Autor |
Zpráva |
fert.j
|
setreni palivy
cau chtel bych do fava setric paliva jako mivaly zigilici kdyz se motor tocil vic nez 1500 ot a clovek nestal na plynu tak to zavrelo benzim do volnobeznyho sistemu.nechce se mi to vymejslet kam dat ten mikrospinac na karburator kuli klapkam a jak zapojit snimac otacek tak se ptam jestli to uz nekdo nema udelaty at posle odkaz nebo vykresi ci schema diky
|
18.1.07, 11:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
18.1.07, 11:09 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jinak je to docela bejkarna nechat motor klapat na sucho ikdyz favorit uz to urcite skousne ale tyhle ochcavky u karburatoru, nevim..strikacky to maj normalne, ale karbec je preci neco jinyho ..]
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
18.1.07, 11:44 |
|
|
fert.j
|
myslim ze to neni blbost motoru to neublizi neni jak by mu to melo ublizit
|
18.1.07, 11:59 |
|
|
euromen
|
já si myslim že stejě to tak úplně neni dobře.. motor je staven an určitý provozní tlaky a teploty.. a při běhu na sucho dochází k chladnutí, možná vy to chtělo udělat jistou věc a to že by to třeba na jeden cyklus pustilo palivo
_________________ život je boj, bohudík
|
18.1.07, 13:28 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
euromen píše: já si myslim že stejě to tak úplně neni dobře.. motor je staven an určitý provozní tlaky a teploty.. a při běhu na sucho dochází k chladnutí, možná vy to chtělo udělat jistou věc a to že by to třeba na jeden cyklus pustilo palivo
myslet můžeš, ale ten motor je stejný jak u stříkačky a tam je režim decelerace normální, a nic nejde na sucho, vyrobit to asi není jednoduché, já jsem to měl jednou u žigulíka tak, že jsem rozpojil odpojovač paliva na volnoběh a dvojlinkou jsem si to přivedl na řadící páku, tam jsem si u koule připevnil vypínač na lampičku, říkal jsem mu louskáček, jak jsem se rozjel tak jsem vypl benál a když jsem vyřadil, tak jsem ho zase zapl, připadalo mi to i zábavné jakože su borec jedu v tatře , ale jestli ten můj žrout něco ušetřil to jsem moc nepocitoval miloš
|
18.1.07, 13:44 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
proto bych to u karburatoru nedelal. traba kdyz si predstavim, jak jedu na nejakym miste kde pospicham a pote potrebuju brzdit, tak napr. jedu rychlosti cca 100km/h,blizi se ostra zatacka, potrebuju hooodne zbrzdit, podradim a pribrzduju, otacky ve 100ce na trojku vylitnou nad 4000 a motor bude klapat na sucho...brrrr, hrozna predstava, potom prudce slapnu na plyn a auto cukne, protoze cvakalo na sucho a najednou tam splouchnu benzin...u strikacky to chapu, ale karbec je vec jina...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
18.1.07, 13:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kachnis píše: proto bych to u karburatoru nedelal. traba kdyz si predstavim, jak jedu na nejakym miste kde pospicham a pote potrebuju brzdit, tak napr. jedu rychlosti cca 100km/h,blizi se ostra zatacka, potrebuju hooodne zbrzdit, podradim a pribrzduju, otacky ve 100ce na trojku vylitnou nad 4000 a motor bude klapat na sucho...brrrr, hrozna predstava, potom prudce slapnu na plyn a auto cukne, protoze cvakalo na sucho a najednou tam splouchnu benzin...u strikacky to chapu, ale karbec je vec jina...
klapka v karbecu ti jede nasucho pořád a motor je stejný jak u stříkačky, až budeš jezdit s feldou kde je to normální tak se budeš pořád děsit? BMM máš pomalu vylepšený karbec miloš
|
18.1.07, 13:52 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
BMM ma tata, ale tam uz je to nejak osefovany v elektronice,ne?
|
18.1.07, 15:04 |
|
|
euromen
|
slovacek.milos píše: euromen píše: já si myslim že stejě to tak úplně neni dobře.. motor je staven an určitý provozní tlaky a teploty.. a při běhu na sucho dochází k chladnutí, možná vy to chtělo udělat jistou věc a to že by to třeba na jeden cyklus pustilo palivo myslet můžeš, ale ten motor je stejný jak u stříkačky a tam je režim decelerace normální, a nic nejde na sucho, vyrobit to asi není jednoduché, já jsem to měl jednou u žigulíka tak, že jsem rozpojil odpojovač paliva na volnoběh a dvojlinkou jsem si to přivedl na řadící páku, tam jsem si u koule připevnil vypínač na lampičku, říkal jsem mu louskáček, jak jsem se rozjel tak jsem vypl benál a když jsem vyřadil, tak jsem ho zase zapl, připadalo mi to i zábavné jakože su borec jedu v tatře , ale jestli ten můj žrout něco ušetřil to jsem moc nepocitoval miloš
je fakt že u bawora to bylo taky.. teda nevim to, jen sem viděl na ekonoměru že ručička šla k nule,nevim no.. ale asi si to postavim a upravim dle svého ( a možná to dopadne že si udělám karburátor a motor řízenej elektronikou )
_________________ život je boj, bohudík
|
18.1.07, 15:49 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
euromen píše: a možná to dopadne že si udělám karburátor a motor řízenej elektronikou
Neco jako ecotronik hodne stesti
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
18.1.07, 15:52 |
|
|
fert.j
|
jak to tak stu tak je to zoufaly dyt je jedno jestli ten benzin tam jde z karbzratoru nebo ze vstriku a vsechny vstrikovy motory to maj tak ze kdyz brzdis motorem nad 1500ot tak to nevstrikuje a nemyslim si ze by jim to vadilo!!!a tlak ve valcich envadi pokud neni vetsi nez na co je to staveny a to neni a teplota o tech par metru co brzdis motorem neklesne panove vidim ze asi nemate paru o cem mluvite proc by to asi tomu motoru vadilo kdyz ho delaj porad a se vstrikama krety pri brzdeni motorem nedavaj beno!!!!
|
20.1.07, 14:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fert.j píše: jak to tak stu tak je to zoufaly dyt je jedno jestli ten benzin tam jde z karbzratoru nebo ze vstriku a vsechny vstrikovy motory to maj tak ze kdyz brzdis motorem nad 1500ot tak to nevstrikuje a nemyslim si ze by jim to vadilo!!!a tlak ve valcich envadi pokud neni vetsi nez na co je to staveny a to neni a teplota o tech par metru co brzdis motorem neklesne panove vidim ze asi nemate paru o cem mluvite proc by to asi tomu motoru vadilo kdyz ho delaj porad a se vstrikama krety pri brzdeni motorem nedavaj beno!!!!
si to vypínej ručně to tě vyjde na třicet korun miloš
|
20.1.07, 18:15 |
|
|
michalkatka
|
toto som videl niekde zapojené vo fave vhodným podtlakovým spínačom, čiže ak brzdíš motorom, klapka je zavtetá a podtlak v sacom potrubí zopne spínač ktorý vypne emulgačný ventil, ak otáčky klesnú cca na 1500 ot, tak sa podtlak zmenší a spínač ten ventil zopne. mechanicky sa jedná o dosť citlivé zariadenie... o spolahlivosti sa dá diskutovať.
podľa mňa je dôležité aby ten spínač bol tak citlivý aby pri podtlaku ktorý je pri voľnobehu bol stále zopnutý a ak sa podtlak vplyvom zvýšených otáčok zvačší tak aby sa rozopol a naopak...
elektonicky sa to dá vyriešiť spoľahlivejšie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.1.07, 20:22 |
|
|
patrik-hp
|
|
21.1.07, 00:36 |
|
|
Reklama