zdravim chcel by som sa opytat mam problem so startovanim na otavii 1.9tdi rv98. baterka cisto nova fiam rano som sadol do auta a ledva ledva mi to nakoplo prvu otacku jak keby nevladalo pretocit. starter mi piska jak keby nedobre zasuvalo pastorok dat ho premazat moze to byt kvoli tomu??? mal som s tym problemi aj predtym preto som kupil aj novu baterku.Pritom beham s autom kazdy den nikdy nestoji dlhsie ako den..problemi som mal s tym len v zime...diky za rady
18.11.11, 13:15
Reklama
Reklama
davemo
Re: startovanie oktavia
No jestli máš podezřeni na starter tak repas.Potom napiš jak to dopadlo mám podobný problem na toledu 1M točí jako by z odporem no zatím to neřeším vždy chytne
_________________ Škoda felicie 1.9D combi 47KW rv.96 Prodáno Seat toledo 1.9TDI sedan 66KW rv.2004/12 (2005)
18.11.11, 14:55
slovacek.milos
Mistr mechanik
baterka kabely starter
jestli je baterka nová z azie ráno točit nebude v asii nemrzne
18.11.11, 15:27
p.s.
já bych ponejprv mrk a očistil svorky a kontakty baterie pak to samý s kostrou kastle a motoru popřípadě bych to skusmo přikostřil dobrým startovacím kabelem přímo na motor a pokud to nepomůže šel bych dál
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
18.11.11, 17:32
davemo
No myslím že je to na repas startéru:Startér se otáčí pomalu nebo vůbec:
opotřebené uhlíky (nejčastější příčina) vadná spínací cívka opotřebené ložiska nebo samomazná pouzdra startéru špatný elektrický kontakt
_________________ Škoda felicie 1.9D combi 47KW rv.96 Prodáno Seat toledo 1.9TDI sedan 66KW rv.2004/12 (2005)
22.11.11, 23:45
fatal
rejpal
Pokud startér píská, tak repase. U O1 TDI mám zkušenost také s líným startérem, i s novou baterkou točil jako kdyby neměl sílu, ale vždy to chytlo, v zimě v mínus dvacet i v létě, takže to byla spíše vlastnost té kombinace motoru se startérem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 53 návštevníků