LPG x Benzin - jede nejede
Zdravim místní osazenstvo,
zajímá mě, jestli němá někdo nějáký tip na řešení mé porouchané Felinky.
Je to 1,3 Mpi s LPG se směšovačem před škrtící klapkou.
POPÍŠU TEĎ PŘÍZNAKY, KTERÉ SE PROJEVOVALY DO DNEŠNÍHO DNE :
Na benzin někdy ani nejde nastartovat, jindy zase naskočí super a po cca půl minuitě volnoběhu se motor začne škubat a dusit až nakonec po několikavteřinové agonii stejně chcípne.
Když naskočí, tak chvíli jede, ale během chvilky se začně dusit a když už jede tak jen na minimum šimrání pedálu plynu. Tak se tak chvíli dusí a zpomaluje dokud nechcípne, nebo se zničeho nic zmátoží a zase se krásně vytočí do provozních otáček a chvíli zase jede. Samozřejmě jen do doby než se zase začne dusit a škubat. Na LPG jela bez problémů, když se nastartovala, takže jsem do dneška jezdil na plyn.
Je vadná lambda sonda, ale to by snad na benzin mělo fungovat v nějákým náhradním režimu. Každopádně byla vadná i před poruchou a jezdilo to jak vítr.
Jinak už jsem vyměnil palivové čerpadlo - po zapnutí klíčku do první polohy cca 4 sekundy krásně tlačí benzin až ke vstřikovací liště (měl jsem odpojenou přívodní hadičku k liště) a pak se vypne. Předpokládám, že je to něják nastavený v ŘJ aby se to samo vypínalo ne?
Proházel jsem funkční vstřikovače z jiné Felicie a beze změny.
Regulátor tlaku paliva na vstřik. liště nepropouští po natlakování systému palivo zpět do nádrže. Ale nevím jak za chodu motoru.
Jinak takový ty standardní věci, jako svíčky a litr je vyměněno.
A DNES DOŠLO K TOTÁLNÍMU OBRATU? KTERÝ SE PROJEVUJE TAKO:
Přijedu k LPG pumpě, natankuju plyn a po zaplacení už na plyn neodjedu. Situace se trochu otočila a auto jede jen na benzin (a stále poškubává a ztrácí výkon) a po přepnutí na LPG okamžitě chcípne. Tak jsem dojel aspoň na ten benzin domů protože to jelo na benzin o poznání líp než před tim.
Jsem kompleně zmaten
Díky za věcné návrhy, čím by to mohlo být.