Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 20:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Karburator SEDR 
Autor Zpráva

Příspěvek 
kazdopadne ja jazdim v meste okolo 2000 takze si celkom potrpim, a celkovo som zvyknuty ze ked pustim plyn tak auto spomaluje (ked som dal volnobeh na 1000ot tak som s tym nevedel jazdit - resp jako keby som tam mal furt sytic)

24.10.09, 19:28
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Neviem, ci to sem patri, ale este je dobre nastelovat aj zakladne otvorenie obidvoch skrtiacich klapiek. Je to sice trochu pracne a bez pripravkov to nejde, ale stoji to za to. Akurat nie podla navodu, to mam uz odskusane...

25.10.09, 08:40
Junior TW team

Příspěvek 
mixal.s píše:
Neviem, ci to sem patri, ale este je dobre nastelovat aj zakladne otvorenie obidvoch skrtiacich klapiek. Je to sice trochu pracne a bez pripravkov to nejde, ale stoji to za to. Akurat nie podla navodu, to mam uz odskusane...

No tak dalo by se rict, ze patri a ne v mym pripade. Ten karbec je par tisic kilometru po repasi akorat se mi pricpaly kanalky volnobehu a kdyz jsem to cistil tak jsem rozhodil nastaveni a nevedel jsem, kolik je spravne nastaveni :wink:

25.10.09, 11:12

Příspěvek 
Majlanky: tak spravne nastavenie univerzalne neexistuje. To co tu popisujeme je zakladne na ktore by mal motor naskocit a nasledne by sa to malo nastavit spolocne s lambda sondou pripadne niecim obdobnym. Samozrejme toto nikto v garazi nema tak to po vecsine davame od ucha alebo skocime do servisu/EK

25.10.09, 11:57

Příspěvek 
Majlanky píše:
mixal.s píše:

No tak dalo by se rict, ze patri a ne v mym pripade. Ten karbec je par tisic kilometru po repasi akorat se mi pricpaly kanalky volnobehu a kdyz jsem to cistil tak jsem rozhodil nastaveni a nevedel jsem, kolik je spravne nastaveni :wink:

No v knizkach je pisane, ze skrtiace klapky maju byt otvorene na 11 mikrometrov, ale mna otec (automechanik, ktory bol v time, ktorym dali skodu 105 - uzovku, ked sa zacala vyrabat, aby na nej zistili nejake nedostatky a prisli na niektore vylepsenia, samozrejme v ramci iba malickych uprav, s coho potom vznikol M-kovy model) ucil, aby som to nastavil na 8mikro. Dokonca mi raz kamarat (vyuceny automechanik) dal nastavit karburatok, lebo jeho 125-ka stale nejde a nejde a to mu ho uz nastavoval skuseny automechanik. Ja som to nastavil podla toho, ako ma ucil oco a on iba karbec nahodil a bez stelovania jazdi doteraz - asi 5 rokov.

25.10.09, 12:39

Příspěvek 
darklord píše:
Majlanky: tak spravne nastavenie univerzalne neexistuje. To co tu popisujeme je zakladne na ktore by mal motor naskocit a nasledne by sa to malo nastavit spolocne s lambda sondou pripadne niecim obdobnym. Samozrejme toto nikto v garazi nema tak to po vecsine davame od ucha alebo skocime do servisu/EK

To mas pravdu, ale ja teraz pisem len o skrtiacich klapkach, ktore sa steluju trochu inak a ked je karbec vonku.

25.10.09, 12:41

Příspěvek 
mixal.s ja teda z nejakych mikrometrov bobky nehadzem. vzdy to nastavujem proti svetlu tak aby zacalo minimalne presvitat okolo. repasoval som x kraburatorov, kazdy som urobil rovnako a vsetky dodnes jazdia bez jedineho problemu - taha to ako ma a nezere to, ziadne problemy s prechodmi, ziadne cukanie. ja by som to az tak nehrotil (rozdiel 13 alebo 8 mikrometrov je prinajlepsom smiesny).

25.10.09, 15:39

Příspěvek 
Mel bych jeste takovy dotaz , co muze zpusobovat to , ze po vyrazeni mi volnobeh lehce klesne a pak se srovna jak ma ?

25.10.09, 17:38

Příspěvek 
Deimos182 píše:
Mel bych jeste takovy dotaz , co muze zpusobovat to , ze po vyrazeni mi volnobeh lehce klesne a pak se srovna jak ma ?

byt tebou skusim rozobrat a vycistit karburator a potom ho poriadne nastavit. Ale moze to byt cokolvek, ja by som zacal tym karburatorom..

25.10.09, 18:46
Junior TW team

Příspěvek 
Jo to by me taky zajimalo... Me to taky dela...

25.10.09, 19:26

Příspěvek 
Heh, a ja by som to neriešil, ak nemáš iný problém :lol:

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

25.10.09, 19:27
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 8-)
a ked nemas tak čakaj
ON PRíDE.!demence toto!.

:roll:

Renault Megane Scenik 1,9dt 1996
Opel Astra G kombajn 1,7 dti 16v isuzu 2003

25.10.09, 23:10
Profil ICQ

Příspěvek 
:D zajimave je ale to , ze karburator je fungl novy mam s nim najeto asi 500 kilaku takze asi hledat chybu jinde ?

25.10.09, 23:20

Příspěvek 
Tak jsem spozoroval to , ze mi neustale kolisaji otacky volnobehu . Uz jsem vyzkousel spoustu pricin co by to mohlo zpusobovat , ale porad to neprestava. Vymenil jsem karburator , nastavil smes a vzduch , seridil ventily , predstih + odtrh, koukal na prisavani falesneho vzduchu ( ofoukal cigaretou) , vymenil hadici k posilovaci + posilovac a zavada se stale opakuje. Jeste me napada rozdelovac a mozna civka ( mam , ale ETZ 06 tak nevim ) . Jinak kdyz brzdim tak ty otacky lehce vylezou nahoru , kolisa to v rozmezi 100 otacek a nekdy to i zacne chcipat . Jedna se o skodu 120 LS .

26.10.09, 08:07

Příspěvek 
Deimos: este skontroluj ci je dobre dotiahnuty elektromagneticky ventil (odpojovac volnobehiu) na karburatore, potom sa obcas stava ze sa uvolni ta pripojka na podtlak do rozdelovaca, pripadne ze prisava niekde ta hadicka alebo samotne ufo na rozdelovaci

26.10.09, 08:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další