Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 23:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Praskanie piestov Rapid 130 
Autor Zpráva

Příspěvek Praskanie piestov Rapid 130
Na rapide po výbruse na 76mm, po najazdení cca 3000 km popraskali mostíky medzi krúžkami na protiľahlej strane voči sviečke. Prasknuté mostíky sú len na 3. a 4. valci (zrejme to má súvislosť s horším chladením). Zaujímalo by ma či ste sa s niečim podobným stretli a aké používate piesty? Ja som mal na výber medzi MADE IN (Poland, Hungary) čo vidím ako "prašť jak uhoď " :lol:. Mám tam Maďarov, tvarovo sú temer zhodné s pôvodnými. Podľa mňa by mohol byť problém buď v kvalite matriálu alebo v opracovaní drážok. Po výbruse samozrejme vzrástla aj kompresia čo má vplyv na náchylnosť ku klepaniu, čo sa v istej miere aj prejavuje pri vysokom zaťažení a malých točkách. Jazdím výlučne na 95 natural+aditivum a myslím, že by to malo na oktánový nárok motora stačiť. Takže teraz neviem či by sa problém vyriešil inými piestami, ktoré by občasné klepanie zniesli alebo sa snažiť klepanie odstrániť, čož nie je práve najľahšie (teda okrem benzinu oč. 100+) . Takže ak Vás niečo napadne ako na to, budem rád.

6.2.07, 20:29
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
už se to řešilo, nic se nepřišlo a na lepší písty se zeptej v metalexu, já ti jen řeknu tolik pokud nemáš zahřátý motor a přidáš mu na větší výkon dojde k praskání hliníku miloš

6.2.07, 20:34

Příspěvek Re: Praskanie piestov Rapid 130
Praskání pístu mám i já na upraveným fávo motor......písty jiný značky a hlavně to nehonit když to není ohřátý....

www.nahraj.cz/uploads/735808020/6dw/27. ... _pisty.JPG

6.2.07, 23:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Kleepanie - malo by pomoct nastavenie nizsieho predstihu.

7.2.07, 08:33

Příspěvek 
Setkal jsem se s tím u kamarádova Rapida 136 - jezdil parádně a jednou při couvání :shock: se ozvala rána z motoru a pak už jen klepání, jak motor drtil zbytky pístu o hlavu a ventily :lol: :cry:
Od té doby je to auto prokleté, neboť každý další motor mu tam vydržel max. půl roku :? - už tam má třetí a ten už je na odchodu... :roll:
Na jaře tam budem dávat motor z Favorita po GO, tak uvidíme, co vydrží... :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

7.2.07, 09:51
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]