|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
otázka pro čerstvé držitele ŘP
| Autor |
Zpráva |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 otázka pro čerstvé držitele ŘP
mám pikapa což je nákladní automobil N1, co jsem se kdysi učil, tak na předním sedadle nákladního automobilu lze přepravovat osobu starší 15 let, jezdím si pro kluka do hodonína ten co je na fotce, že už má 150cm a nemusí mít sedačku a nevím jestli porušuji pravidla když ho vozím v pikapu díky miloš
|
| 25.1.08, 12:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 Re: otázka pro čerstvé držitele ŘP
tak čerstvý absolvent autoškoly jsem jenom skoro  pokud mě paměť neklame tak ty pravidla nejspíš porušuješ, ve vyhlášce bylo psáno že v nákladních a speciálních (nebo jak se tomů říká, prostě traktor s hnojem) smí jezdit jako spolujezdec jenom osoba starší 15 let, o výšce tam psané nic nebylo.
|
| 25.1.08, 13:29 |
|
 |
|
Dusche
Registrován: 27.1.06, 08:19 Příspěvky: 602 Bydliště: Praha-Zizkov
|
da se polemizovat estli pikap N1 je nakladni auto. Pak by pro tebe platila i znacka napr " zakaz vjezdu nakladnich vozidel" znacku mi vysvetloval autoskolak - je to pro auta nad 3,5t.
a policajt - je to pro toho kdo ma v technicaku napsano nakladni automobil , tedy i N1
no a pak se v tom vyznaj.
|
| 25.1.08, 14:50 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ke mě přijel právě policajt, nabourali trošku práh na služebním autě, jsem ji to potáhl a vytmelil, tak jsem se jich ptal a ten mi říká na předním sedadle v zádržném systému mužeš vozit i kojence to je dnes všechno jinak, takže prej v pohodě, ale najít nějaký paragraf, protože ptal jsem se debila s bílou čepicí ohledně oranžového majáku a ten mi řekl že musím mít školení a jestli to budu mit i uvnitř auta je to na pokutu to je taky blábol, ale v tom pikapu to fakt nevím jestli ho mohu vozit nebo ne miloš
|
| 25.1.08, 17:33 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
S tím majákem těžko říct - nám 2x našli v autě modrý maják a pokuta z toho nikdy nebyla
|
| 26.1.08, 14:24 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: S tím majákem těžko říct - nám 2x našli v autě modrý maják a pokuta z toho nikdy nebyla
to už vím naprosto přesně na žlutý nemusíš mít papíry, a pokud je na pevno v autě s kontrolkou musí být v TP zapsán, pokud je na magnet musí být homologovaný a zapsaný být nemusí, modrý musí být zapsaný, magnetický ne a musíš mít profesní průkaz s oprávněním používat modrý maják miloš
|
| 26.1.08, 16:20 |
|
 |
|
cyz
|
tak nemám ani jedno a pokuta nebyla  akorát ti jedni když nás viděli s tím jet, ale co nám chtěli to to nestačili říct  resp. nedostali příležitost
|
| 26.1.08, 16:35 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: tak nemám ani jedno a pokuta nebyla  akorát ti jedni když nás viděli s tím jet, ale co nám chtěli to to nestačili říct  resp. nedostali příležitost
to jsem třeba četl že jela kolona fandů armádních vozidel a vepředu měl na gazu maják oranžový na magnet, zastavili je policajti máják mu sdělali a skončilo to u soudu jako útok na veřejného činitele, protože ten řidič se nenechal a o ten maják se začal tahat a ten policajt ten musel mít taky IQ tykve miloš
|
| 26.1.08, 17:50 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
No pokiaľ viem, tak u nás je žltý maják zakázané aj prevážať, dokým neni napísaný v TP. O modrom sa snaď nemusíme ani baviť, vzhľadom na to, že ten do TP vám na 99.99% nezapíšu...
A samozrejme to, či dostanete pokutu, tak to závisi od toho kreténa, čo vás zastaví.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
| 26.1.08, 18:46 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
co to je za blbost? jak může být zakázáno cokoliv vozit? když to není ukradené, jedovaté (drogy, tox. odpad...) nebo nebezpečné (granáty) tak si každý snad může vozit co chce. To by taky mohli zakázat vozit na podvále závoďáky, co kdybych s ním sjel na silnici a použil ho, to je stejný jako ten maják.
|
| 26.1.08, 19:20 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vít píše: co to je za blbost? jak může být zakázáno cokoliv vozit? když to není ukradené, jedovaté (drogy, tox. odpad...) nebo nebezpečné (granáty) tak si každý snad může vozit co chce. To by taky mohli zakázat vozit na podvále závoďáky, co kdybych s ním sjel na silnici a použil ho, to je stejný jako ten maják.
ten policajt z dopravky to viděl tak že pokud máš ve vozidle nebo na vozidle maják modrý, musíš mít profesák jakože už když jedeš s autem které má modrý musíš mít profesák aniž bys ho zapl, nebo služebák, jinak je to na flastr, tak potom nevím jak ty auta opravovat miloš
|
| 26.1.08, 19:56 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
prestavme si situaciu:
plicajtom sa pokazi majak, daju ho opravit elektrotechnikovi, ten si ho zobere autom domov, opravi, ide ho vratit spat na policiu, zastavi ho hliadka a da pokutu ze veze majak a nema povolenie ho pouzit.... vycsiu kravinu som nepocul.
Ti zakonodarci su blby skoro vsade, nic si z toho nerobte 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 26.1.08, 20:00 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
slovacek.milos píše: cyz píše: S tím majákem těžko říct - nám 2x našli v autě modrý maják a pokuta z toho nikdy nebyla to už vím naprosto přesně na žlutý nemusíš mít papíry, a pokud je na pevno v autě s kontrolkou musí být v TP zapsán, pokud je na magnet musí být homologovaný a zapsaný být nemusí, modrý musí být zapsaný, magnetický ne a musíš mít profesní průkaz s oprávněním používat modrý maják miloš
Tak to je dobrý páč v brzké době mě čeká školení na modrý maják 
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 26.1.08, 20:56 |
|
 |
|
Dusche
Registrován: 27.1.06, 08:19 Příspěvky: 602 Bydliště: Praha-Zizkov
|
kdyz jsem si delal profesni prukaz, tak mi tam autoskolak zapsal komplet vsechno, nakladak nad 7,5t, bus, taxi, a modrej majak.
|
| 26.1.08, 21:23 |
|
 |
|
Drak
|
slovacek.milos píše: ten policajt z dopravky to viděl tak že pokud máš ve vozidle nebo na vozidle maják modrý, musíš mít profesák jakože už když jedeš s autem které má modrý musíš mít profesák aniž bys ho zapl, nebo služebák, jinak je to na flastr, tak potom nevím jak ty auta opravovat miloš Profesák mít u sebe musíš tak jako tak, ale na jízdu s modrým majákem ať už zaplým nebo vyplým máš sólo osvědčení, řikají tomu oprávnění k řízení vozidla vybaveného výstražným světlem zvláštní barvy, popř doplněného zvláštním zvukovým signálem a získává se podobně jako profesák, včetně psychotestů, teď si narychlo dodělávám všechny oprávnění, co mi chybí a co stihnu, než to ty ludry zdraží. Dusche píše: kdyz jsem si delal profesni prukaz, tak mi tam autoskolak zapsal komplet vsechno, nakladak nad 7,5t, bus, taxi, a modrej majak.
To mi řekni kam to napsal, na to tam ani není kolonka.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 27.1.08, 19:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |