Autor |
Zpráva |
JanM
|
Nesvítí brzdová světla
Ahoj,
po odjezdu ze servisu jsem si po delší době všimnul, že mi nesvítí ani jedno ze třech brzdových světel. Sešlápnu brzdu a nic. Vzhledem k tomu, že menili posilovač vrzd za nový, asi něco zapomněli zapojit. Než se tam příští tejden dostanu chci si to spravit sám. Kde bych měl hledat chybu ?
Pojistky jsou OK, žárovky jsem zatím nekotroloval - nepředpokládám, že by odešly všechny naráz.
(A ten posilovač stejně nespravili, stále to syčí pod pedálem..... )
Dík Honza M.
Felicie 1,3 MPI, r.v. 1999
_________________ Felicie 1,3 MPI
r.v. 99
133 000 km poctivých
|
4.1.09, 13:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Tlačítko pod pedálem? Ale nevím jestli to má Felda řešené takhle.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.1.09, 13:33 |
|
|
JanM
|
gokralik píše: Tlačítko pod pedálem? Ale nevím jestli to má Felda řešené takhle.
asi jo, našel jsem tohle:
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... a0e05c649e
ten spínač mám teda hledat někde kolem pedálu?
r.v. 99
133 000 km poctivých
|
4.1.09, 13:38 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jo u pedálu, a jeslti ti ho nezapojili, tak jeď do toho servisu a rozbi jim tam držky
|
4.1.09, 13:47 |
|
|
JanM
|
Vít píše: jo u pedálu, a jeslti ti ho nezapojili, tak jeď do toho servisu a rozbi jim tam držky
jo opravdu to nezapojili...... Ty dva drátky se tam jen tak bimbaly...
r.v. 99
133 000 km poctivých
|
4.1.09, 14:08 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
cili uz zi to chodí
|
4.1.09, 14:16 |
|
|
JanM
|
Vít píše: cili uz zi to chodí
jo, chodí. Ovšem jezdil jsem s tím takhle od srpna, kdy bylo v "servise". takže docela klika, že to do mě zatím nikdo nenarval....
r.v. 99
133 000 km poctivých
|
4.1.09, 14:47 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to je az neuveritelne stesti, jestli byli opravdu pul roku nezapojene, na tvem miste bych se ujisitil, ze nemohly nějak samy vypadnout (drží na svém místě dobře, neshrnuje se ti nějak neštěstně rohožka... ? ) a kontroloval je nejaký čas, mnoho práce to nedá
|
4.1.09, 14:50 |
|
|
JanM
|
Vít píše: to je az neuveritelne stesti, jestli byli opravdu pul roku nezapojene, na tvem miste bych se ujisitil, ze nemohly nějak samy vypadnout (drží na svém místě dobře, neshrnuje se ti nějak neštěstně rohožka... ? ) a kontroloval je nejaký čas, mnoho práce to nedá
samy vypadnout určitě nemohly - rohožka je úplně mimo, a nejde to ani jakoby nechtíc odpojit nohou při brždění. Držej fakt fest - zkoušel jsem je vypojit i u tátový feldy a chtělo to trochu víc násilí.
No, holt zejtra se ze mě stane trochu psychopat, až tam pojedu...
r.v. 99
133 000 km poctivých
|
4.1.09, 15:00 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Jo a pokud ti opravovali posilovac a porad fuci tak jako... asi nic neopravili... Posilovace se zpravidla meni. Kdo dneska jeste meni membrany ?
|
4.1.09, 15:15 |
|
|
JanM
|
trady píše: Jo a pokud ti opravovali posilovac a porad fuci tak jako... asi nic neopravili... Posilovace se zpravidla meni. Kdo dneska jeste meni membrany ?
ono zadání té opravy bylo vyměnit posilovač a tak to bylo i fakturováno. Už když jsem se na něj potom díval, tak se mi nezdál, ale nějakou dobu fungoval.
Pokud šlapu na ztvrdlý pedál brzdy a pak nastartuju, tak se pedál má hned propadnout.
A pokud klesá dolů pomalu, pak je membrána posilovače v háji ?
r.v. 99
133 000 km poctivých
|
4.1.09, 20:30 |
|
|
Marra
|
nebudu zakládat nové téma, protože mně taky nesvítí brzy na rapidu. 6árovky ok, zapojení ok, vše jinak funguje, kouknu na spínač u pedálu (upozorňuju, že elektriku namám rád), vše zapojené, a protože jsem neměl náhradní spínač, vytáhl jsem dva červené a spojil k sobě, což by mělo svítit (pokud ne, opravte mě, už mám něco vypito), nič..... co teraz? díkes
|
5.1.09, 13:29 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
JanM píše: trady píše: Jo a pokud ti opravovali posilovac a porad fuci tak jako... asi nic neopravili... Posilovace se zpravidla meni. Kdo dneska jeste meni membrany ? ono zadání té opravy bylo vyměnit posilovač a tak to bylo i fakturováno. Už když jsem se na něj potom díval, tak se mi nezdál, ale nějakou dobu fungoval. Pokud šlapu na ztvrdlý pedál brzdy a pak nastartuju, tak se pedál má hned propadnout. A pokud klesá dolů pomalu, pak je membrána posilovače v háji ?
pokud se propadava ikdyby jen pomalu tak je OK. Ale pokud hodne pomalu tak bych hledal chybi v hadici co propojuje motor s posilovacem jestli neni ocpany zpetny ventil
|
5.1.09, 13:40 |
|
|
Šemik
|
Marra píše: nebudu zakládat nové téma, protože mně taky nesvítí brzy na rapidu. 6árovky ok, zapojení ok, vše jinak funguje, kouknu na spínač u pedálu (upozorňuju, že elektriku namám rád), vše zapojené, a protože jsem neměl náhradní spínač, vytáhl jsem dva červené a spojil k sobě, což by mělo svítit (pokud ne, opravte mě, už mám něco vypito), nič..... co teraz? díkes
a fungují ostatní spotřebiče na té pojistce? (výstražné blikače, větrák chladiče,...?) Pokud jo tak porucha bude nejspíše v objímkách žárovek, na pohled se můžou sice zdát OK ale nemusí být
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.1.09, 14:08 |
|
|
vopaje
|
Marra píše: nebudu zakládat nové téma, protože mně taky nesvítí brzy na rapidu. 6árovky ok, zapojení ok, vše jinak funguje, kouknu na spínač u pedálu (upozorňuju, že elektriku namám rád), vše zapojené, a protože jsem neměl náhradní spínač, vytáhl jsem dva červené a spojil k sobě, což by mělo svítit (pokud ne, opravte mě, už mám něco vypito), nič..... co teraz? díkes
Máro,dej na radu Šemíka,ale ještě než začneš-určitě jsi propojil ten pravý spínač.Jsou tam totiž dva /kontrolka+brzdov.světla/.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
5.1.09, 17:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|