu u reduktoru. Už jede na plyn zase jak zamlada.

3.1.13, 19:48
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]