Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 14:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Nesvítí brzdová světla 
Autor Zpráva

Příspěvek Nesvítí brzdová světla
Ahoj,

po odjezdu ze servisu jsem si po delší době všimnul, že mi nesvítí ani jedno ze třech brzdových světel. Sešlápnu brzdu a nic. Vzhledem k tomu, že menili posilovač vrzd za nový, asi něco zapomněli zapojit. Než se tam příští tejden dostanu chci si to spravit sám. Kde bych měl hledat chybu ?

Pojistky jsou OK, žárovky jsem zatím nekotroloval - nepředpokládám, že by odešly všechny naráz.

(A ten posilovač stejně nespravili, stále to syčí pod pedálem..... )

Dík Honza M.

Felicie 1,3 MPI, r.v. 1999

4.1.09, 13:08
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tlačítko pod pedálem? Ale nevím jestli to má Felda řešené takhle.

4.1.09, 13:33

Příspěvek 
gokralik píše:
Tlačítko pod pedálem? Ale nevím jestli to má Felda řešené takhle.

asi jo, našel jsem tohle:

http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... a0e05c649e

ten spínač mám teda hledat někde kolem pedálu?

4.1.09, 13:38
Hluchoň

Příspěvek 
jo u pedálu, a jeslti ti ho nezapojili, tak jeď do toho servisu a rozbi jim tam držky

4.1.09, 13:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
jo u pedálu, a jeslti ti ho nezapojili, tak jeď do toho servisu a rozbi jim tam držky

jo opravdu to nezapojili...... Ty dva drátky se tam jen tak bimbaly... :evil:

4.1.09, 14:08
Hluchoň

Příspěvek 
cili uz zi to chodí

4.1.09, 14:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
cili uz zi to chodí

jo, chodí. Ovšem jezdil jsem s tím takhle od srpna, kdy bylo v "servise". takže docela klika, že to do mě zatím nikdo nenarval....

4.1.09, 14:47
Hluchoň

Příspěvek 
to je az neuveritelne stesti, jestli byli opravdu pul roku nezapojene, na tvem miste bych se ujisitil, ze nemohly nějak samy vypadnout (drží na svém místě dobře, neshrnuje se ti nějak neštěstně rohožka... ? ) a kontroloval je nejaký čas, mnoho práce to nedá

4.1.09, 14:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
to je az neuveritelne stesti, jestli byli opravdu pul roku nezapojene, na tvem miste bych se ujisitil, ze nemohly nějak samy vypadnout (drží na svém místě dobře, neshrnuje se ti nějak neštěstně rohožka... ? ) a kontroloval je nejaký čas, mnoho práce to nedá

samy vypadnout určitě nemohly - rohožka je úplně mimo, a nejde to ani jakoby nechtíc odpojit nohou při brždění. Držej fakt fest - zkoušel jsem je vypojit i u tátový feldy a chtělo to trochu víc násilí.

No, holt zejtra se ze mě stane trochu psychopat, až tam pojedu... :?

4.1.09, 15:00

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Jo a pokud ti opravovali posilovac a porad fuci tak jako... asi nic neopravili... Posilovace se zpravidla meni. Kdo dneska jeste meni membrany ? :roll:

4.1.09, 15:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
trady píše:
Jo a pokud ti opravovali posilovac a porad fuci tak jako... asi nic neopravili... Posilovace se zpravidla meni. Kdo dneska jeste meni membrany ? :roll:

ono zadání té opravy bylo vyměnit posilovač a tak to bylo i fakturováno. Už když jsem se na něj potom díval, tak se mi nezdál, ale nějakou dobu fungoval.

Pokud šlapu na ztvrdlý pedál brzdy a pak nastartuju, tak se pedál má hned propadnout.
A pokud klesá dolů pomalu, pak je membrána posilovače v háji ?

4.1.09, 20:30

Příspěvek 
nebudu zakládat nové téma, protože mně taky nesvítí brzy na rapidu. 6árovky ok, zapojení ok, vše jinak funguje, kouknu na spínač u pedálu (upozorňuju, že elektriku namám rád), vše zapojené, a protože jsem neměl náhradní spínač, vytáhl jsem dva červené a spojil k sobě, což by mělo svítit (pokud ne, opravte mě, už mám něco vypito), nič..... co teraz? díkes

5.1.09, 13:29
Profil ICQ

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
JanM píše:
trady píše:

ono zadání té opravy bylo vyměnit posilovač a tak to bylo i fakturováno. Už když jsem se na něj potom díval, tak se mi nezdál, ale nějakou dobu fungoval.

Pokud šlapu na ztvrdlý pedál brzdy a pak nastartuju, tak se pedál má hned propadnout.
A pokud klesá dolů pomalu, pak je membrána posilovače v háji ?

pokud se propadava ikdyby jen pomalu tak je OK. Ale pokud hodne pomalu tak bych hledal chybi v hadici co propojuje motor s posilovacem jestli neni ocpany zpetny ventil

5.1.09, 13:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Marra píše:
nebudu zakládat nové téma, protože mně taky nesvítí brzy na rapidu. 6árovky ok, zapojení ok, vše jinak funguje, kouknu na spínač u pedálu (upozorňuju, že elektriku namám rád), vše zapojené, a protože jsem neměl náhradní spínač, vytáhl jsem dva červené a spojil k sobě, což by mělo svítit (pokud ne, opravte mě, už mám něco vypito), nič..... co teraz? díkes

a fungují ostatní spotřebiče na té pojistce? (výstražné blikače, větrák chladiče,...?) Pokud jo tak porucha bude nejspíše v objímkách žárovek, na pohled se můžou sice zdát OK ale nemusí být :)

5.1.09, 14:08

Příspěvek 
Marra píše:

Máro,dej na radu Šemíka,ale ještě než začneš-určitě jsi propojil ten pravý spínač.Jsou tam totiž dva /kontrolka+brzdov.světla/.čus

5.1.09, 17:40
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další